Country4you

Norsk Countrytreff 2017

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2017 ble Norsk Countrytreff (NCT) arrangert for 23.gang. I løpet av den tredje helgen i juli sto over 20 artister/band stå på scenen på flere arenaer i hele kommunen. Hovedarenaen ligger på Norsk Fjordhestgard på Breim i Gloppen kommune.

Siden den første festivalen ble arrangert i 1995, har festivalen sakte, men sikkert vokst seg til å bli ett av de største kulturarrangementene i Sogn og Fjordane, og det største arrangementet på Vestlandet innen sin sjanger.

Den tradisjonelle, og etter hvert svært så populære Bluegrasskonserten i Frislidlada på Nordfjord Folkemuseum, er åpningskonserten for festivalen. Det er en spesiell stemning i de rustikke omgivelsene i denne gamle låven, og bluegrassmusikken passer perfekt inn her.

Kirkekonserten i Breim kirke er av mange kaldt flaggskipet til Norsk Countrytreff. Også i 2017 ble konserten lagt til lørdag.  Det er en stor glede for artistene å delta på denne konserten, som hvert år fyller kirken til siste benk.

I tillegg til dette er det konserter på dagtid lørdag i Byrkjelo, Reed og Sandane sentrum. Dette skaper countrystemning i heile kommunen både for innbyggerne og for tilreisende.

Blant artistene som spilte på 2017-festivalen finner man en skikkelig godbit for Countryfansen – Ben & Noel Haggard. 

Merle Haggard er et navn alle countryfans kjenner. The Strangers var bandet hans, og de som har fulgt Haggard opp gjennom årene fra 1965 og fram til Merle sin død i 2016. Over 40 artister har vært innom The Strangers siden oppstarten i ’65, der navn som Tiny Moore, Glen Campbell, James Burton og Ralph Mooney kan nevnes – i tillegg til Merle – og sønnene Ben & Noel Haggard.

Ben Haggard starta som lead-gitarist i The Strangers allerede som 15-åring, der han glei inn blant veteraner som Norm Hamlet og Scott Joss. Ben var med på Merle Haggard sine innspelinger og på sceneoptredener der Merle opptrådte alene eller sammen med sine sine gode venner Willie Nelson og Kris Kristofferson.

Noel Haggard gikk solo og slapp sitt første album i 1997. Albumet ”One Lifetime” produserte 2 singler, som begge la seg på ein respektabel 75.plass på Billboard Hot Country Singles & Tracks Chart. I 2003 gjorde George Strait en cover av Noel Haggard sin ”Tell Me Something Bad About Tulsa”, og denne klatra til 11.plass på Billboard HCS.

Siden Merle sin død 6.april 2016, har Ben i lag med broren Noel stått fjellstøtt for å videreformidle arven etter faren, både i samspill med Kris Kristofferson og med Willie Nelson. Sammen har Ben & Noel holdt liv i den musikalske fakkelen Merle Haggard la grunnlaget for i sin lange musikalske karrière. 

Andre artister og band som spilte på Norsk Countrytreff 2017 var: Sam Outlaw, G.Thomas, Steffen Jakobsen, Staut, Too Far Gone, Vassendgutane, Girls Gone Country, Gunslingers, Bo Outlaw & Løiten Twang Depot, Dagland, Jack Stillwater, Country Heroes, Luck Lips, Sons of Vanity, Longhorn, Yngvar Furebotn Band, The Crowe Brothers

Klikk her for mer info om Norsk Countrytreff

Her er Norsk Countrytreff

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy