Country4you
Countryturen USA 2022

Vi flyr fra Oslo til Atlanta der Countryturen USA starter med en kort busstur til nabobyen Newnan, Georgia. Dette er byen som Alan Jackson ble født i. Dagen etter krysser vi elven Chattahoochee på vei mot Tupelo, Mississippi for besøk på museum der Elvis Presley ble født. Neste stopp blir Jerry Lee Lewis sin ranch i Nesbit, Mississippi. Her får vi omvisning i hjemmet til «The Killer» der enten Jerry Lee selv eller noen fra familien hans står for omvisningen. (oppdatering 26.08.21: Det ble lagt ut informasjon på Jerry Lee sin Facebookside i går om at de stanser omvisinger på ranchen fra nå. Uvisst om dette også vil gjelde på våre turer i 2022.)

Etter en dag med mange opplevelser og inntrykk kommer vi til Memphis på ettermiddagen. Her blir vi i to netter og besøker selvsagt både Graceland og Sun Studio.

Fra Memphis kjører vi den korte turen til nabo-staten Arkansas for besøk i Dyess der Johnny Cash vokste opp. Her blir det besøk i Johnny Cash Boyhood Home før vi setter kursen mot Music CityNashville.

I Nashville bor vi selvsagt meget sentralt til alt som skjer. Det er gåavstand til det meste av både Honky Tonks og museum som George Jones MuseumJohnny Cash Museum og Country Music Hall of Fame.

Vi er i Nashville fra mandag til lørdag, så det blir god tid til å bli godt kjent i countrymusikkens Mekka. Her starter live-musikken på Honky Tonks-barene tidlig på formiddagen og holder det gående til langt på natt.

Vi skal selvsagt få med oss Grand Ole Opry. Ikke bare et show, men to! Vi har gode sitteplasser, så her får vi med oss alt som skjer på scenen.

Etter fem netter i Nashville er det på tide å sette kursen mot Dolly Parton sine hjemtrakter i Smoky Mountains.

Vi bor i Pigeon Forge på mai-turen, og i Gatlinburg på høst-turen. Begge overnattingssteder er i nærhet både restauranter og mange butikker. Vi får litt tid på egenhånd til å utforske området før vi igjen samles på kvelden for mer musikk på Dolly Parton’s Stampede Show.

Dagen etter kan de som ønsker det besøke Dolly Parton sin flotte park, Dollywood. Her er det både berg & dalbaner, Dolly Parton Museum, masse LIVE-musikk (både gospel og country). En flott park både for store og små som absolutt bør besøkes!

Vi samles på kvelden igjen til avslutningsmiddag. Neste dag setter vi kursen mot Atlanta for hjemreise.

Den norske countryartisten Arly Karlsen er med på begge turene og holder minikonserter.

KLIKK PÅ ØNSKET TUR FOR MER INFO OG PÅMELDING:

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy