Country Festivaler

Country Thunder, Arizona

Country Thunder, Arizona

Country Thunder er en 4-dagers countryfestival som blir arrangert to ganger i året i henholdsvis Florence, Arizona og i Twin Lakes, Wisconsin.

Vi har fått inn en stemningsrapport fra Göran Lund som har vært på «Country Thunder» i Arizona:

Hej!
Tänkte bara skicka över en liten rapport från årets «Country Thunder» i Arizona.
Till att börja med så måste jag säga att det var en upplevelse, ett stort festivalområde «in the middle of nowhere» med bara en massa mat, öl, människor, pick-up trucks och countrymusic!!
Bland det roligaste var nog att det var en oerhörd åldersspridning på deltagarna. Får man möjlighet att åka till ett sådant evenemang så GÖR DET!!

Headliners var: Dierks Bentley, Big & Rich ( with Cowboy Troy ), Blake Shelton och Alan Jackson. Dessa herrar gjorde det som de är bra på, men det roligaste var nog de lite mindre kända artisterna. De stora namnen kommer ju faktiskt till vår del av världen, men det var en hel del andra som man kanske inte får tillfället att se live här i Norden. Några, som varit med ett tag, men som verkligen hade kul på scenen var Neal Mccoy och Sawyer Brown.. Vilken energi, humor och scenvana! Det bästa var nog att de verkligen bjöd på sig själva och sin musik, utan överdrivna scenkläder och ljussättningar.
Country Thunder 2012
Kelie Pickler, Craig Morgan och Eli Young Band var också utomordentligt bra. För att nämna några andra artister så kan man ju ta upp Jake Owen, Brett Eldredge, Wade Bowen, Joe Nichols och Casey James.
Casey James är en nykomling som har ett album i bakfickan och, som så många andra nykomlingar på den amerikanska countryscenen, har ett förflutet i «American Idol«. Honom får vi nog höra mer av..

«The Roys» var också intressanta, de spelade på stora scenen vid ett tillfälle, men resten av helgen så hade de ett antal uppträdande i den lilla puben som fanns på området för oss som kostat på oss VIP biljetter.. De körde mest traditionell country och bluegrass på ett fantastiskt sätt.
En annan artist som bara spelade på den lilla puben var Morgan Frazier. En blott 18-årig tjej som har hankat sig fram genom att tillbringa helgerna med att framträda på «Tootsie´s Orchid Lounge«, för er som känner till det. Det är ju ett legendariskt honky-tonk ställe där bl.a. Willie Nelson och Patsy Cline brukade uppträda när det begav sig. Hon skall släppa sin första skiva under 2012 och denna tjejen kommer vi definitivt få höra talas om i countrymusikens kretsar.

Summa summarum så var det en fantastisk 4-dagars festival och även om det var första gången för oss, så var det definitivt inte den sista. De håller denna festival 2 gånger om året, dels i Florence, Arizona och dels i Twin Lakes, Wisconsin. Gå gärna in på www.countrythunder.com för att kolla info, line-up m.m.

M.v.h Göran Lund

Facebook Kommentarer
Country Festivaler

Du kan også bli skribent på Country4you.Com! Send oss din artikkel på Tips Oss så legger vi artikkelen ut med ditt navn som forfatter.

Flere i Country Festivaler

Carrie Underwood

Vinn signert Carrie Underwood LP og billetter til C2C i Oslo

Country4you.Com12. februar 2016
C2C Country to Country

C2C Country to Country tilbake til Norge og Sverige

Country4you.Com14. desember 2015
Countryfestivalen Seljord

Brad Paisley til Countryfestivalen Seljord

Country4you.Com20. november 2015
Steff Nevers & Wayne Law - Countryfestivalen Seljord

Bilder fra Countryfestivalen Seljord 2015

Roy Skjellaug24. juli 2015
Craig Morgan

Ny countryfestival i Stjørdal

Country4you.Com30. april 2015
M&G

Vinn billetter til Countryfestivalen Seljord (konkurranse avsluttet!)

Country4you.Com23. april 2015
john_michael_montgomery_M&G

Country Music Festival Vinstra konkurranse!

Country4you.Com14. april 2015
Doug Seegers

Et countryeventyr – Doug Seegers

Tove Andersson11. mars 2015
Brad Paisley

CMA Music Festival 2015 lineup

Roy Skjellaug4. mars 2015