Country4you
Image default

Willie Nelson fyller 83 år

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Willie Nelson ble født i Abbott, Texas den 29.April i 1933. Han ble født tett opp til midnatt, så mange kilder skriver at han ble født den 30.april.

Willies musikk og gjenkjennelige ansikt er en stor del av countrymusikkken, ja musikken generelt. «Alle» vet hvem Willie er!

Willie Nelson er en av de mest talentfulle singer-songwriters vi har. Han begynte sin musikalske reise i en alder av seks og skrev sin første sang i en alder av syv.

Som så mange andre musikere i sin generasjon startet også Willie Nelson med gospelmusikk. Begge besteforeldrene til Willie var musikklærere. Willie og søsteren, Bobbie, spilte ofte i den lokale kirken fra tidlig alder. De spilte og sang hver søndag. Mandag kveld var det kor-øvelser, onsdag kveld var det bønnemøter, og torsdag kveld sang de i Hillsboro. Så hver dag var fylt med gospel har Willie sagt i tidligere intervju om sin barndom.

Nelson reiste vestover til Vancouver i 1956 etter ett kort opphold i Luftforsvaret. Mens han jobbet som DJ i Vancouver hadde han spilt inn en Leon Payne sang som heter «Lumberjack» og spilte låta på radiostasjonen han var DJ for. Selv om det ikke ga han noen umiddelbar suksess, fortsatte han å eksperimentere med musikken.

Willie reiste tilbake til Texas der han solgte en av sine egenskrevede låter. Sangen «Family Bible» ble en Country-Gospel hit for artisten Claude Gray i 1960. Willie tjente $50 i cash for salget. Dette oppmuntret ham til å fortsette å skrive låter.

Senere samme år, etter en utrolig uke i Houston der han skrev låtene “Funny How Time Slips Away”,“Night Life” og Patsy Cline klassiskeren «Crazy», flyttet han til Nashville der han fikk jobb i et plateselskap.

Dette var starten på hans vei til stjernestatus.

Vi gratulerer Willie Nelson med 83-års dagen!
For en karrière – for en artist…

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy