Country4you

Reba McEntire

Redaksjonen

Hun blir kalt Dronningen av Country musikk, og også Big Red, på grunn av det flammende røde håret og sine 170 centimeter.
Reba Nell McEntire har en lang og variert karriere bak seg, og man kan kanskje si den startet den dagen hun ble født; 28. Mars i 1955.

Reba McEntire

Reba er datter av Clark og Jaqueline McEntire, og er den nest yngste av fire søsken. De vokste opp på en ranch i Chockie, Oklahoma, og brukte mye av tiden sin på å reise på rodeostevner, siden faren var en velkjent deltaker i tønneløp, med hele tre verdensmesterkapstitler bak seg.
Det var lange, ofte kjedelige kjøreturer til disse stevnene, og moren brukte tiden på å lære barna å synge. Det endte med at Reba, sammen med søsknene Del Stanley “Pake” McEntire og Susie Luchsinger startet bandet The Singing McEntires og opptrådde på stevnene de var på. Begge disse søsknene endte opp med sin egen musikkkarriere, søsteren som gospelsanger, og broren som countryartist. Den siste søsteren har for øvrig ikke fulgt denne veien.
Det var på et slikt stevne i Desember 1974 at Reba sang nasjonalsangen, noe som også ble sendt på TV. Tilfeldighetene skulle ha det til at countrystjernen Red Steagall var til stede under stevnet, og han svært imponert over den unge kvinnens stemme. Han overtalte henne til å reise til Nashville for å spille inn noen sanger, og i Mars året etter gjorde Reba akkurat det.
Steagall sendte demoen hennes rundt til flere selskap, og til slutt fikk han napp hos Mercury Records, som skrev en kontrakt med McEntire i November samme år.

DEN SPEDE BEGYNNELSE OG ET SCENESKIFTE

I Juni 1976 giftet Reba seg med en oksebryter ved navn Charlie Battles som hun hadde møtt under de mange rodeostevnene. Han ble senere manageren hennes, men de skilte seg etter 11 år sammen i 1987.
I årene etter signeringen med Mercury Records ga Reba ut mange singler, men de fleste lå ned på en plass mellom 80 og 90 på listene. Albumene hun ga ut ble aldri noen suksess, men etter noen år begynte det å snu. Med låten “Today All Over Again” fra 1980 havnet hun blant topp fem, og 1982 fikk hun en topp tre med “I`m Not That Lonely Yet”

McEntire fikk til slutt nok av Mercury Records, hun følte ikke at de gjorde en god nok jobb med markedsføringen hennes, og hun likte ikke at de dyttet henne i en retning av country-pop. Hun hadde brukt 7 år med Mercury for å komme seg opp og frem, og selv om hun hadde fått litt mer anerkjennelse den siste tiden sa hun opp kontrakten sin og tegnet en ny med MCA Records.
Der satte Reba foten ned, hun ville ha noe å si når det gjaldt hva hun skulle synge, og fikk til slutt gehør for det.

I 1985 ga hun ut albumet “My Kind Of Country”, en samling av mer tradisjonell country enn hva hun hittil hadde gjort. Albumet kom høyere på listene enn hun hittil hadde klart, og to av låtene gikk rett til topps som nummer en.
Albumet “Whoever`s in New England” fra 1986 ble McEntires store gjennombrudd og ga henne sin første Grammy, og hele fem av låtene gikk opp som nummer en.
Nå ga McEntire også ut “Reba McEntire Greatest Hits”, som solgte til platina.

Sommeren 1989 giftet Reba seg med manageren Narvel Blackstone, som også hadde spilt el-gitar i bandet siden 1980. I Februar 1990 fikk de en sønn sammen som ble hetende Shelby Steven McEntire Blackstock.

I 1991 døde 7 av McEntires bandmedlemmer i en flyulykke. Reba var knust, og dedikerte sangen “I`m Checking Out” til de som var involvert i ulykken. Senere dedikerte hun albumet “For My Broken Heart”, og særlig sangen “If I Had Only Known” betød noe spesielt i den forbindelsen.
Dette albumet inneholdt tre av Rebas mest rørende og elskede sanger; “Is There Life Out There”, “The Greatest Man I Never Knew”, og “The Night The Lights Went Out In Georgia”.
To nye Grammy fikk Reba for duetten med Linda Davies på låten “Does He Love You”, som kom fra albumet “Greatest Hits Vol. 2” fra 1993. Dette albumet solgte til fem ganger platina.

ALLSIDIG ARTIST

I perioden mellom 1997 og 2001 ga ikke McEntire ut noen album, men hun fortsatte å spytte ut singler i samme fart som tidligere.
I stedet dukket Reba opp i forskjellige småroller i filmer, serier og på teaterscenen. I 2001 høstet hun ros og jubel for sin tolkning av Annie i musikalen Annie Get Your Gun. Som en fyrig rødhåring med Oklahoma dialekt og sangtalent oppfylt hun publikums fantasiversjon av skarpskytteren.
Dette året ga hun ut sin tredje “Greatest Hits”, samtidig som hun startet opp sin egen situasjonskomedie kalt “Reba”.
Serien gikk i seks sesonger og handlet om alenemoren Reba som måtte takle skilsmissen fra sin mann, hans nye kone og deres barn, og for ikke å snakke om sine egne to barn der tenåringsdatteren ble gravid.
Serien var det mest sette humorprogrammet på WB TV, og i 2004 ble hun nominert til Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller for hennes prestasjoner i serien.

Etter noen år hvor det bare ble gitt ut singler ga Reba i 2007 et nytt album. “Reba Duetts” var en samling låter hvor Reba synger sammen med andre artister, blant annet Justin Timberlake, LeAnn Rimes, og Rascal Flatts. Dette albumet ble faktisk Rebas første nummer 1 album.
Ved siden av å være sanger og skuespiller har McEntire også gitt ut to selvbiografier; “Reba; My Story” i 1994, og “Comfort From a Country Quill” i 1999.

PRISBELØNNET

Rebas største hit går for å være “Consider Me Gone” som sto rangert som nummer en i hele fire uker. Bare fire kvinnelige countryartister har noen gang stått mer enn tre uker, og McEntire er en av dem.
Blant McEntires prestasjoner kan man nevne følgende:

 – Female Vocalist of The Year hele fire år på rad (1984, -85, -86 og -87).
– Entertainer of The Year
– 9x Peoples Choice Award
– 15x American Music Award
– 7x Country Music Award
– 2x Grammy Award

Som en markering på slutten av Rebas kontrakt med MCA Nashville Records ga hun i 2008 ut en plate kalt “50 Greatest Hits”.
Derfra gikk McEntire til Valory Music, og i August 2009 kom albumet “Keep On Loving You”, som ble Rebas andre nummer en album.
Reba McEntires siste album, “All The Women I Am”, er hennes 36. studioalbum, og kom ut i November 2010. Tittelsangen omhandler hennes eget liv som datter, kone, mor, superstjerne, businesskvinne og alle de andre aspektene ved hennes liv.
Gjennom alle låtene i albumet går en rød tråd av kjærlighet, samtidig som hver enkelt sang handler om sterke, selvstendige kvinner som kommer seg gjennom de forskjellige problemene livet lager for deg.
Ikke ulikt dronningens eget liv. McEntire har jobbet hardt gjennom hele sin karriere, og viser ingen tegn på å ville roe ned tempoet enda, til stor glede for fansen hennes.

Reba McEntire – «Consider Me Gone» Video:

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy