Kom i kontakt med oss
Countryturen USA 2017

Countryturen

Countryturen USA 2017

Bli med oss på en uforglemmelig reise til USA i september 2017!

Har du en drøm om å oppleve USA med Memphis, Nashville og Smoky Mountains? Nå har du muligheten til å bli med oss på Countryturen USA i september 2017!

Turen starter i Memphis der vi får med oss blant annet Elvis’ Graceland og Sun Studio før vi kjører videre med buss til Nashville, countrymusikkens Mekka, der vi blant annet får med oss konserter på Grand Ole Opry.

Etter noen dager i Nashville kjører vi videre til Gatlinburg i Smoky Mountains. Dette er Dolly Partons hjemtrakter og Dolly har investert mangfoldige millioner kroner i området. Vi får her blant annet med oss et fantastisk show på Dolly Parton’s Dixie Stampede.

Reiseperiode:  7. – 17. september 2017

Program Countryturen 2017

REISEFAKTA OG PRISER FOR COUNTRYTUREN USA 2017

Antall dager 11
Pris pr. person i dobbeltrom 23.450,-
I tillegg kommer flyavg./skatter pr. 1.10.2016 (kan endres) 3.500,-
Totalpris pr. person 26.950,-
- -
Tillegg for enkeltrom 5.950,-
Alle priser er i NOK

Prisen inkluderer:

 • Flyreise Oslo–Memphis med retur Atlanta–Oslo. (Avreise fra andre byer som Bergen, Trondheim, Stavanger, Stockholm, København på forespørsel og mot tillegg i pris. Med forbehold om ledige plasser.)
 • Busstransport og guiding på hele rundturen i USA.
 • 9 overnattinger på sentrale hotell.
 • 9 frokoster
 • 5 måltider som er angitt med * i programmet.
 • To reiseledere, Roy Skjellaug (Norge) og Rolf Berglund (Sverige) er med på hele turen.

Prisen inkluderer inngangsbilletter til:

 • Graceland
 • Sun Studio
 • Konsert på Blues City Cafe
 • Loretta Lynn Museum
 • Country Music Hall of Fame
 • Konsert på Grand Ole Opry i Nashville
 • Dixie Stampede Show i Pigeon Forge

Prisen inkluderer ikke:

• Reiseforsikring
• Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
• Drikkevarer
• Øvrige måltider som ikke er markert med * i programmet
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Driks (ca. USD 75,– pr. pers.)

PÅMELDING, BETALING OG VILKÅR ELLERS FOR TUREN

Påmelding er bindende når depositum (forskudd) på kr. 5.850 pr.person er betalt. Din/deres plass er ikke sikret før betaling av depositum er gjort. Faktura på sluttsummen, med fradrag for innbetalt depositum, blir sendt ut med forfall 40 dager før avreise.

Avbestilling av turen kan skje frem til 40 dager før turen og man får da igjen kr. 4.400 av innbetalt depositum. Dersom man ombestemmer seg og avbestiller reisen mellom 40 dager og 30 dager før avreisedato, blir 50% av totalprisen refundert.

Ved avbestilling etter 30 dager før avreise: Ingen refusjon.

Ved påmelding seinere enn 40 dager før avreise, er påmeldingen bindende og hele reisebeløpet må betales ved påmelding for å sikre din/deres plass på turen.

For Countryturen USA 2017 blir Fotefar Temareiser brukt som arrangør. Fotefar Temareiser er medlem av Reisegarantifondet som sikrer deg som reisende mot bl.a. konkurs i selskapet. Skulle gruppereisen vår bli avlyst, vil du få vite det så snart råd er og få tilbake alt du har betalt.

Betaling av reisen (depositum og restbeløp) gjøres til Fotefar temareiser.

Fotefar Temareiser samarbeider med andre selskap og retter seg etter deres reisevilkår.

Ellers er det vanlige avbestillingsregler som gjelder ved sykdom eller dødsfall i nærmeste familie.

Husk at reiseforsikring med avbestillingsforsikring bør være i orden før du betaler inn restsummen. 
Dette sikrer deg økonomisk dersom det skulle oppstå alvorlig sykdom, alvorlig skade eller død på den reisende eller i den nære familie som ektefelle, barn, foreldre, svigerforeldre eller søsken. Reis derfor ikke uten reiseforsikring. Sjekk forsikringen din og se til at alt er i orden, at den gjelder for området du ferierer i og for rett periode, i god tid før du betaler for turen.

Innreisetillatelse (ESTA) og Pass
Det er den enkelte reisende sitt ansvar å ha gyldig ESTA og Pass.

Vi anbefaler å få godkjent ESTA og sørge for at ditt pass er gyldig før du innbetaler restsummen. USA krever maskinlesbart pass for visum-fri innreise. Pass skal være gyldig i 6 måneder etter hjemreisedato.

Se «Praktisk informasjon» for flere detaljer om ESTA og Pass.

Vi tar ellers forbehold om større endringer i valutakurser i forhold til kurser per 10.08.2016 og endringer i flyskatt/avgifter fra samme dato.

NB! Fotefar temareiser sender ikke ut faktura for innbetaling av depositum. Du betaler depositum via nettbank eller vanlig bank- eller postgiro.
Husk å merke innbetalingen med navn på reisende og «Countryturen USA 2017». For restsummen får de tilsendt faktura.

Bankkonto Fotefar Temareiser: 3785 13 03554

Klikk her for praktisk informasjon

Innreise i USA – ESTA
Alle som reiser til USA skal fylle ut en elektronisk innreisetillatelse kalt ESTA. Utfyllingen må gjøres Senest 72 timer før avreise, men vi anbefaler å gjøre det før du betaler inn hele beløpet for turen. ESTA er gyldig i 2 år når den er godkjent og du søker om innreisetillatelsen på denne siden: https://esta.cbp.dhs.gov (velg ditt språk øverst til høyre), Vær oppmerksom på at det er KUN denne nettsiden som gjelder for ESTA søknad, og at det koster $14 pr. søknad.

Skulle det vise seg at noe er uklart rundt innreisetillatelsen, må man kontakte den amerikanske ambassaden – https://norway.usembassy.gov

Pass
Fra 26. oktober 2004 har USA krevd maskinlesbart pass for visum-fri innreise for personer som i turist- eller forretningsøyemed ikke skal være i landet i mer enn tre måneder. Norske pass som utstedes etter 26. oktober 2005 må – i tillegg til å være maskinlesbare – inneholde biometriske kjennetegn for visumfri innreise til USA.

Hvis du har et maskinlesbart pass som er utstedt før 26. oktober 2005, kan du reise visumfritt til USA med et slikt pass også etter dette tidspunktet. Håndskrevne pass kan fremdeles benyttes, men man må da også ha visum.

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra USA.

Krav til bevegelighet
Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Vi vil understreke at Countryturen USA generelt ikke egnes for den som har vondt for å gå. Selv om vi bruker buss på de lengre avstandene, vil det være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av severdighetene som Graceland, Country Music Hall of Fame og i Smoky Mountains vil det bli en del gåing.

Elektronisk utstyr i håndbagasjen
De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, og utstyr må da legges igjen i sikkerhetskontrollen.

Er driks inkludert i reisens pris?
På Countryturen USA kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med tips/driks. I USA er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum tips i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi vil informere mer om dette nærmere avreise. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere.

Deltagerantall
Countryturen USA 2017 krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Spørsmål om turen?

Kontakt:
Roy Skjellaug i Country4you på telefon 48 12 38 11 eller på e-post: roy@country4you.com

Se bilder fra Countryturen 2014 og Countryturen 2015

Påmelding til Countryturen USA 2017 (07.-17.09 2017)

 • VIKTIG INFO FØR PÅMELDING:
  I utgangspunktet er det ikke flere plasser igjen på denne turen. Vi har en gitt mengde reserverte flybilletter og hotellrom for denne turen, og de er nå bortbestilt.
  Dersom du/dere ønsker å bli med på turen, vil vi sjekke mulighetene for det med flyselskap og hoteller.
  Meld deg derfor på så raskt som mulig (du forplikter deg ikke til noe før depositum er betalt), så sjekker vi opp flyseter og hotellrom.

