Country4you

WILLIE NELSON vill ha förändring inom politiken. Han har fått nog så därför uppmanar han alla att ”Vote ’em Out”. Det känns som han kan leva farligt. Alla av presidentens män är inte snälla. Man har gjort en uppskattning av att minst var femte som röstat på Trump är ännu mer konservativ republikan än presidenten. Ser att låten skrevs för nära två år sedan men han har sparat den tills nu.

JOHN RICH har också skrivit en protestsång. Han ber om att vi ska tillsammans med vår herre rädda världen. Ja det är otäcka bilder, Skogsbränder, Hungersnöd, Pandemi, protesterande amerikaner. ”Earth to God” heter låten.

CARLY PEARCE slog igenom med ”Every Little Thing” och därefter kom singeln ”I Hope You’re Happy Now” som hon gjorde med Lee Brice. Den nya singeln heter ”Next Girl” där hon varnar sitt ex’s nya flickvän om ex-pojkvännens dåliga sidor.

SHANE OWENS har ganska mycket ’gammel-country’ i sig. Han är en av de bästa av de som håller i en mer traditionell country. 2 Album och en EP har han släppt. Den singeln som släpps nu heter “Everybody Dies (But Not Everybody Lives)”.

JAMIE RICHARDS är också en som vill ha sin country tillbaka till rötterna. Han är från Oklahoma men han hör mera hemma i Nashville nu. Han har haft flera hits i Texas. Det kommer nog även ”Want to with You” att bli.

TRAVIS TRITT. Det har ryktats om att Travis skulle släppa ett nytt album studioinspelad album (7 år sedan). Men det har i alla fall kommit en ny singel ”Ghost Town Nation”. Hans första hit kom 1990, ”Country Club” den glömmer man inte, nej!

DARIANN LEIGH kommer från Karlstad i Minnesota. Det är hon och 710 andra som bor i byn. Förra året kom en framgång med singeln ”Give Me a Minute” vilket betydde att hon fick göra en mindre turné. Hennes nya singel är en countryballad som heter ”Closer”. När jag sökte på hennes namn fick nästan enbart svar på Dorian Leigh, tänk på det.

MIRANDA LAMBERT släppte singeln “Settlin Down” ’i måndags. Hon har inte fått till en musikvideo ännu men det finns en audio-video med låtens text. ’Wildcard’ heter albumet.

BON JOVI + JENNIFER NETTLES släppte en singel 2006, ”Who Says You Can’t Go Home”. Den blev #1 på countrylistan. Den låten spelades under presidentvalskampanjen 2008 för republikanerna utan artisternas medgivande. Jon Bon Jovi protesterade högljutt. Jon Bon Jovi är hängiven demokrat så vi får se om “Do What You Can” kommer att förekomma i Bidens valkampanj. Just nu är den inriktad för att informera om Covid 19.

KEITH URBAN med PINK släpper nu låten som har börja spelas ofta sedan ACM Awards, ”One Too Many”. Jag hade uppgifter på att det var ”Tumbleweed” som skulle bli singel till Radiostationerna men då tar jag bort den från mina NewCountry4You-listor. Men denna låten är bättre.

CAYLEE HAMMACK kom ut med ett skapligt album för några veckor sedan ’If It Wasn’t for You’. En av låtarna heter ”Redhead” där hon har en annan rödhårig med, Reba. Caylee’s nya singel heter dock ”Just Friends”

THE STATELINE BAND är ett femmanna band från Midland TX. Efter att ha varit mer eller mindre ett hobbyband i 10 år bestämde de att satsa på musiken. Den första singeln ”Hollywood” kom 2017. Bandet – som föredrar att skriva sitt namn The StateLine Band – vill tydligen gå tillbaka till stämpleklockor. ”TimeClock” heter deras singel som främst släpps i Texas.

GEORGE NAVARRO är inflyttad från Chichuahua Mexico. För 8 år sedan fick hans papa en stroke och kunde inte sjunga i sitt band Caballo Dorado, ett populärt band med ett flertal Grammy-nomineringar. George fick då 21 år gammal ta över som vokalist. Konserter med över 25000 var inte ovanligt och det förberedde George på en solokarriär. Hans aktuella singel heter ”When She’s Drinkin’’.

IAN MUNSICK är från en ranch i Wyoming och han har två äldre bröder vilket betyder att han fått jobba hårt för att lyckas bättre än dem. I videon till ”LongHaul” vill han visa naturen I Wyoming. Tänk att hit kom många nordeuropeer för 110-125 år sedan.

ERIC BURGETT har gjort en video till singeln ”Sometimes Late at Night” där han visar sin kärlek till  sin blivande fru. Jodå han friar och så gifter de sig (och levde lyckliga hela videon ut)

GARY ALLAN  Herzbergs mamma såg till att hennes familj fokuserade på musiken. Bl a skulle det alltid finnas några gitarrer bland möblerna. Gary började som 13-åring spela i HonkyTonk-barer med sin pappa. Nu 40 år senare kommer en singel ”Waste of a Whiskey Drink” – det är tre år sedan förra singeln och 8 år sedan han hade en #1 med ”Every Storm (Runs Out of Rain)”.

CHRIS JANSON kommer nu med singeln ”Waitin’ on 5”. Om jag förstått det rätt så har låtskrivarna tänkt så här. ’Väntar på att klockan blir 5 så jag får sluta jobbet, gå hem och öppna en 6-pack’.  Låten är med på albumet ’Real Friends’ som kom förra året.

Uppdaterad av Rolf Berglund 28 sept 2020

OBS:
Vill ni se och höra lite mer ny countrymusik så gå till Youtube och sök på: NewCountry4You
Vill du inte ha reklam så kan du skaffa YouTube Music Premium .

Nyaste låten är sist i listorna. De första låtarna på listan kan deletas under veckan