Country4you

Pistol Annies sikter seg inn mot toppen

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra Willie Nelson, Kris Kristofferson, Johnny Cash og Waylon Jennings supergruppe The Highwaymen, til Emmylou Harris, Dolly Parton og Linda Ronstadts berømte Trio, har vennskap og kreativitet inspirert Pistol Annies til et av Countrymusikkens mest vellykkede samarbeid. Trioen debuterte med sitt album Hell på Heels i august 2011.

Pistol Annies består av Miranda Lambert, Ashley Monroe og Angaleena Presley. Bandet spilte for første gang offentlig under showet ACM’s Girls’ Night Out: Superstar Women of Country, i april 2011. Selv fikk jeg oppleve trioen LIVE på Miranda Lambert’s FanClub Party i sommer, samt under CMA Music Festival. Det kom godt frem at trioen hadde en rekke virkelig gode låter…

I august 2011 kom Postol Annies’ debutalbum ut. Albumet har tittelen Hell on Heels og det gikk rett inn som #1 på Country Albums listen til Billboard den første uken i september 2011.

Selv om plateselskapene noen ganger oppfordrer artister til samarbeid med andre, så var ikke dette tilfellet med The Pistol Annies. Miranda Lambert og Ashley Monroe har kjent hverandre lenge. En kveld de satt og pratet sammen, spurte Ashley Miranda om hun hadde hørt om Angaleena Presley. Ashley hadde skrevet med henne et par ganger i Nashville.
Miranda sa at hun ikke hadde hørt om henne, så da gikk Ashley for å hente pc’en for å spille noen låter for henne. Miranda ble veldig begeistret for hva hun hørte, og sa: «That’s the girl! That’s our missing link!«.

Presley ble kontaktet og forespurt om å bli med i det nye bandet. Hun har i etterkant sagt at hele samarbeidet føltes naturlig helt fra begynnelsen.

Før trioen Pistol Annies ble etablert, hadde Monroe gitt ut et digitalt album i 2009. Presley har spilt inn ett album som enda ikke er utgitt, og er på jakt etter en avtale rundt det. Lambert er som kjent en etablert headliner med flere hits på samvittigheten, som blant annet CMA Song of the Year «The House That Built Me«.

Resultatet ble altså et #1 album. Hell on Heels var i utgangspunktet kun ment som en digital utgivelse, men etterspørselen fra fansen overrasket plateselskapet. Når det strømmet inn «krav» om en fysiske utgivelse, løp Sony Music Nashville i gang CD pressa.
Trioen tok en liten ferie i Mexico for å feire utgivelsen da de fikk beskjeden om at de debuterte som #1 på Billboards Top Country Albums chart. Dette sjokkerte trioen, fordi de ikke trodde at et digitalt album ville kunne gjøre det.

Albumet til Pistol Annies er utelukkende skrevet av trioen. Den eneste «utenforstående» som har bidratt til albumet, er Lamberts ektemann, Blake Shelton. Han co-skrev sangen «Family Feud» og fikk kallenavnet Pistol Andy.

Hell on Heels inneholder en rekke gode låter med bra tekster. Herlige «Bad Example» (Lambert og Monroe) og humoristiske «The Hunter’s Wife» (Presley). «Beige» (Lambert og Monroe), er en gripende historie om uønsket graviditet.

En litt mer dyster låt, er «Housewife’s Prayer», som Presley begynte å skrive da hun gikk gjennom en skilsmisse. Hun var virkelig blakk, deprimert, fortvilet og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Tanken slo henne om å brenne ned huset, ta pengene, og få seg en ny leilighet sammen med sønnen -en ny start. Men i stedet for å gjøre det, plukket hun opp gitaren og begynte å skrive en sang om det. Resultatet er en gripende, men flott låt!

«Lemon Drop» er også en annen skildring fra Presleys liv. Det er en sann historie.
Presley skulle hjem til Kentucky da bilen brøt sammen. Hun kikket på bilen, og så at eksospotta var på vei til å falle av. Hun åpnet bagasjerommet på bilen, klippet av en gitarstreng, bandt eksospotta sammen, kjørte hjem og så tilbake til Nashville. Hun kjørte rundt en stund med eksospotta bundet opp med en gitarstreng, så det er der den ideen kom fra.

Her er videoen til Pistol Annies debutsingel – Hell on Heels:

Fansen har fått flere sjanser til å se Pistol Annies live i 2011. Trioen har vært en del av Lamberts turne, og det er planer om flere konserter. Lambert håper at eksponering i Pistol Annies vil gi et solid puff på solokarriereren til sine to venner.

Siste nytt er at Monroe jobber videre på sin Warner Bros debut, og Presley er fremdeles på utkikk etter en plateavtale. Hun har vært i Nashville åtte år, men får til stadighet beskjed om at hun er «too country for Country».

monroe, Presley og Lambert er alle enige om at de planlegger å lage musikk som The Pistol Annies i lang tid. Ett av deres mål er at hver av dem skal ha sine egne turneèr og stoppe hver måned et sted for å gjøre en Pistol Annies reunion.

[sws_grey_box box_size=»600″] Våre venner i Sony Music har sendt oss noen eksemplarer av dette fantastiske albumet. Country4you.Com ønsker at nettopp DU skal oppdage disse herlige jentene. Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen om et eksemplar, er å fylle ut skjema under. Vi trekker ut noen heldige vinnere søndag 18.desember! [/sws_grey_box]

Les mer om Pistol Annies på deres websider

Opps, fant ikke skjemaet.

Vinnere av Pistol Annies debutalbum ble:
Marius Molstad – Raufoss, Norge
Laila Johnsen – Olofstorp, Sverige

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy