Country4you

Brett Young -Tilbake i Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2020 var han bare 45 minutter unna å spille sin første konsert i Norge, så kom Covid og konserten ble avlyst i siste liten.

Mandag 7. November var han tilbake på Rockefeller i Oslo og denne gangen med et forrykende show og et engasjert publikum. Det var uten tvil at norske fans har ventet spent på å se han opptre i Norge. Med seg på turne har han den unge artisten Callista Clark som imponerte med å åpne med en fin akustisk opptreden hvor hun presenterte en samling av låter i fra sitt debut album «Real To Me: The Way I Feel» med stor selvtillit og tilstedeværelse. I 17 dager skal de turnere i Europa hvor Sverige og Danmarks står for tur.

Brett Young er født og oppvokst i Orange County, California og var tenåring da han først utviklet en kjærlighet for musikk og lærte seg å spille gitar. Under konserten forteller artisten at countrymusikk ikke var så populært i California på den tiden, det var stort sett punkmusikk som fikk oppmerksomhet. Young forteller lattermildt om sitt forhold til sin søster som hatet countrymusikk. Det var alltid kniving om hvilken musikk de skulle høre på i bilen og det var stort sett søsteren som fikk viljen sin.

Young hørte sin første country låt i 1994

Det var låten «Don´t Take The Girl» med Tim McGraw han falt helt for. Denne låten har fått en plass på settlisten og coverlåten ble fremført med glans. Brett Youngs selvtitulerte debut EP ble produsert av Dann Huff og gitt ut i 2016 av Republic Nashville. Hovedsingelen «Sleep Whithout You» ble en stor hit i tillegg til den etterfølgende singelen «In Case You Didn´t Know«. Dette er to låter som er spilt mye og er godt kjent her i Scandinavia og det klinget godt i salen på Rockefeller da artisten fremførte disse låtene.

Ticket To L.A.

Young ga ut sitt andre album «Ticket To L.A.» i 2018 og det tredje albumet «Weekends Look A Little Different These Days» i 2021.

Det tredje og nyeste albumet er skrevet med en god blanding av erfaringer ifra fortiden og om det som skjer i øyeblikket. Hele dette albumet ser ut til å ha vært en utfordring for Young å skrive, med mye følelser i sving rundt sin fortid med sin nåværende kone, for ikke å snakke om det å bli pappa og stifte familie i nyere tid.

I 2019 fikk han og kona Taylor Mills Young sin første datter og i 2021 ble datter nummer to født. Låten «Lady» er blitt en av hans største hitlåter og var en låt som han egentlig ikke hadde intensjoner om å spille inn eller gi ut. Da produsenten Dann Huff tilbød seg å spille inn sangen som en babygave til Young og hans kone falt alt på plass. Det ble en hyllest til hans kone og deres første datter før hun ble født og en låt som har toppet hitlistene.

Klipp fra konserten på Rockefeller 07.11.2022:

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy