Country4you

Countryturen USA 2019

Roy Skjellaug
Har du en drøm om å oppleve USA med Memphis, Nashville og Smoky Mountains? Nå har du muligheten til å bli med oss på Countryturen USA i september 2019!

NB! Turen er fullbooket. Ny tur for 2020 blir satt opp i høst..

Turen starter i Memphis der vi får med oss blant annet Elvis’ Graceland og legendariske Sun Studio før vi kjører videre med buss til Nashville, countrymusikkens Mekka. I Nashville bor vi sentralt med kort gåavstand til Honky Tonks, Johnny Cash Museum, Country Music Hall of Fame og mye annet som er å finne på i den pulserende musikkbyen.

Vi skal også selvsagt på Grand Ole Opry der vi har noen av de beste sitteplassene kvelden vi er der.

Etter noen dager i Nashville kjører vi videre til Pigeon Forge i Smoky Mountains. Dette er Dolly Parton sine hjemtrakter og Dolly har investert mangfoldige millioner kroner i området. Vi skal her blant annet få med oss fantastiske Dolly Parton’s Stampede Show. Noen vil kanskje også besøke Dolly Parton’s Dollywood. Dette er en fornøyelsespark bygget på Dollys prinsipper. Det er også eget Dolly Parton museum her, og det er LIVE musikk og flere typer show gjennom dagen. En fantastisk park som bør besøkes!

PROGRAM COUNTRYTUREN USA 2019

Reiseperiode:  13. – 23. september 2019
 • null

  DAG 1: OSLO - MEMPHIS

  Avreise fra Gardermoen 14:10 (tilknytning fra andre flyplasser mot tillegg). Vi er fremme i Memphis på kvelden der vi bor på et sentralt hotell med gåavstand til den verdensberømte bargaten Beale Street.

 • null

  DAG 2: MEMPHIS

  Vi starter etter frokost med en guidet busstur i Memphis. Vi stopper ved Sun Studio der legender som Elvis, Jonny Cash og Jerry Lee Lewis spilte inn mange av sine plater. Her får vi en guidet omvising og vi kan lytte til flere av innspillingene som har blitt gjort der.

  Bussen tar oss så videre til Graceland. Her får vi omvisning i huset som Elvis bodde i frem til han døde der i august 1977. På området kan man også se Elvis sine biler, fly og motorsykler, samt vandre rundt i de mange suvenir-butikkene som er her. Etter en innholdsrik dag får vi litt tid for oss selv til å slappe av litt på hotellet før vi igjen møtes til fellesmiddag* i den berømte utelivsgaten Beale Street. På menyen står ekte Memphis Ribs eller Catfish, et must å spise når man er i denne byen. Etter middag får vi med oss livet i den pulserende bargaten.

 • null

  DAG 3: MEMPHIS - NASHVILLE

  Avreise fra hotellet i Memphis etter frokost. Vi kjører mot Music City, Nashville. På veien stopper vi for lunch* på Shaw’s Old Country Store & Restaurant. Gode og mette kjører vi til Loretta Lynn sin ranch i Hurricane Mills der vi får omvisning på området som både har museum og suvenir-butikk.

  Etter besøket på ranchen kjører vi videre til hotellet i Nashville. Det er kun få minutters gange fra hotellet vårt til hovedgaten i Nashville. Her ligger honky tonk-barene på rekke og rad. De som ønsker det kan bli med reiseleder på en rundtur.

 • null

  DAG 4: NASHVILLE

  Etter frokost rusler vi den korte turen ned til Country Music Hall of Fame. Her går vi rundt på museet i vårt eget tempo, leser, lytter og ser opptak fra verdenskjente artister.

  Vi møtes til lunch* på en restaurant like i nærheten av museet. Her har vi et eget rom til disposisjon og her vil Bob Saporiti (tidligere sjef i Warner Brother Music i USA) fortelle oss om Nashville og countrymusikken. Bob har jobbet med mange av de verdenskjente artistene som Keith Urban, Brad Paisley, Garth Brooks med flere. Bob er selv artist, så det er ikke umulig at han har med seg gitaren og spiller noen låter for oss.

  Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

 • null

  DAG 5: NASHVILLE

  Dagen til fri disposisjon.

 • null

  DAG 6: NASHVILLE

  Etter frokost samles gruppen i resepsjonen. Bob Saporiti tar oss med på en busstur til Music Row hvor alle plateselskapene holder til. Bob forteller om både sin gamle arbeidsplass, Warner Music, og alle de andre stedene der. Vi kjører så videre til utkanten av Nashville for å besøke gravstedet til Johhny & June Cash.

  På kvelden møtes vi i resepsjonen for avgang til et av turens mange høydepunkter, konsertene på Grand Ole Opry. Det er gjerne et sted mellom 6-9 forskjellige artister/band som spiller i løpet av kvelden, så her er det bare å glede seg! Hvem som spiller får vi gjerne ikke vite før det nærmer seg show-dagen. Vi har reservert noen av de beste sitteplassene slik at vi får med oss alt som skjer på scenen.

  Bussen tar oss tilbake til hotellet etter showet.

