Country4you

Nya singlar Augusti/September 2019

TIM MCGRAW. Det nya inom musiken idag är att många är sparsamma med att släppa nya plattor. Publiken på konserter vill ha gamla goda låtar som de kan sjunga med i. Artisterna har inget emot att köra covers som publiken känner igen. Tim McGraw har lagt ut sin nya singel på Youtube och Spotify, ”Drive” heter den och är en cover på The Cars hitlåt från 1984. När kommer det nya albumet???

MIRANDA LAMBERT och MAREN MORRIS sjunger en låt på Miranda kommande platta ’Wildcard’, ”Way Too Pretty for Prison”. Också en sak som blir vanligare. När artisten släpper ett nytt album så släpper man flera ’MP3-singlar’ som promotion eller reklam. (i bästa fall köper en fan både singlarna och albumet när det kommer).

DREW FISH BAND är ett band från Texas. Som jag har hört en låt med tidigare så för mig är de ganska okända. Singeln ”Devil You Know” är en mycket glad Rockabilly / Honky Tonk.

Låten hamnade förstås på min spellista ”Keep It Country”

CANAAN SMITH Kom ut med ett album 2016 ’Bronco’. Efter det har man inte hört så mycket från honom. Därför blir man glad att höra den nya singeln ”Country Boy Thing”.

DUSTIN SONNIER har ett bra album ute sedan någon månad. ’Between the Stones and Jones’. Nu har titellåten kommit ut som singel. Visst är det en fyndig titel ”Between the Stones and Jones”.

WES MACK + MADDIE STORVOLD Det var ett tag sedan jag hörde en Wes Mack singel. Däremot hade Maddie Storvold hade nyligen en singel på Canadas countrylista, ”Don’t Say You Love Me”. Nu kommer de med singeln ”The Best Hangover”.

RODNEY CROWELL. Har ju varit en av de bästa låtskrivarna i decennier. Nu har han kommit med ett nytt album, ’Texas’ och de har släppt singeln ”Flatland Hillbillies” där han har med Randy Rogers och Lee Ann Womack.

TRISHA YEARWOOD + GARTH BROOKS En låt som är med på Trisha Yearwood nya platta, ’Every Girl’ är ”What Gave Me Away”, Det är en duett med maken Garth Brooks. Plattan släpps på fredag (30/8). Garth har ju planer på att ge ut en liveplatta med Trisha. Om den kommer så är säkert denna låten med där

RAYNE JOHNSON började som demo-sångare. Han imponerade och blev populär vilket betydde att han fick kontrakt och kommer att få släppa en [EP] under hösten. Singeln som är aktuell heter ”Front Seat”.

RILEY GREEN Släppte singeln ”I Wish Grandpa Never Died” och den hamnade på countrylistan på bara någon vecka. I september kommer den nya plattan ’Different Round Here’. Riley’s hit ”In Love By Now” borde vara med där.

MAREN MORRIS är ju gift med Ryan Hurd  -också han en countryartist (”To a T”). Maren’s nya singel heter ”The Bones” och handlar om Maren och Ryan. Albumet heter ’GIRL’

JANA KRAMER är ju populär som skådespelare, artist och TV-personlighet. Hennes nya singel heter ”Good Enough”. Har inte koll på om det kommer något nytt album med henne, det var län ge sedan nu.

STEPHAN HOGAN är från California och han blev  5:a i en talangtävling arrangerad av Vince Gill, Han har haft en konsert på 3rd and Lindsley (Där Vince Gill försöker vara på måndagar). Stephan har nu gått ut med att han ska släppa en singel i månaden från juni ’19 till juni ’20. Månadens singel är ”Gypsy Girl”.

RODNEY ATKINS. Efter att inte släppt någon singel på flera år kom ”Caught Up in the Country” 2018. Låten var på countrylistan i 57 veckor !!!. Nu kommer uppföljaren,”Thank God for You”, den andra singeln från albumet ’Caught Up in the Country’.

MIRANDA LAMBERT kommer med ett nytt album den 1 november, ’Wildcard’ och nu släpps singeln ”Bluebird”. Jag har känsla att de släpper några låtar till inom kort för streaming/nedladdning och promotion för albumet.

JON PARDI släpper en ny låt för att promota det nya albumet som kommer i slutet av september. Låten heter ”Tequila Little Time” det är ännu en låt med Agave-anknytning.
Det verkar som han även gör låtarna ”Me and Jack” och ”Ain’t Always the Cowboys” tillgängliga för streaming och nedladdning innan släppet av albumet.

OLD DOMINION Släpper en singel och video till. Den heter ”My Heart is a Bar” Bandet inser att det kanske inte är självklart att publiken sjunger till låten, men hoppas ändå att det sjungs i publiken med text som ’My Heart is a Bar and I’m Shuttin’ It Down’…

AJ SANDERS. AJ är en ny countryartist som verkar kunna ta kritiker och fans på ett positivt sätt. Han släppte sin debutsingel i februari 2018 (på Alla Hjärtans Dag). Den nya singeln finns med på [EP] ’AJ Sanders’ som kom i mars, ”Chevy and Daddy”.

SEAFORTH är en duo som tog sitt namn från förorten till Sydney där de kommer ifrån. I flera år åkte de mellan Australien och Nashville men sedan 2017 bor de i USA. Efter att de gett ut sin [EP] ’Love That’ så ger de ut sin singel ”Love That” på nytt.

JOHN KING kommer från bergen i Georgia. Han har varit grovarbetare och murat eldstäder och gjort plattsättningar för gång och transportvägar. Han har skrivit låtar i uppåt 15 år och från 2014 har han varit aktiv med låtskriveri och inspelning av låtar. Den senaste singeln heter ”Try Saying Goodbye” och den låter så här.

LADY ANTEBELLUM kommer med en ny singel, ”Pictures”. Jag väntar på ett nytt album, deras senaste ’Heartbreak’ kom ju för två år sedan (och sålde inte så bra).

CALE DODDS är idag 31 år och för 9 år sedan tog han gitarren och flyttade från Columbus GA till Nashville. Den senaste singeln heter ”I Like Where This is Going”. Hoppas på ett nytt album.

KIP MOORE. För två år sedan släppte Kip albumet ’Slowheart’. Eftersom hans singlar inte sålt så bra så verkar det som han får vänta med nytt album. Men den senaste singeln ”She’s Mine” är ganska bra och låter så här.

https://youtu.be/8hcxpXaI94c

OBS:
Vill ni höra lite mer ny countrymusik så gå till Youtube och sök på: NewCountry4You