Kom i kontakt med oss

Linda Lundqvist

Linda Lundqvist är en glad sångerska och gitarrist från den svenska södern.

Med sann spelglädje och många publikmöten har hon i snart 20 år musicerat runt och att fånga ögonblicket är hennes ton på scen. Efter musikutbildningen i Malmö och med studier sidan av hos den duktige gitarr pedagogen Göran Söderkvist började Linda frilansa direkt både i Sverige och utomlands, ständigt hittas nya idéer som många har förverkligats.

Humor, skönsång, country toner, vispop och teatraliska inslag blandas på resans gång. Som liten flicka i Lund fascinerades hon av musiklivet och fick hänga med i en högtalarlåda då hennes far spelade upp till dans. Revyartisten Nils Poppe var släkting till Lindas farfar och på den sidan musicerade alla.

Sköna Bönor och Änglarna är två aktiva duos som Linda ingår i, båda medverkade på samma platta som Mikael Wiehe, Timbuktu, Ale Möller och Peps Persson där Linda sjöng o körade. Som allsångsledare i Allsångståget är Linda varmt uppskattad av sin publik och drar välbesökta folkparker och städer runt på somrarna tillsammans med bandet. -Det är härligt att sjunga tillsammans, säger Linda som har mestadels medelålders personer i publiken på allsången.

Sidan av hennes musicerande har hon alltid inspirerat barn och ungdomar, både genom Musikteater produktionen Systrarna Sol som sändes i Tv 4 och som Musik/Teaterlärare. Två skivor med böcker har släppt: Systrarna sols resa på Jorden och Rytmiska sånger.
Linda Lundqvist

– De unga är vår framtid och jag trivs bland dem, de ger oss hopp och kunskap om morgondagen och vi  får veta att vi lever med historien, säger Linda

Linda har bla. medverkat på Baltic Song Contest, Malmöfestivalen, Studioinspelningar, Radio, Tv, som konferencier ,Invigt bla IKEA, uppträder på Hilton, Örenäs slott, Hipp, Rederier, kyrkokonserter mm. 100-120 spelningar genomförs/år.

Som frontfigur är Linda närvarande och ger mycket av sej själv och sin klara stämma på scen. Uttrycket står främst och publiken är nära.

– Det finns en uppsjö av fina musiker att samarbeta med här i söderns Sverige och det är härligt att kunna krydda giggen ibland, en spicy Violonist, eller 1 dl bluestrummis, 2 tsk jazzpianist eller en chilensk Gitarrvirtuos, allt efter tycke och smak och vad noterna bjuder.

-Det är tamejfan en Ynnest att få arbeta med sitt musikaliska uttryck, säger hon.

Linda Lundqvist släpper nytt album och åker på turné!
Linda Lundqvist kom med sitt nya album ”A piece of me” den 17 juni. Linda Lundqvists country sound kommer att tilltala en bred publik och albumet har en stilbredd på låtar inom genren som speglas av album titeln och där finns flera spår som kommer att gå varma på radiostationerna. Från murriga Nashville toner till färska riktigt välproducerade hits. Linda Lundqvist är en ny svensk country artist som direkt visar var skåpet ska stå genom att hålla en hög internationell nivå. Detta har visat sig i den respons hon fått från ett otal länder runt om i världen. Och det beror i synnerhet på hur Linda lyckas förmedla musikstilen på det sättet hon gör. Linda Lundqvists debut singlar ”Today,s the day” och ”The best in me” spelas redan på över 9000 radiostationer världen över vilket är ganska unikt för en ny icke amerikansk country artist.


Lindas släppta singlar kan ni bl.a lyssna till på Spotify och finns bl.a att köpa på Itunes.

Booking
info:
Managament and label billberg entertainment
billberg.entertainment@gmail.com

booking:
http://www.aronsenbooking.no/index.php/irsk-folk-og-country/121-linda-lundqvist

 

KontaktFacebookTwitter –  Youtube

[facebook][tweet][Google]

Følg oss på Facebook

Country Kalenderen:

august, 2017

Ingen arrangementer

Artist/Band:

  • country4you.com
  • country4you.com
  • country4you.com
  • country4you.com

Populære artikler:

  • country4you.com
Till Toppen
X