Country4you

JOHN PAYCHECK ??? Jo, det är Johnny PayChecks son. John är döpt till Jonathan och har hållit på med en massa olika saker, bl annat pilot inom armen, musiker, dataingenjör, brandman, hästälskare m.m. Han hade väl hållit på med det fortfarande om det inte varit för att vänner inom musikvärlden övertalat honom att prioritera musiken. Han har släppt singeln “Lone Stars” vilket är hans andra singel

TRACK45 består av syskonen Jenna, Ben och KK Johnson. De kommer från Meridian, Mississippi men bor nu i Nashville. De har ’alltid’ hållit på med musik och skrivit låtar. Förra fredagen släppte de en [EP] ’Big Dreams’ på den finns “Met Me Now”.

BRETT ELDREDGE släppte förra året ett riktigt bra album, ’Sunday Drive’ (Ni har väl sett den ’gulliga’ videon till titellåten). Den nya singeln “Good Day” är med på albumet

DAVE WILBERT är född i Indiana men bor ny i Tennessee. Han skriver många av sina och andras låtar. Det var inte länge sedan han startade sitt band och släppte sin debutsingel ”Country Cruise”. Den nya singeln “It’s All Yours” är även den präglad av ’90-tals country’

RYAN HURD + MAREN MORRIS är gifta sedan 2018 och deras son, Hayes Andres Hurd, fyller 1 år om 2,5 vecka. Den nya singeln heter “Chasing After You” och den spelas allt oftare på radiostationerna. Det kan bli ett lyckat samarbete.

BLACKBERRY SMOKE är ett country-rock band som bildades 2000 i Atlanta, GA.,Exakt vad namnet kommer ifrån vet jag inte mer än att grabbarna i bandet just då tog en öl och en i bandet rökte en cigarett. De släpper nu en singel “You Hear Georgia” som ska vara med på nya albumet som släpps 28 maj.

ASHLEY MONROE släpper den 30 april sitt 5 album, ’Rosegold’. Hon har precis släppt sin nya singel “Drive”. Ashley är annars en artist med förkärlek till ballader. Vi får se hur det är när albumet kommer.

ANTHONY VON vill ha lite mer fart i låtarna som i singeln ”I’m Going to Memphis”. Anthony som kommer från Toronto har varit aktiv inom countrymusiken över 20 år men mycket av musiken är inspirerat av 60 och 70-talen

BELLAMY BROTHERS + JOHN ANDERSON har släppt en singel, ”No Country Music for Old Men”. Bröderna David (71) och Howard (75) håller fortfarande igång med konserter i Södern. De släppte en [EP] ’Bucket List’ under 2020.

STATELINE BAND tycker jag att de hade en riktig fullträff med förra singeln ”Time Clock” som handlade om at stämpla in och ut på arbetsplatsen. Den senaste singeln “Full-Time Fool” handlar om att man arbetar på tok för mycket. Det finns flera band som heter Stateland Band. Det verkar som detta band kommer från Midland, TX.

BRAD PAISLEY har börjat att lägga in konserter för sin Worldtour med början på sensommaren/ tidig höst. Brad’s websida är inte uppdaterad. Det står att det finns en ny singel ute nu men inte att det är “Off Road”. Brad och Blake Shelton var programvärdar på jubileumsprogrammet för Grand Ole Opry 95 år som NBC sände förra söndagen.

CHAD COOKE BAND senaste singel handlar om att så många vill ha mer riktig ”gammel-country”. Jag vill ha en blandad countrymusik men det är väl för lite av den traditionella musiken. Så här uttrycker Chad Cooke Band det I den senaste singeln “Bringing Country Back”.

NATE BARNES är en ny artist. Han kommer från Michigan och har vad jag tror inte slutat på sitt jobb med underhåll/vedlikehold av elkraftsanläggningar men han har också jobb på en blåbärsodling. En del av hans musik beskriver hur arbetarklassen har det. Men singeln ”You Ain’t Pretty” handlar mer om hur många kvinnor nedvärderar sitt yttre och klagar, ”jag ser inte bra ut, har inga fina kläder” etc. I videon bjuder han henne på middag ute.

AARON GOODVIN bor I Nashville men är ursprungligen från Alberta i Canada. Han har haft flera Top10 låtar i Canada. Nu släpper man en ny version av hans hit i Canada (2017) ”Lonely Drum”. Vi får se hur den tas emot i USA

DILLON CARMICHAEL + JON PARDI. Dillon, är från Kentucky och har en musikstil som verkar gå hem hos de flesta. I Dillons släkt finns många musiker, bl a onklarna John Michael och Eddy Montgomery. Han släpper singeln ”Sawing Logs” – såga timmerstockar. Han hade en [EP] som kom förra året (’I do for You’) men denna låten är inte med på den.

LUKE BRYAN är född i Leesburg, Georgia, en by med knappt 3000 innevånare. Lukes senaste singel handlar om hur det är att växa upp i ett litet samhälle. Låten heter ”Country Does” och den är med på Lukes Deluxe utgivning av hans album ‘Born Here, Live Here, Die Here’. Den släpps den 9:e april och har 6 låtar mer än det ursprungliga albumet.

Uppdaterad av Rolf Berglund 1 Mars 2021

OBS:
Vill ni se och höra lite mer ny countrymusik så gå till Youtube och sök på: NewCountry4You
Vill du inte ha reklam så kan du skaffa YouTube Music Premium .

Nyaste låten är sist i listorna. De första låtarna på listan är äldst och kan deletas under veckan. Det en fördel att blanda uppspelningen (Random)