Country4you

Vi flyr fra Oslo til Atlanta der Countryturen USA starter med en kort busstur til nabobyen Newnan, Georgia. Dette er byen som Alan Jackson ble født i. Dagen etter krysser vi elven Chattahoochee på vei mot Tupelo, Mississippi for besøk på museum der Elvis Presley ble født. Neste stopp blir Jerry Lee Lewis sin ranch i Nesbit, Mississippi. Her får vi omvisning i hjemmet til «The Killer» der enten Jerry Lee selv eller noen fra familien hans står for omvisningen. (oppdatering 26.08.21: Det ble lagt ut informasjon på Jerry Lee sin Facebookside i går om at de stanser omvisinger på ranchen fra nå. Uvisst om dette også vil gjelde for vår tur.)

Etter en dag med mange opplevelser og inntrykk kommer vi til Memphis på ettermiddagen. Her blir vi i to netter og besøker selvsagt både Graceland og Sun Studio.

Fra Memphis kjører vi den korte turen til nabo-staten Arkansas for besøk i Dyess der Johnny Cash vokste opp. Her blir det besøk i Johnny Cash Boyhood Home før vi setter kursen mot Music City, Nashville.

I Nashville bor vi selvsagt meget sentralt til alt som skjer. Det er gåavstand til det meste av både Honky Tonks og museum som George Jones Museum, Johnny Cash Museum og Country Music Hall of Fame.

Vi har 5 netter i Nashville, så det blir god tid til å bli godt kjent i countrymusikkens Mekka. Her starter live-musikken på Honky Tonks-barene tidlig på formiddagen og holder det gående til langt på natt.

Vi skal selvsagt få med oss Grand Ole Opry. Ikke bare et show, men to! Vi har noen av de beste sitteplassene, så her får vi med oss alt som skjer på scenen.

Etter fem netter i Nashville er det på tide å sette kursen mot Dolly Parton sine hjemtrakter i Smoky Mountains.

Vi bor sentralt i Gatlinburg der det er både restauranter og mange butikker rett i nærheten. Vi får litt tid på egenhånd til å utforske området før vi igjen samles på kvelden tar den korte kjøreturen til nabobyen for Dolly Parton’s Stampede Show.

Dagen etter kan de som ønsker det besøke Dolly Parton sin flotte park, Dollywood. Her er det både berg & dalbaner, Dolly Parton Museum, masse LIVE-musikk (både gospel og country). En flott park både for store og små som absolutt bør besøkes!

Vi samles på kvelden igjen til avslutningsmiddag. Neste dag setter vi kursen mot Atlanta for hjemreise.

Den norske countryartisten Arly Karlsen er med på hele turen og holder minikonserter.

PROGRAM COUNTRYTUREN USA SEPTEMBER 2022

Reiseperiode:  06. – 18. september 2022
 • null

  Tirsdag 6. september, Oslo - Atlanta

  Avreise fra Oslo. Ved ankomst Atlanta på kvelden blir vi hentet av bussen og sjåføren vi skal ha under hele turen. Bussen tar oss til hotellet for natten i nærheten av flyplassen.

 • null

  Onsdag 07. september, Newnan - Tupelo

  Etter frokost kjører vi til byen Newnan. Dette er byen som Alan Jackson vokste opp i, så her er det diverse foto-stopp som skal gjøres.

  Vi kjører ut av Newnan og krysser elven Chattahoochee der vi gjør en liten stopp. Det er her Alan Jackson spilte inn sin store hit med samme navn.

  Vi kjører videre til Tupelo for overnatting. På kvelden samles vi på en restaurant for middag.

  (Inkludert denne dag: Lunch og middag)

 • null

  Torsdag 08. september, Elvis' Birthplace - Jerry Lee Lewis Ranch - Memphis

  Vi besøker Elvis Presley sitt fødested. I dag er det et museum der som vi selvsagt besøker før vi kjører videre til neste stoppested på Jerry Lee Lewis sin Ranch.(Oppdatering: Stengt på ubestemt tid. Usikkert om det blir stopp her) Her får vi en omvisning på «The killer’s» flotte sted. Neste stoppested er Memphis der vi etter å ha slappet av litt på hotellet møtes for fellesmiddag på en BBQ restaurant.

  (Inkludert denne dag: Inngang til Elvis Presley Birthplace og Jerry Lee Lewis Ranch, samt fellesmiddag)

 • null

  Fredag 09. september, Guidet tur i Memphis med besøk i Sun Studio og Graceland

  Vi starter etter frokost med en guidet busstur i Memphis. Vi stopper ved Sun Studio der legender som Elvis, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis spilte inn mange av sine plater. Her får vi en guidet omvising og vi kan lytte til flere av innspillingene som har blitt gjort der.

  Bussen tar oss så videre til Graceland der vi får omvisning i huset som Elvis bodde i frem til han døde der i august 1977. På området kan man også se Elvis sine biler, fly og motorsykler, samt vandre rundt i de mange suvenir-butikkene som er her.

  (Inkludert denne dag: Guidet busstur, Inngang til Sun Studio og Graceland)

 • null

  Lørdag 10. september, Johnny Cash Boyhood Home - Nashville

  Etter frokost forlater vi Memphis og kjører over til nabo-staten for å besøke Johnny Cash sitt barndomshjem i Dyess, Arkansas. Bussen tar oss så videre mot Music City, Nashville.

  Vi er fremme i Nashville på ettermiddagen der vi får litt tid til å se oss rundt før vi samles igjen for show på Grand Ole Opry. Vi har noen av de beste sitteplassene på Opry, så her kommer man nærme scenen og artistene som spiller.

  (Inkludert denne dag: Inngang til Johnny Cash Boyhood, Lunch og billetter til Grand Ole Opry)

 • null

  Søndag 11. september, Nashville

  Etter frokost samles vi for å gå den korte turen bort til Country Music Hall of Fame. Her bruker vi god tid i eget tempo for å se på alle utstillingene, høre på musikk, se videoer m.m.

  Resten av dagen til fri disposisjon.

  (Inkludert denne dag: Billetter til Country Music Hall of Fame og lunch)

 • null

  Mandag 12. september, Nashville

  Dagen er til fri disposisjon. For de som ønsker det setter vi opp en dagstur til Lynchburg for besøk på Jack Daniels destilleriet. Der får vi en guidet tur (med smaksprøver). Det er 18.års grense for guidet tur og 21 års grense for smaksprøving. Vi spiser en god luch i Lynchburg før vi setter kursen tilbake til hotellet i Nashville. (Utflukt ikke inkludert i pris.)

  Ønsker man ikke å bli med på Jack Daniels-turen, anbefaler vi å bruke dagen til å besøke for eksempel Johnny Cash Museum og George Jones Museum. Ønsker du å besøke Opryland-området der blant annet Willie Nelson museet er, koster det ca. 25$ med taxi en vei fra sentrum/hotellet vårt.

 • null

  Tirsdag 13. september, Nashville

  Dagen er til fri disposisjon.

  Gruppen samles på kvelden for nytt show på Grand Ole Opry.

  (Inkludert denne dag: Billetter til show på Grand Ole Opry) 

 • null

  Onsdag 14. september, Nashville

  Dagen er til fri disposisjon.

  På kvelden kan de som ønsker det bli med reiseledere på en god restaurant for middag.

 • null

  Torsdag 15. september, Nashville - Smoky Mountains

  Etter frokost er det på tide å forlate Nashville. Vi setter kursen mot Dolly Parton sine hjemtrakter i flotte Smoky Mountains. Vi stopper på veien for et besøk på The Museum of Appalachia. Her spiser vi lunch og får en konsert av et Appalachia band, som spiller og forteller historien om country og bluegrass.

  Fremme i Gatlinburg får vi tid til å slappe av litt på hotellet, eller se oss om i området, før gruppen samles igjen på ettermiddagen for å få med oss Dolly Parton’s Stampede Show.

  (Inkludert denne dag: Inngang til The Museum of Appalachia, Lunch m/konsert, inngang og middag på Dolly Parton’s Stampede Show)

 • null

  Fredag 16. september, Smoky Mountains

  Dagen er til fri disposisjon.

  Her er det mange muligheter! Man kan velge å bruke dagen til å utforske den flotte byen Gatlinburg, eller man kan besøke Dolly Parton sin fornøyelsespark, Dollywood i nabobyen Pigeon Forge. På denne tiden av året blir parken pyntet for høsten med masse lys og gresskar. Det er også en rekke konserter rundt om i parken, og de som liker gospelmusikk har ekstra mye å høre og se på. Ellers er det Dolly Parton Museum her og mange flotte boder med forskjellige typer av både mat og pyntegjenstander. Inngangsbillett til Dollywood koster ca. $80. Da er alt inne i parken inkludert (utenom mat og drikke). Reiser vi samlet som en gruppe kan vi få grupperabatt om vi er over 15 personer.

  Det er også et gigantisk bilshow i nabobyen Pigeon Forge på denne tiden. Pigeon Forge Fall Rod Run samler tusenvis av biler langs hovedgaten i byen. Her kan man gå å se på stilige biler i timevis.

 • null

  Lørdag 17. september, Smoky Mountains - Atlanta

  Det er på tide å sette snuten hjemover. Vi kjører mot Atlanta og gjør flere spennende stopp langs veien.

  Flyet tilbake til Europa har avreise sent på ettermiddagen, så vi bruker god tid på bussturen.

 • null

  Søndag 18. september, Norge

  Vi er tilbake i Norge.

REISEFAKTA OG PRISER FOR COUNTRYTUREN USA SEPTEMBER 2022

Antall dager 13
Pris pr. person i dobbeltrom 39 250,-
Tillegg for enkeltrom 10 590,-
Alle priser er i NOK

Enkeltromstillegg

Vi er av den oppfatning at enkeltromstillegget er høyt, men dette er noe vi dessverre ikke rår over. Tillegget bety at du betaler for et dobbeltrom selv om du kun er en person. Det at vi bruker sentrale og gode hoteller på Countryturen USA gjør at enkeltromstillegget blir så høyt.

Dersom du reiser alene, og ønsker å dele rom med andre som reiser alene,  vil vi derfor at du skriver i kommentarfeltet under påmeldingen: «Ønsker å dele rom«. Dette gjør at vi enklere ser hvem som ønsker, og hvem som ikke ønsker, å dele rom med andre alene-reisende. Det er selvsagt ingen garanti for at man får noen å dele rom med, men vi gjør det vi kan for å finne en rom-partner som passer.

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly Oslo–Atlanta / Atlanta – Oslo.
 • Busstransport og guiding på hele rundturen i USA.
 • 11 overnattinger på sentrale hotell.
 • 11 frokoster (amerikansk frokost/Continental Breakfast)
 • 3 Middager og 3 luncher.
 • To norske reiseledere er med på hele turen.
 • Inngang til Elvis Birthplace
 • Inngang til The Lewis Ranch
 • Inngang og guidet omvisning på Sun Studio
 • Inngang til Graceland
 • Inngang til til Johnny Cash Boyhood Home
 • Inngang til Country Music Hall of Fame
 • Main Floor billetter til Grand Ole Opry
 • Main Floor billetter til Opry at Ryman
 • Billetter til Dolly Parton’s Stampede Show

Pluss minner for livet og noen overraskelser!

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Reiseforsikring
 • ESTA – Gebyr for innreiseregistrering til USA (14 USD)
 • Tilknytingsfly fra andre byer
 • Måltid som ikke er definert i programmet
 • Tillegg for enkeltrom kr 10 590,-
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tips (ca. USD 75,– pr. pers.)

PÅMELDING, BETALING OG VILKÅR ELLERS FOR TUREN

Påmelding er bindende når depositum (forskudd) på kr. 8.850,- pr. person er betalt. Din/deres plass er ikke sikret før betaling av depositum er gjort. Faktura på sluttsummen, med fradrag for innbetalt depositum, blir sendt ut med forfall 40 dager før avreise.

AVBESTILLING:
Den reisende kan avbestille reisen etter følgende regler:
Avbestilling skal skje skriftlig. Manglende innbetaling av depositum gjelder ikke som
avbestilling. Ved avbestilling gjelder følgende gebyr:

1. Inntil 105 dager før avreise: kr 1500,- pr. person
2. Fra 104 til 61 dager før avreise: Depositumbeløpet
3. Fra og med 60 dager før avreisedato og ved manglende frammøte på avreisedagen: Ingen
refusjon

Ved påmelding seinere enn 60 dager før avreise, er påmeldingen bindende og hele reisebeløpet må betales ved påmelding for å sikre din/deres plass på turen.

For Countryturen USA 2022 blir Fotefar Temareiser brukt som arrangør. Fotefar Temareiser er medlem av Reisegarantifondet som sikrer deg som reisende mot bl.a. konkurs i selskapet. Skulle gruppereisen vår bli avlyst, vil du få vite det så snart råd er og få tilbake alt du har betalt.

Betaling av reisen (depositum og restbeløp) gjøres til Fotefar temareiser.

Fotefar Temareiser samarbeider med andre selskap og retter seg etter deres reisevilkår.

Ellers er det vanlige avbestillingsregler som gjelder ved sykdom eller dødsfall i nærmeste familie.

Husk at reiseforsikring med avbestillingsforsikring bør være i orden før du betaler inn restsummen. 
Dette sikrer deg økonomisk dersom det skulle oppstå alvorlig sykdom, alvorlig skade eller død på den reisende eller i den nære familie som ektefelle, barn, foreldre, svigerforeldre eller søsken. Reis derfor ikke uten reiseforsikring. Sjekk forsikringen din og se til at alt er i orden, at den gjelder for området du ferierer i og for rett periode, i god tid før du betaler for turen.

Innreisetillatelse (ESTA) og Pass
Det er den enkelte reisende sitt ansvar å ha gyldig ESTA og Pass.

Vi anbefaler å få godkjent ESTA og sørge for at ditt pass er gyldig før du innbetaler restsummen. USA krever maskinlesbart pass for visum-fri innreise. Pass skal være gyldig i 6 måneder etter hjemreisedato.

Se «Praktisk informasjon» for flere detaljer om ESTA og Pass.

Vi tar ellers forbehold om større endringer i valutakurser i forhold til kurser per 01.06.2021 og endringer i flyskatt/avgifter fra samme dato.

Klikk her for praktisk informasjon

INNREISE TIL USA – ESTA
Alle som reiser til USA skal fylle ut en elektronisk innreisetillatelse kalt ESTA. Utfyllingen må gjøres Senest 72 timer før avreise, men vi anbefaler å gjøre det før du betaler inn hele beløpet for turen. ESTA er gyldig i 2 år når den er godkjent og du søker om innreisetillatelsen på denne siden: https://esta.cbp.dhs.gov (velg ditt språk øverst til høyre), Vær oppmerksom på at det er KUN denne nettsiden som gjelder for ESTA søknad, og at det koster $14 pr. søknad.

Skulle det vise seg at noe er uklart rundt innreisetillatelsen, må man kontakte den amerikanske ambassaden – https://norway.usembassy.gov

PASS
Fra 26. oktober 2004 har USA krevd maskinlesbart pass for visum-fri innreise for personer som i turist- eller forretningsøyemed ikke skal være i landet i mer enn tre måneder. Norske pass som utstedes etter 26. oktober 2005 må – i tillegg til å være maskinlesbare – inneholde biometriske kjennetegn for visumfri innreise til USA.

Hvis du har et maskinlesbart pass som er utstedt før 26. oktober 2005, kan du reise visumfritt til USA med et slikt pass også etter dette tidspunktet. Håndskrevne pass kan fremdeles benyttes, men man må da også ha visum.

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra USA.

KRAV TIL BEVEGELIGHET
Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Vi vil understreke at Countryturen USA generelt ikke egnes for den som har vondt for å gå. Selv om vi bruker buss på de lengre avstandene, vil det være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av severdighetene som Graceland, Country Music Hall of Fame og i Smoky Mountains vil det bli en del gåing.

VIDEO OG FOTOGRAFERING
Som deltaker på Countryturen USA kan man bli filmet og tatt bilde av enten av reiseleder eller av andre deltakere. Disse bildene kan bli brukt til Country4you’s egne publikasjoner eller på våre nettsider. Hvis du vil reservere deg for å bli tatt bilde av må du informere reiseleder om dette, helst når turen starter.

Tar du bilder av enkeltpersoner spør man gjerne vedkommende om det er greit å dele på sosiale medier. Country4you vil aldri legge ut navn på de som blir tatt bilde at.

ELEKTRONISK UTSTYR I HÅNDBAGASJEN
De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, og utstyr må da legges igjen i sikkerhetskontrollen.

ER DRIKS INKLUDERT I REISENS PRIS?
På Countryturen USA kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med tips/driks. I USA er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum tips i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi vil informere mer om dette nærmere avreise. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere.

DELTAGERANTALL
Countryturen USA krever et deltagerantall på minimum 25 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

PÅMELDING TIL COUNTRYTUREN USA SEPTEMBER 2022

Påmeldingen skjer i Fotefar Temareiser sitt bookingsystem.

Spørsmål om turen?

Kontakt:
Roy Skjellaug i Country4you på telefon 48 12 38 11 eller på e-post: roy@country4you.com

Se bilder fra Countryturen USA i 2014, 2015, 2016 og 2017

Kart over reiserute

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy