Nya singlar Juli 2019

MIRANDA LAMBERT kommer ut med ett nytt album i höst, den nya singeln ”It All Comes Out in the Wash” kommer att vara med på albumet. Hon kommer även att släppa några låtar till för att promota albumet.

MIDLAND släpper ännu en singel ”Playboys”. De har ju också ett nytt album på gång. Den 23 Augusti släpps ‘Let It Roll’ (det är samma dag som Vince Gill släpper ’Okie’).

KENNY CHESNEY tänker komma med ett nytt album, det borde komma tidigt vinter. Till dess får vi nöja oss med singeln ”The Tip of My Tongue”. Radiostationerna och deras lyssnare vill gärna spela/höra låten

BILLY RAY CYRUS. Vi har ju inte tagit upp så mycket av Billy Ray’s musik. Det känns som han influerats av dottern Miley i sin musik. Men i den senaste singeln har han fått in mer country. Undrar om det beror på att han har med sig Johnny McGuire (från duon Walker McGuire) som också skrivit låten.

TANYA TUCKER är också aktuell med ett nytt album. Det heter ’While I’m Livin’’ (även den släpps den 23 Augusti). Hon vågar släppa en singel, möjligen för att hon tagit med Brandi Carlisle och Shooter Jennings i sin video!. ”Hard Luck” heter låten.

COLE SWINDELL slog igenom ordentligt för några år sedan. Men på sistone har han s singlar inte toppat några listor, Hur det blir med ”All Nighters” får vi se. Han verkar ha gjort en ny [EP], ’Down Home Sessions V’ men när det släpps har jag ingen aning om men om jag får gissa så blir det nog i september.

COLD CREEK COUNTRY är ett 5-manna Country-Rock-band från Ontario i Canada. De bildades 2014 och har haft flera mindre hits i Canada. Deras nya singel heter ”Drinkin”.

FRANK RAY kommer från Las Cruzes i New Mexico. Han hette Frank Gomes och var polis i 10 år innan hanbestämde sig för att bli artist. Han har släppt en [EP], ’Different Kind of Country’ Singeln heter”Just For a Minute”.

KIEFER SUTHERLAND skådespelaren / entertainern släppte albumet ’Reckless & Me’ i slutet på April. Nu kommer en singel ”Something You Love” en låt med mycket fart och fläkt i. Mycket intressant att ännu en skådespelare vill sjunga country. Videon är inspelad I DownTown LA på hörnet South Main Street – 7th Street.

ALLIE COLLEEN, Garth Brooks yngsta dotter (23). Har förlovat sig och nu kommer hennes debutsingel, ”Work in Progress”. Pappa Garth har gratulerat dottern för en bra låt.

THOMAS RHETT. Den andra singeln från Thomas album ‘Center Point Road’  heter ”Remember You Young. Låten har inga tendenser till överdrivna trummor och bas utan har ett mjukt piano-arr.

JEFF CLAYBORN. Denna Texan kom till Nashville efter ett stopp i LA. Hans första singel ”Good Bar Attender” hade potentialen att bli en hit men blev det inte. Han har släppt en [EP] 2017 men inte heller den blev något. Nu kommer singeln ”I Reckon” och den låter lite som en 70-tals-ballad så vi får se

RED CLAY UNION är en ny trio från Ohio /Kentucky mycket mer hittar jag inte om bandet, jo de har släppt en [EP] i år och en singel ”Just My Style”. Deras nya singel heter ”Homegrown”.

EMERSON DRIVE är från Grand Prairie i Canada. De bytte namn 1995 för att kunna få kontrakt i Nashville. Historiskt är Emerson Drive namnet på en gammal anslutning till Alaskan Highway. Bandet har varit nära nog inaktivt i tre-fyra år då gruppens sångare ville ta hand om familjen.  Men nu kommer en ny singel ”Country People”.

CHAD BROWNLEE är från Vancouver. Chad var väldigt lovande ishockeyspelare men flera allvarligare skador gjorde att han fick sluta. Chad hade en bra hobby sedan barndomen, han spelade instrument, sjöng och skrev låtar så han satsade på en musikalisk karriär. Chad’s 22:a singel heter ”The Way You Roll” från albumet ’Back In the Game’.

TEDDY ROBB släpper sin 3:e singel ”Really Shouldn’t Drink Around You”. Teddy kommer från Ohio och hans passion är naturen och musik. När han en dag hörde George Straits ”Troubadour”. Insåg han att livet skulle vara att åka skidor och bräda i Vail och sjunga i barerna på kvällen. Våren kom och då blev det Nashville.

RANDY ROGERS BAND släpper singeln ”Crazy People” på nytt. I samband med att det nya albumet ’Hellbent’ släpptes så finns det chans för att låten blir en hit även utanför Texas. De har dessutom i förra veckan släppt en ny video.

INGRID ANDRESS har veckans sötaste låt, ”More Hearts Than Mine”. Att vara osäker på om man kan ta hem sin vän och träffa mamma och pappa. ’If I Bring You Home to Mama, I Guess I Better Warn You’

WILSON BROTHERS BAND. Bröderna Kyle och Chad är från Alabama där de bildade 5-mannabandet. 2 generationer bakåt har varit hängivna gospelsångare så genom gospeln fick bröderna sin musikaliska introduktion. ”It’s All Looks Good from Here” verkar vara deras 5:e singel .

CAROLINE JONES med singeln ”Chasing Me” spelas redan mycket på countryradio. Videon är väl inte så tokig heller.

Nya singlar Juni 2019

CODY JOHNSON. Cody kom med albumet ’Ain’t Nothin’ to It’ i januari och från albumet släpps låten ”Nothin’ on You”. Tror inte låten kommer som video eftersom den handlar om att han älskar sin fru och gillar henne naken.

ELI YOUNG BAND. Förra singeln ”Love Ain’t” toppade countrylistorna. Den nya singeln ”Break It in” släpps nu. Deras senaste album är lite av en ’Greatest Hits’ och heter ’This is Eli Young Band’. Den här låten är dock inte med på det albumet.

JUSTIN MOORE I slutet på juli släpper Justin Moore ett nytt album ’Late Nights and Longnecks’ Den nya singeln heter “On the Rocks”.

MIDLAND Nej, nej – det är inte ett svenskt dansband från 90-talet. Midland kommer från Texas och blivit väldigt populära trots (eller tack vare) sin neotraditionella country. Nya singeln heter “Put the Hurt on Me” och kommer att vara med på deras nya album ’Let It Roll’ som släpps den 23 augusti.

BRANTLEY GILBERT, COLT FORD, LUKAS NELSON, WILLIE NELSON. Brantley har släppt en singel och video med låten ”Welcome to Hazeville” En kul video där de jagas av en farlig rök.

RHONDA VINCENT. Inte ofta som man inom bluegrass blir uppmärksammade. Rhonda Vincent kallas ofta för ’The Queen of Bluegrass’. Nu släpper hon en singel, ”Like I Could”. Det är nog 5 år sedan hon släppte en solo-album sist. Hon och Daryle Singletary (som gick bort för något år sedan) kom ut med ’American Grandstand’ 2017, ett album med gamla goa countrylåtar.

OBS:
Vill ni höra lite mer ny countrymusik så gå till Youtube och sök på: NewCountry4You