Country4you

12 Stories med Brandy Clark

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brandy Clark er nok ganske så ukjent for mange enda, men vi tror nok at det kommer til å endre seg i løpet av 2014.

Clark er ei dyktig låtskriver, og har skrevet låter for artister som Miranda Lambert, The Band Perry, Reba McEntire, LeAnn Rimes, Billy Currington, Darius Rucker og Kacey Musgraves.
Vi kan nevne låter som The Band Perry’s «Better Dig Two», Kacey Musgraves’ «Follow Your Arrow» og Miranda Lambert’s «Mama’s Broken Heart» som Clark har vært med å co-skrevet.

Brandy Clark ble oppdratt i den lille byen Morton i Washington, en tømmerhoggerby med bare 900 innbyggere i skyggen av Mount St. Helens. Som barn på 1980-tallet ble hun påvirket av countrymusikken som hennes foreldre og bestemor spillte. Det gikk mye i musikk fra artister som Barbara Mandrell, Ronnie Milsap, Merle Haggard og Loretta Lynn.

Brandy plukket først opp gitaren når hun var ni år gammel. Hun var da med i musikaler på skolen, og hennes mor oppmuntret henne til å skrive sanger. Brandy ga opp musikken for en periode under videregående skole og la heller energien i idretten der hun var aktiv innen basketball. Hun sluttet etterhvert med basketball og tok igjen tak i musikken da hun begynte å ta gitartimer. Brandy ble med i et band sammen med sin mor og en venn.

I 1998 flyttet Brandy til Nashville for både å studere og satse videre på musikken. Etterhvert ble Brandy en habil låtskriver, og i 2010 tok Reba McEntire tak i to av hennes låter som ble spilt inn på Reba’s «All The Women I Am» album. Året etter spilte Miranda Lambert inn «Mama’s Broken Heart» som Brandy co-skrev sammen med Kacey Musgraves og Shane McAnally. Etter dette har det blitt en lang rekke låter som Brandy har hatt en finger med i spillet på.

Miranda Lambert er forresten nominert med låta «Mamas Broken Heart» i kategorien beste countrysang i Grammy Awards, så da blir det spennende å se om Brandy får en Grammy-pris 26 januar 2014.

Egen karriere som artist kom i 2012 da hun ga ut en EP med tre låter. Nå i oktober kom henne debutalbum «12 Stories» ut, og ingen ringere en Vince Gill er med å korer på albumet der Clark har skrevet eller co-skrevet alle de 12 låtene.

Låtene på «12 Stories» er gjerne låter som er beundret av andre større kjente artister, men som ingen andre våget å synge selv, muligens på grunn av provoserende historiefortellinger og dristig tekstinnhold i låtene som Clark er kjent for å skrive.

Brandy Clark «12 Stories» inneholder følgende låter:

1. «Pray to Jesus»
2. «Crazy Women»
3. «What’ll Keep Me Out Of Heaven»
4. «Get High»
5. «Hold My Hand»
6. «Stripes»
7. «In Some Corner»
8. «Take A Little Pill»
9. «Hungover»
10.»Illegitimate Children»
11.»The Day She Got Divorced»
12.»Just Like Him»

Hør albumet på Spotify:

[button color=»orange» size=»medium» link=»http://clk.tradedoubler.com/click?p=116&a=1751989&g=16861858&url=http://cdon.no/musikk/clark_brandy/12_stories_%5Bimport%5D-25077258″ target=»blank» ]Bestill album i Norge[/button][button color=»orange» size=»medium» link=»http://clk.tradedoubler.com/click?p=116&a=1751989&g=16861858&url=http://cdon.se/musik/clark_brandy/12_stories_%5Bimport%5D-25077258″ target=»blank» ]Bestill album i Sverige[/button] [button color=»orange» size=»medium» link=»http://clk.tradedoubler.com/click?p(116)a(1751989)g(16861858)url(http://cdon.dk/musik/clark_brandy/12_stories_%5Bimport%5D-25077258)» target=»blank» ]Bestill album i Danmark[/button]

[sws_blue_box box_size=»630″]Oppdatering!
Brandy Clark kommer til Norge og Sverige i februar/mars 2015! Les mer om det her.[/sws_blue_box]

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy