Country4you

Ny stil fra The Band Perry

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pioneer er en treffende tittel på The Band Perrys nye album, for dette albumet er ukjent territorium. Fra debutalbumet er vi vant til akustiske gitarer, feler og luft i lydbildet. Andreutgivelsen viser en helt annen side av bandet med lag på lag av koring, el-gitarer, mørkere tekster og mye mer rock.

Albumet begynte med en road trip fra Nashville til California der søskenene skrev sanger som de til slutt tok med tilbake til Nashville. Da produsenten Dan Huff skulle jobbe med bandet insisterte han på å få høre dem live. Etter å ha sett hvor rocka de var på scenen oppmuntret han dem til å ta med seg rocken inn i studioet, og det hører man spesielt godt på Forever Mine Nevermind. Dette er en av de sangene som er lengst unna debutalbumet musikalsk sett. Likevel er den tekstmessig veldig tydelig Band Perry:

“The airline lost my luggage and the governor lost my vote. My best friend lost her innocence in her boyfriend’s rowboat. Your mother lost her favorite pearls, the ones that you gave to me. Well I lost them when I tossed them on the day that you lost me.”

Perry-søskenene fikk hjelp av Brad Paisley til å skrive denne punk-inspirerte, sinte låta mens de var på turné sammen. Ikke bare det, Brad spiller også på låta i det Kimberly kaller “the greatest guitar show on Earth”. I tillegg gjør Neil Perry en imponerende innsats ved å kore to oktaver høyere enn Kimberly synger.

Dette albumet har et mye mer massivt lydbilde enn det forrige – det er helt enkelt mye mer av alt. Debutalbumet er mer varsomt, mens dette kan bli litt masete til tider. Likevel er det noen sanger som minner om forrige album, som I Saw a Light, Mother Like Mine og I’m a Keeper. Sistnevnte er en gladsang om ei som skal ut og oppleve verden, med eller uten ham sangen synges til. Et spennende liv har hun hvert fall bestemt at hun skal ha.

Noen av låtene er en god del mørkere enn på forrige album. I debutalbumet leker de med dystre, gotiske elementer som besettelse og død, mens i oppfølgeralbumet omfavner de dem. Mens det i All Your Life fra førstealbumet synges “You could be the centerpiece of my obsession if you would notice me at all”  sies det ganske mye tydeligere i Better Dig Two fra det nye albumet:

“If the ties that bind ever do come loose, tie ‘em in a knot like a hangman’s noose, ‘cause I’ll go to heaven or I’ll go to hell before I see you with someone else (…) If that ring gets a little too tight, you might as well read me my last rites.”

The Band Perry tør å la være å høres ut som alle andre, og de tør å utfordre hva country er, både med tekst og lyd. Heldigvis betyr ikke det at albumet bare er dystert. Don’t Let Me Be Lonely er en uskyldig låt om ung kjærlighet. En søt sang, både i melodi og tekst. Søt er også Peaches and Caroline, ett av bonussporene. Her roer de det helt ned. Det voldsomme lydbildet er borte til fordel for et par akustiske gitarer, en steelgitar og stemmen til Kimberly.

Låta Pioneer kan oppsummeres bra med tekstlinja “Be careful of the careful souls who doubt you along the way”. Oppfordringen er klar – ta neste steg selv om du ikke vet hvor du er på vei. Vær pioner i livet ditt. Gå ukjente stier og tør å ta noen sjanser. Det har The Band Perry definitivt gjort med sitt nye album.

[box type=»info» align=»aligncenter» width=»420″ ]
Vinnere av The Band Perry’s «Pioneer» album ble:

Ole George Bakka, Notodden (no)
Robin Sayyah, Kolnes (no)
Astrid MjøenOslo (no)
Marcus Håkansson, Kristianstad (se)
Ragnhild Hansen, Rjukan (no)

CD blir sendt ut til oppgitt adresse i løpet av få dager!

[/box]

Bestill «Pioneer» hos Platekompaniet i Norge her.

Kanskje vil du også lese:

Calgary Stampede

Rolf Berglund

Merle Haggard med nytt album i oktober

Roy Skjellaug

Chat med the Band Perry på Twitter

Boredandre
Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy