Country4you

Countryturen USA 2022 – En uforglemmelig reise gjennom 6 stater

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Første dag på Countryturen USA 2022

Årets USA-tur startet med en kort tur innom Alan Jackson sin hjemby, Newnan i Georgia. Her gjorde vi en stopp ved en flott «mural», et veggmaleri av Alan Jackson.

Mange bilder senere satt vi kursen mot Tupelo, Mississippi der vi skulle overnatte. Det ble en kort stopp ved elven Chattahoochee som for mange er gjort kjent gjennom sangen med samme navn fra Alan Jackson. Videoen til sangen ble filmet i dette området.

Tupelo, Mississippi - Vi besøker Elvis Presley sitt fødested.

Man trenger ikke være den største Elvis fan for å få gåsehud når man besøker Elvis sitt fødested i Tupelo. Tenk at legenden, The King, ble født akkurat her, og vi har vært der!

Den 8. januar 1935 ble Elvis Presley født i det knøttlille huset du ser på bildet under her.

I Tupelo bodde vi på et hotell rett ved der Elvis hadde sin homecoming concert i 1956. Det er også satt opp en Elvis-statue her.

Neste stopp: Memphis, Tennessee!

I Memphis bor vi selvsagt sentralt til der alt skjer. Bargaten Beale Street er bare en kort spasertur unna. Det ble BBQ-middag på en av barene der hvor også Arly Karlsen spilte en låt for gruppen.

Sun Studio, der legender som Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis med flere har spilt inn mye av sin musikk ble selvsagt besøkt. Det gjorde også Elvis sitt hjem, Graceland.

Memphis - Dyess - Nashville

Etter et par dager i Memphis var det tid for å sette kursen mot Nashville, men først en snartur over grensen til Arkansas for å besøke Johnny Cash sitt barndomshjem i Dyess. Ikke bare fikk vi oppleve huset Cash vokste opp i, men Arly Karlsen spilte også et par Cash-låter for oss på trappa til Cash. Det ble en sterk opplevelse!

Fra Cash sitt barndomshjem satte vi så kursen mot Jackson, Tennessee. Der ble det en god lunch før vi kjørte rett til Music City – vi var endelig i Nashville!

Det ble en kort stopp på hotellet før vi gjorde oss klare til show på Grand Ole Opry. Denne kvelden fikk vi oppleve blant andre Blake Shelton, som hadde med seg kona Gwen Stefani på et par låter til ellevill jubel blant publikum. Andre artister var blant andre Connie Smith, Kolby Cooper, Callista Clark med flere.

Neste dag i Nashville var det besøk på Country Music Hall Of Fame som sto på programmet. Dette er stedet alle som er interessert i countrymusikk besøke om man først er i Nashville! Her bruker vi den tiden vi ønsker å bruke siden resten av dagen er til fri disposisjon. Det ble besøk på kjente honky tonk barer som Legends Corner, AJ’s Good Time Bar og mye moro utover dagen og kvelden…

Neste dag var det frivillig utflukt til Jack Daniels sitt destilleri i Lynchburg, ca. 1,5 times kjøretur ut fra Nashville. Det er en flott opplevelse, også om man ikke er glad i Whiskey!

Vi spiste en god lunch i Lynchburg før vi gjorde oss klare til omvisning og smakstesting hos Jack Daniels.

Dagen etter var det fri dag frem til ettermiddagen. Mange brukte dagen til besøk på Johnny Cash Museum, honky tonk barer og noen hadde bestilt bil med sjåfør for å besøke nabostaten Kentucky.

Gruppen møttes igjen på ettermiddagen for en liten kjøretur rundt i Nashville. Vi besøkte Music Row som er kjent for å være stedet der alle plateselskapene og studioene holder til. Det er her det skjer når artister skal spille inn musikk, ha møte med plateselskap etc.

Vi kjørte så til Hendersonville for et besøk på gravstedet til Johnny Cash. Det var en sterk opplevelse å stå der nesten på dagen 19 år siden han døde.

Vi kjørte så til Opryland-området for et nytt show på Grand Ole Opry. Denne kvelden var det Ashley McBryde, Rhonda Vincent og sønnen til Willie Nelson, Lukas Nelson vi fikk oppleve live. Nok en strålende kveld på fantastiske Grand Ole Opry!

Etter 5 netter i Nashville var det på tide å komme seg videre på Countryturen USA 2022. Neste stopp var Smoky Mountains, Dolly Parton sine hjemtrakter. Vi kom frem til den sjarmerende byen Gatlinburg på ettermiddagen. Etter å ha sjekket inn på hotellet var det tid for kveldens underholdning på Dolly Parton’s Stampede Show. Dette er et fantastisk show som bare må oppleves!

På kvelden etter showet var det noen som våget seg å bli med på Moonshine-testing sammen med reiseleder. Det er jo tross alt i disse områdene Moonshining er «stort».

Dagen etter var en åpen dag til å utforske området. Noen ønsket å besøke Dolly Parton sin fornøyelsespark Dollywood, noen ville få med seg det store bilshowet som var i nabobyen Pigeon Forge, mens andre koste seg i Gatlinburg. Det er masse å oppleve i området her, så to dager er egentlig alt for kort tid her.

Gruppen møttes igjen på kvelden for avslutningsmiddag på en lokal BBQ restaurant. Det ble en hyggelig kveld før vi tok oss tilbake til hotellet for å pakke sammen til avreise neste dag.

Neste dag kjørte vi over fjellkjeden Smoky Mountains mot Nord Carolina og så til Georgia for fly hjem fra Atlanta.

Vi har hatt en fantastisk reise gjennom 6 stater! Takk for følget….

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy