Country4you

Country4you.Com ser nærmere på: Lady Antebellum

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

zoom_50420
Lady A har vunnet prisen for "Vocal Group of the year" og "Singel of the year" med «I Run To You».

Lady Antebellum har vist seg å bli en av Nashvilles fremste country artister i løpet av kort tid. Suksess-historiene er mange, og grunnlaget med flere års hardt arbeid og standhaftighet har gitt suksess for gruppen.

Charles Kelley og Dave Haywood som flyttet til Country musikkens hjemby, Nashville, slo seg sammen med Hillary Scott, og den vellykkede trioen ble en realitet. Nashville la raskt merke til trioen. Det gjorde også Rascal Flatts som seks år på rad hadde blitt tildelt CMA’s «Vocal Group of the Year».

Historien

Historien om Lady Antebellum begynte når Charles Kelley og Dave Haywood begynte å skrive musikk sammen i Nashville i 2006. Kelley, som er broren til låtskriveren, Josh Kelley, hadde flyttet til Nashville fra Winston-Salem, Nord Carolina for å gjøre karriere innen countrymusikk som soloartist. Før de flyttet til Nashville hadde han jobbet sammen med sin bror, John, innen byggebransjen. I Nashville skrev Kelley og Haywood, hans klassekamerat fra Universitetet i Georgia, musikk sammen.

Kelley og Hillary Scott, som er datteren av countryartisten Linda Davis, og Lang Scott, ble kjent med hverandre gjennom det sosiale netverket, Myspace. Scott slo seg sammen med Kelley og Haywood og trioen var et faktum. De begynte å lage musikk under navnet Lady Antebellum.

zoom_50414 zoom_50413 zoom_50412

Øyeblikkelig interesse for Gruppen

Straks etter opprettelsen av trioen, blir de lagt merke til av Nashvilles musikk-industri. De begynte å spille på små konsertsteder omkring i byen, og den positive omtalen de fikk fra countryfans sprede seg som ild i gress. Trioen ble brukt som oppvarmere for blant annet Martina McBride’s 2008 turne, og da kom det flere kjente artister til som ønsket trioen som oppvarming på konserter. Kenny Chesney, Carrie Underwood, Tim McGraw, Alan Jackson, Taylor Swift, Josh Turner, Phil Vassar, Rodney Atkins og Little Big Town var noen av de som Lady Antebellum gjorde konserter sammen med.

Dette førte til økt populæritet for Lady Antebellum, og det ble da satt opp egne høyprofilerte konserter omkring i USA. I 2007, akkurat et år etter opprettelsen av gruppen, gjorde Lady Antebellum sin debut med gjesteopptreden på Jim Brickman’s singel, «Never Alone» Denne nådde til 14.plass på Billboard’s liste. Capitol Records skjønte at dette var noe å satse på, og signerte en platekontrakt med Lady Antebellum i juli 2007, og sendte trioen direkte i studioet for å lage deres debutalbum.

Debut Album

Mindre enn to år etter opprettelsen av Lady Antebellum, kom deres debut-singel, «Love don’t live here», som ble sluppet i september 2007. En musikkvideo for sangen fulgte etter i desember samme år. Singelen klatret hele veien til Nr. 3 på Billboard’s Hot Country liste i mai 2008. Gruppens debutalbum, Lady Antebellum, ble sluppet den 15 April 2008, og det ble det første Country Music albumet med en ny duo/gruppe som debuterte med 1.plass på Billboard’s Top Country listen.

Gruppens andre singel, «Lookin’ for a Good Time», ble sluppet i juni 2008. I juli 2009 oppnådde trioen sin første Nr. 1 Country Hit med «I Run To You». Albumet, Lady Antebellum, oppnådde platinastatus i USA, noe som betyr at over 1.000.000 kopier er solgt i USA.

Lady Antebellum vokser videre.

Den 24 august 2009 kom Lady Antebellums fjerde singel, «Need You Now,» som er fra deres deres andre studioalbum, Need You Now. Singelen debuterte på 50.plass på Country Chart listen til Billboard, og klatret hele veien videre til topps. Den ble med det trioens andre Nr. 1 hit.

Tilbake i 2008 tok gruppen hjem «Academy of Country Music» prisen for Nye Duoer eller Grupper. I tillegg fikk de Countrymusikk-foreningens (CMA) pris for «New Artist of the Year «. De mottok også en Grammy nominasjon i 2008 for «Beste nye artister«, mens deres singel «Love don’t live here,» ble Grammy nominert i kategorien «Best Country Performance» av en Duo eller Gruppe.

I november 2009 tok Lady Antebellum fra seks-gangersvinner, Rascal Flatts, CMA prisen i kategorien «Vocal Group of the year«.De tok også med seg prisen «Singel of the year» med «I Run To You».

De mest Populære Lady Antebellum låtene.

* “I Run to You”

* “Need You Now” (Ringetone?)

* “Love Don’t Live Here”

* “Lookin’ for a Good Time”

Kjøp Lady Antebellum’s «Need you now» her

Video:

«I Run To You» fra ACM Awards November 2009:

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy