Country4you

Doug Seegers

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det här är historien om den i Sverige så populäre countrysångaren Doug Seegers.

Doug Seegers kommer från Long Island, New York där hans mor och far hade ett countryband och som John Lennon-fan spelade han mycket Beatles på barer. Men han var också en fan av Hank Williams Sr och flyttade till Austin, Texas.  Hank Williams kallade sig för «Luke the Drifter» när han sjöng sin repertoar av moraliska och kristna sånger. Doug kallade sig för «Duke the Drifter» och hans grupp hette ’The Angels in Overdrive’. En låt de sjöng var «Don’t Keep Me Guessin’” tyvärr finns inga spår av den idag.
I Texas fick han influenser av artister som Emmylou Harris, Gram Parsons, Buffalo Springfield, Neil Young och The Byrds vilket definitivt fick honom att bli countryartist. Hans partner på den tiden blev senare känd som Buddy Miller.

Doug kom efter några år hem till New York och gifte sig och blev pappa. Under dessa år blev det många gig på barer och klubbar. När sonen blev 16 tog Doug honom ut med bilen och ställde frågan om det var OK att han flyttade till Nashville. Sonen som visste hur mycket som Nashville betydde och svarade att han tyckte var ok.

I Nashville blev det så att han rätt snart hamnade utanför det kristna härberget Goodwill på hörnet Charlotte Ave / 54:e Ave. Där han spelade varje lördag i 18 år (om vädret var bra). Doug var också en av alla musiker som öppnade sitt gitarrfodral på Lower Broadway för förbipasserande. Många gånger satt han vid korsningen av Broadway och 2nd Ave (där han satt i Jill’s Veranda).

Doug insåg en dag att han borde sluta dricka och fick stöd hos Stacy Downey, som har “The Little Pantry That Could,” en välgörenhetsinrättning för hungriga i West Nashville. Det var hit Jill Johnson kom och hörde sig för om utslagna musiker och Stacey kom ganska snart på att Doug var den rätta för Jill’s program.

Så visades Jills Veranda ett halvår efter besöket, resultatet vet vi och det kom önskemål på mer musik. Ett album spelades in på Nashville’s legendariska Sound Emporium – en berömd studio som startades av Cowboy Jack Clement och där har Emmylou, Taylor Swift, Elvis Costello och många andra storheter spelat in låtar.

Producenten av plattan, Will Kimbrough, hoppades få med Buddy Miller på plattan och fick fram ett meddelande om en ny internationellt känd kille som varit gatumusiker och kanske kunde  Buddy Miller vara med på ett hörn?  Buddy Miller tackade artigt nej.  Will ringde upp lite senare och lämnade ett nytt meddelande om att han förstod att Buddy var upptagen men sa också: «By the way, «This cat says he used to know you, when he went by the name ‘Duke’.” När Buddy Miller hörde det tvärbromsade han och körde till studion och ställde genast upp och är med på flera låtar och har engagerat sig mycket i plattan. Albumet blev en storsäljare i Sverige och Doug började få uppmärksamhet i USA vilket betydde att man ville ge ut albumet i USA.

Så plötsligt ställdes alla konserter i Sverige från 7 september in och Doug lämnade Sverige.. Han hade den 20 september sin första spelning i USA på American Music Conference i Nashville. Han har sedan dess varit i California och på måndag den 6:e oktober är han i Washington DC följt av New York den 7:e på «Sub-Culture, New York» på en tvärgata till Broadway.

Lycka till i USA, Doug, hoppas du inte glömmer bort oss utan kommer hit igen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy