Kom i kontakt med oss
Norsk Countrytreff 2017

Countryfestivaler

Norsk Countrytreff 2017

Norsk Countrytreff 2017

I 2017 blir Norsk Countrytreff (NCT) arrangert for 23.gang. I løpet av den tredje helgen i juli vil over 20 artister/band stå på scenen på flere arenaer i hele kommunen. Hovedarenaen ligger på Norsk Fjordhestgard på Breim i Gloppen kommune.

Siden den første festivalen ble arrangert i 1995, har festivalen sakte, men sikkert vokst seg til å bli ett av de største kulturarrangementene i Sogn og Fjordane, og det største arrangementet på Vestlandet innen sin sjanger.

Den tradisjonelle, og etter hvert svært så populære Bluegrasskonserten i Frislidlada på Nordfjord Folkemuseum, er åpningskonserten for festivalen. Det er en spesiell stemning i de rustikke omgivelsene i denne gamle låven, og bluegrassmusikken passer perfekt inn her.

Kirkekonserten i Breim kirke er av mange kaldt flaggskipet til NCT. Også i 2017 er konserten lagt til lørdag.  Det er en stor glede for artistene å delta på denne konserten, som hvert år fyller kirken til siste benk.

I tillegg til dette er det konserter på dagtid lørdag i Byrkjelo, Reed og Sandane sentrum. Dette skaper countrystemning i heile kommunen både for innbyggerne og for tilreisende.

Blant årets artister finner man en skikkelig godbit for Countryfansen – Ben & Noel Haggard. 

Merle Haggard er et navn alle countryfans kjenner. The Strangers var bandet hans, og de som har fulgt Haggard opp gjennom årene fra 1965 og fram til Merle sin død i 2016. Over 40 artister har vært innom The Strangers siden oppstarten i ’65, der navn som Tiny Moore, Glen Campbell, James Burton og Ralph Mooney kan nevnes – i tillegg til Merle – og sønnene Ben & Noel Haggard.

Ben Haggard starta som lead-gitarist i The Strangers allerede som 15-åring, der han glei inn blant veteraner som Norm Hamlet og Scott Joss. Ben var med på Merle Haggard sine innspelinger og på sceneoptredener der Merle opptrådte alene eller sammen med sine sine gode venner Willie Nelson og Kris Kristofferson.

Noel Haggard gikk solo og slapp sitt første album i 1997. Albumet ”One Lifetime” produserte 2 singler, som begge la seg på ein respektabel 75.plass på Billboard Hot Country Singles & Tracks Chart. I 2003 gjorde George Strait en cover av Noel Haggard sin ”Tell Me Something Bad About Tulsa”, og denne klatra til 11.plass på Billboard HCS.

Siden Merle sin død 6.april 2016, har Ben i lag med broren Noel stått fjellstøtt for å videreformidle arven etter faren, både i samspill med Kris Kristofferson og med Willie Nelson. Sammen har Ben & Noel holdt liv i den musikalske fakkelen Merle Haggard la grunnlaget for i sin lange musikalske karrière. 

Vi gleder oss stort til å se Ben og Noel på scenen til Norsk Countrytreff i sommer!

Andre artister og band som spiller under årets festival er: Sam Outlaw, G.Thomas, Steffen Jakobsen, Staut, Too Far Gone, Vassendgutane, Girls Gone Country, Gunslingers, Bo Outlaw & Løiten Twang Depot, Dagland, Jack Stillwater, Country Heroes, Luck Lips, Sons of Vanity, Longhorn, Yngvar Furebotn Band, The Crowe Brothers

Klikk her for program og mer info om Norsk Countrytreff 2017

Her er Norsk Countrytreff

Du kan også bli skribent på Country4you.Com! Send oss din artikkel på Tips Oss så legger vi artikkelen ut med ditt navn som forfatter.

Klikk for å kommentere

Kommenter dette innlegget

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les mer i kategorien: Countryfestivaler

Følg oss på Facebook

Country Kalenderen:

august, 2017

Ingen arrangementer

Artist/Band:

  • country4you.com
  • country4you.com
  • country4you.com
  • country4you.com

Populære artikler:

  • country4you.com
Till Toppen
X