 • null

  DAG 7: NASHVILLE

  Dagen er til fri disposisjon. Vi anbefaler et besøk på både Johnny Cash Museum og George Jones Museum. Ønsker du å besøke Opryland-området der blant annet Willie Nelson museet er, koster det ca. 25$ med taxi en vei fra sentrum/hotellet vårt. Dette kan kombineres med shopping på det store senteret Opry Mills.

 • null

  DAG 8: NASHVILLE - SMOKY MOUNTAINS

  Vi forlater Nashville etter frokost og setter kursen mot Smoky Mountains og den lille sjarmerende byen Pigeon Forge. Vi bor på Margaritaville Island og får noen timer for oss selv etter innsjekking til å utforske byen på egenhånd før vi på ettermiddagen skal på fantastiske Dolly Parton’s Stampede Show. Vi møter opp tidlig for å få med oss det flotte pre-showet som er et forrykende bluegrass-show man ikke må gå glipp av! Det er også inkludert middag* denne kvelden. Dette er en kveld du sent vil glemme!

 • null

  DAG 9: SMOKY MOUNTAINS

  Dagen er til fri disposisjon. Noen vil nok ønske å besøke Dolly Parton sin store fornøyelsespark Dollywood, mens andre kanskje vil besøke nabobyen Gatlinburg som er en veldig sjarmerende liten by! Har man lyst, er det også mulig å booke rideturer i Smoky Mountains. Dette må bestilles i god tid i forveien og vi kan hjelpe til med bestillingen av dette.

  Felles avslutningsmiddag* på kvelden.

 • null

  DAG 10: HJEMREISE

  Det er på tide å sette kursen mot Atlanta for hjemreise. Bussen tar oss fra Pigeon Forge over den vakre fjellkjeden Great Smoky Mountains og inn i staten North Carolina. Vi gjør et lite stopp i Cherokee for å strekke litt på beina og utforske byen før vi igjen setter oss på bussen med kurs mot flyplassen i Atlanta. Flyavgang på ettermiddagen.

 • null

  DAG 11: ANKOMST OSLO

  Tilbake i Norge. Beregnet ankomst Gardermoen er 13:35.

REISEFAKTA OG PRISER FOR COUNTRYTUREN USA 2019

Antall dager 11
Pris pr. person i dobbeltrom 32.950,-
Tillegg for enkeltrom 9.450,-
Alle priser er i NOK

Enkeltromstillegg

Vi er av den oppfatning at enkeltromstillegget er høyt, men dette er noe vi dessverre ikke rår over. Tillegget bety at du betaler for et dobbeltrom selv om du kun er en person på rommet. Vi bruker sentrale og gode hoteller på Countryturen USA. Dette gjør da selvsagt sitt med prisene og gjør at enkeltromstillegg blir så høyt.

Dersom du reiser alene ønsker vi derfor, om du ønsker det, at du skriver i kommentarfeltet under påmeldingen: «Ønsker å dele rom«. Dette gjør at vi enklere ser hvem som ønsker, og hvem som ikke ønsker, å dele rom med andre alene-reisende. Det er selvsagt ingen garanti for at man får noen å dele rom med, men vi gjør det vi kan for å finne en rom-partner som passer.

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly Oslo–Memphis med retur Atlanta–Oslo.
 • Busstransport og guiding på hele rundturen i USA.
 • 9 overnattinger på sentrale gode hotell.
 • 9 frokoster
 • 5 måltider som er angitt med * i programmet.
 • To norske reiseledere, Roy Skjellaug og Eva Solstad, er med på hele turen.
 • VIP Inngangbilletter til Graceland
 • Inngangsbilletter og guidet tur på Sun Studio
 • Konsert på Jerry Lee Lewis Honky Tonk Bar
 • Inngangsbilletter til Loretta Lynn Museum
 • Inngangsbilletter til Country Music Hall of Fame
 • Inngangsbilletter til Grand Ole Opry med gode sitteplasser.
 • Inngangbilletter til bluegrass-show og Dolly Parton’s Stampede Show i Pigeon Forge

Pluss minner for livet og noen overraskelser!

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Reiseforsikring
• Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD)
• Drikkevarer
• Øvrige måltider som ikke er markert med * i programmet
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Driks (ca. USD 75,– pr. pers.)

PÅMELDING, BETALING OG VILKÅR ELLERS FOR TUREN

Påmelding er bindende når depositum (forskudd) på kr. 6.590 pr.person er betalt. Din/deres plass er ikke sikret før betaling av depositum er gjort. Faktura på sluttsummen, med fradrag for innbetalt depositum, blir sendt ut med forfall 40 dager før avreise.

Den reisende kan avbestille reisen i henhold til følgende regler:

a) Ved avbestilling inntil 90 dager før avreisedagen mot å betale et administrasjonsgebyr på kr 800, – per. person.

b) Ved avbestilling f.o.m. 90 t.o.m. 40 dager før avreisedagen beholder Fotefar Temareiser AS det innbetalte depositumet.

c) Ved avbestilling under 40 dager før reise, eller hvis den reisende ikke møter ved avgang eller mangler de nødvendige reisedokumentene for å delta, beregner Fotefar Temareiser AS seg prisen på hele
reisen.