  Vi kan derfor ikke garantere at du/dere får plass på Countryturen USA 2017
 • Det er særdeles viktig at du angir navnet ditt nøyaktig som det står i passet! Dersom det må gjøres endringer etter bestillingen av flybilletter krever flyselskapene ekstra betaling for dette.
 • Add a new row
  Trykk plusstegnet til høyre for å legge til flere personer.
  Det er særdeles viktig at du angir navnet ditt nøyaktig som det står i passet! Dersom det må gjøres endringer etter bestillingen av flybilletter krever flyselskapene ekstra betaling for dette.
 • NAVNFØDSELSDATO (dd.mm.åå) 
  Add a new row
  Vi trenger din/deres fødselsdato i forbindelse med bestilling av flybilletter. Skriv opp fødselsdato på alle reisende.
 • NAVN (som i pass)PASSNUMMERFØDESTEDUTLØPSDATO 
  Add a new row
  Alle reisende til USA må oppgi passnummer, fødested og utløpsdato på pass.
  Vi trenger denne informasjonen for alle reisende.
 • NAVNTELEFON 
  Add a new row
  Vi trenger telefonnummer til alle påmeldte.
 • NAVNEPOSTADRESSE 
  Add a new row
  Vi trenger epostadresse til alle påmeldte, så dersom du melder på flere personer skriver du de her.
  Vi kan arrangere utreise fra andre flyplasser også mot et lite tillegg i prisen. Ta kontakt med oss for mer info: post@country4you.com
 • VIKTIG INFO!
  Dersom du velger utreise fra andre flyplasser en OSLO, vil hjemreisen fra Atlanta gå via Amsterdam. Reisende fra OSLO vil fly via Paris på vei hjem. Det vil altså være to forskjellige fly vi tar på hjemreisen fra USA.

  Vær også klar over at vi ikke kan garantere utreise fra ønsket flyplass dersom du/dere ikke reiser fra OSLO. Dette sjekkes ved påmelding og du/dere vil få en tilbakemelding på dette i løpet av kort tid. Dersom du/dere ikke får reise fra ønsket flyplass, og ikke ønsker å reise fra OSLO, tilbakebetaler vi innbetalt depositum dersom det er ønskelig å trekke seg fra turen.

  Eksempel: Du/dere ønsker å reise fra Trondheim Lufthavn, Værnes. Da må du på hjemreisen ta et annet fly fra Atlanta en de som skal til Oslo. "Ditt" fly går da slik: Atlanta -> Amsterdam -> Værnes. Dette blir da uten reiseleder på fly.
  Dersom du reiser alene uten reisefølge, må man svare ja her.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Kart over reiserute

Klikk her for Informasjon om skogbrannen i Smoky Mountains

I slutten av november 2016 startet to mindreårige gutter en liten brann i et område av Smoky Mountains. På grunn av meget sterk vind i området og knusktørre forhold, spredde brannen seg lynraskt. Brannvesenet fikk ikke kontroll over brannen på grunn av den sterke vinden, så over 14 000 personer ble evakuert fra byen Gatlinburg.

Utfallet av brannen, som nå er slukket, er 14 døde, over 2000 boliger/hytter/bygninger enten helt ødelagte eller svært skadet av brannen. Det er beregnet av brannen har gjort skade for flere milliarder kroner.

På Countryturen USA 2017 besøker vi Smoky Mountains. Selve byområdet til Pigeon Forge og Gatlinburg hvor vi skal være, ble i liten grad berørt av brannen. Det var skogen RUNDT byene som brant..

Vi kommer helt klart til å se spor etter brannen når vi kjører opp i nasjonalparken, men også Cades Cove som vi skal besøke var helt uberørt av brannen.

Dette er et sted som lever av turisme, så her vil mye være som før når vi kommer dit om noen måneder ..

For mer informasjon om brannen kan du se her.

1 Kommentar

1 Kommentar

 1. Ingrid Brueland

  20. mars 2017 at 09:38

  Jeg har noen spørsmål før vi melder oss på.Får vi tilsendt skriftlig program etter påmelding? ( Får ikke skrevet det ut her fra nettstedet)
  Enten vi velger å reise fra Stavanger eller Oslo så går vel bagasjen direkte slik at vi ikke må hente den ut og sjekke den inn igjen i Amsterdam, og regner med at det samme skjer ved hjemreise.Dersom det ikke er plass fra Stavanger, er vi da garantert plass fra Oslo?
  Regner med billetter blir sendt oss i god tid på forhånd , og at alle tar samme fly fra Amsterdam?
  Vi er 5 damer fra Jæren som tenker å melde oss på. Vi ønsker da et trippelrom og et dobbeltrom på hotellene.
  Lar det seg lett ordne?
  Dersom vi velger å reise fra Oslo, ordner vi da selv med tilknytningsbillett tur/retur Stavanger?

Kommenter dette innlegget

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les mer i kategorien: Countryturen

Følg oss på Facebook

Country Kalenderen:

april, 2017

Ingen arrangementer

Populære artikler:

 • Countryfestivalen Seljord
Till Toppen
X