Kredittkortgebyr refunderes ikke ved avbestilling.

Ved påmelding seinere enn 40 dager før avreise, er påmeldingen bindende og hele reisebeløpet må betales ved påmelding for å sikre din/deres plass på turen.

For Countryturen USA 2019 blir Fotefar Temareiser brukt som arrangør. Fotefar Temareiser er medlem av Reisegarantifondet som sikrer deg som reisende mot bl.a. konkurs i selskapet. Skulle gruppereisen vår bli avlyst, vil du få vite det så snart råd er og få tilbake alt du har betalt.

Betaling av reisen (depositum og restbeløp) gjøres til Fotefar temareiser.

Fotefar Temareiser samarbeider med andre selskap og retter seg etter deres reisevilkår.

Ellers er det vanlige avbestillingsregler som gjelder ved sykdom eller dødsfall i nærmeste familie.

Husk at reiseforsikring med avbestillingsforsikring bør være i orden før du betaler inn restsummen. 
Dette sikrer deg økonomisk dersom det skulle oppstå alvorlig sykdom, alvorlig skade eller død på den reisende eller i den nære familie som ektefelle, barn, foreldre, svigerforeldre eller søsken. Reis derfor ikke uten reiseforsikring. Sjekk forsikringen din og se til at alt er i orden, at den gjelder for området du ferierer i og for rett periode, i god tid før du betaler for turen.

Innreisetillatelse (ESTA) og Pass
Det er den enkelte reisende sitt ansvar å ha gyldig ESTA og Pass.

Vi anbefaler å få godkjent ESTA og sørge for at ditt pass er gyldig før du innbetaler restsummen. USA krever maskinlesbart pass for visum-fri innreise. Pass skal være gyldig i 6 måneder etter hjemreisedato.

Se «Praktisk informasjon» for flere detaljer om ESTA og Pass.

Vi tar ellers forbehold om større endringer i valutakurser i forhold til kurser per 01.11.2018 og endringer i flyskatt/avgifter fra samme dato.

Klikk her for praktisk informasjon

INNREISE TIL USA – ESTA
Alle som reiser til USA skal fylle ut en elektronisk innreisetillatelse kalt ESTA. Utfyllingen må gjøres Senest 72 timer før avreise, men vi anbefaler å gjøre det før du betaler inn hele beløpet for turen. ESTA er gyldig i 2 år når den er godkjent og du søker om innreisetillatelsen på denne siden: https://esta.cbp.dhs.gov (velg ditt språk øverst til høyre), Vær oppmerksom på at det er KUN denne nettsiden som gjelder for ESTA søknad, og at det koster $14 pr. søknad.

Skulle det vise seg at noe er uklart rundt innreisetillatelsen, må man kontakte den amerikanske ambassaden – https://norway.usembassy.gov

PASS
Fra 26. oktober 2004 har USA krevd maskinlesbart pass for visum-fri innreise for personer som i turist- eller forretningsøyemed ikke skal være i landet i mer enn tre måneder. Norske pass som utstedes etter 26. oktober 2005 må – i tillegg til å være maskinlesbare – inneholde biometriske kjennetegn for visumfri innreise til USA.

Hvis du har et maskinlesbart pass som er utstedt før 26. oktober 2005, kan du reise visumfritt til USA med et slikt pass også etter dette tidspunktet. Håndskrevne pass kan fremdeles benyttes, men man må da også ha visum.

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra USA.

KRAV TIL BEVEGELIGHET
Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Vi vil understreke at Countryturen USA generelt ikke egnes for den som har vondt for å gå. Selv om vi bruker buss på de lengre avstandene, vil det være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av severdighetene som Graceland, Country Music Hall of Fame og i Smoky Mountains vil det bli en del gåing.

VIDEO OG FOTOGRAFERING
Som deltaker på Countryturen USA kan man bli filmet og tatt bilde av enten av reiseleder eller av andre deltakere. Disse bildene kan bli brukt til Country4you’s egne publikasjoner eller på våre nettsider. Hvis du vil reservere deg for å bli tatt bilde av må du informere reiseleder om dette, helst når turen starter.

Tar du bilder av enkeltpersoner spør man gjerne vedkommende om det er greit å dele på sosiale medier. Country4you vil aldri legge ut navn på de som blir tatt bilde at.

ELEKTRONISK UTSTYR I HÅNDBAGASJEN
De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, og utstyr må da legges igjen i sikkerhetskontrollen.

ER DRIKS INKLUDERT I REISENS PRIS?
På Countryturen USA kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med tips/driks. I USA er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum tips i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi vil informere mer om dette nærmere avreise. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere.

DELTAGERANTALL
Countryturen USA 2019 krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Spørsmål om turen?

Kontakt:
Roy Skjellaug i Country4you på telefon 48 12 38 11 eller e-post: roy@country4you.com

Se bilder fra Countryturen USA i 2014, 2015, 20162017 og 2018

Kart over reiserute