Country4you
1.Banner
Stampede-alt
Pigeon-Forge
OPRY1
Nashville-honky-tonks
Nash-museum1
Nash-museum
Nash-garth
Gatlin-Musikk
Elvis sitt fødested
Cash-Boyhood
ARLY
Shadow

Countryturen USA 2024

6. september – 17. september 2024

Vi flyr fra Oslo til Atlanta der Countryturen USA starter. Vi gjør en kort kjøretur til vårt første hotell for overnatting, før vi neste dag først kjører til byen Newnan, Georgia. Dette er byen som Alan Jackson ble født i. Vi krysser elven Chattahoochee på vei mot Tupelo, Mississippi for å besøke fødestedet til Elvis Presley. Neste stopp er Memphis hvor vi blir i to netter og besøker da selvsagt Elvis sitt Graceland og legendariske Sun Studio der legender som Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Elvis og mange flere spilte inn sin musikk.

Fra Memphis kjører vi den korte turen til nabo-staten Arkansas for besøk i Dyess der Johnny Cash vokste opp. Her blir det besøk i Johnny Cash Boyhood Home før vi setter kursen mot Music City, Nashville.

I Nashville bor vi to dager i Music Valley med gåavstand til kjente steder som Nashville Palace, Willie Nelson museum med mer. Vi skal selvsagt også få med oss et show på Grand Ole Opry. Vi har noen av de beste sitteplassene, så her får vi med oss alt som skjer nærme scenen.

Etter to dager i Music Valley flytter vi ned til Nashville sentrum. Her er det gåavstand til det meste av både Honky Tonks og museum som Johnny Cash Museum og Country Music Hall of Fame.

Vi har totalt 4 netter i Nashville, så det blir god tid til å bli godt kjent i countrymusikkens Mekka. Her starter live-musikken på Honky Tonks-barene tidlig på formiddagen og holder det gående til langt på natt.

Fra Nashville setter vi kursen mot Dolly Parton sine hjemtrakter i Smoky Mountains.

Vi bor sentralt i Pigeon Forge/Gatlinburg der det er både restauranter og mange butikker rett i nærheten. Vi får litt tid på egenhånd til å utforske området før vi igjen samles på kvelden for et forrykende show på Dolly Parton’s Stampede Show.

Dagen etter kan de som ønsker det besøke Dolly Parton sin flotte park, Dollywood. Her er det både berg & dalbaner, Dolly Parton Museum, glassblåsere, smeder og masse LIVE-musikk (både gospel og country). En flott park både for store og små som absolutt bør besøkes!

Vi samles på kvelden igjen til avslutningsmiddag. Neste dag setter vi kursen mot Atlanta for hjemreise.

Den norske countryartisten Arly Karlsen er med på hele turen og holder minikonserter.

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Reiseforsikring
 • ESTA – Gebyr for innreiseregistrering til USA (21 USD)
 • Tilknytingsfly fra andre byer
 • Måltid som ikke er definert i programmet
 • Tillegg for enkeltrom kr 11 250,-
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tips (ca. USD 75,– pr. pers.)
KLIKK HER FOR Å SE DETALJERT PROGRAM FOR COUNTRYTUREN USA 2024:
 • null

  Fredag 06. september, Oslo - Atlanta

  Avreise fra Oslo. Ved ankomst Atlanta blir vi hentet av vår faste bussjåfør som tar oss til vårt hotell i nærheten av flyplassen for overnatting.

 • null

  Lørdag 07. september, Atlanta - Tupelo

  Etter frokost setter vi kursen mot byen Newnan. Det er her Alan Jackson vokste opp, så her er det diverse foto-stopp som skal gjøres.

  Vi kjører ut av Newnan og krysser elven Chattahoochee der vi gjør en liten stopp. Her spilte Alan Jackson inn sin store hit med samme navn.

  Vi kjører videre til Tupelo for overnatting. På kvelden samles vi på en restaurant for middag.

  (Inkludert denne dag: Fellesmiddag)

 • null

  Søndag 08. september, Elvis' Birthplace - Memphis

  Vi besøker Elvis Presley sitt fødested. Her er det i dag et museum som vi selvsagt besøker før vi kjører videre til neste stat – Tennessee. Her er det Memphis vi skal besøke først. Etter å ha slappet av litt på hotellet møtes gruppen igjen for fellesmiddag på en BBQ restaurant.

  (Inkludert denne dag: Inngang til Elvis Presley Birthplace og fellesmiddag)

 • null

  Mandag 09. september, Guidet tur i Memphis med besøk i Sun Studio og Graceland

  Vi starter etter frokost med en guidet busstur i Memphis. Vi stopper ved Sun Studio der legender som ElvisJohnny Cash og Jerry Lee Lewis spilte inn mange av sine plater. Her får vi en guidet omvising og vi kan lytte til flere av innspillingene som har blitt gjort der.

  Bussen tar oss så videre til Graceland der vi får omvisning i huset som Elvis bodde i frem til han døde der i august 1977. På området kan man også se Elvis sine biler, fly og motorsykler, samt vandre rundt i de mange suvenir-butikkene som er her.

  (Inkludert denne dag: Guidet busstur, Inngang til Sun Studio og Graceland)

 • null

  Tirsdag 10. september, Johnny Cash Boyhood Home - Nashville

  Etter frokost forlater vi Memphis og kjører over til nabo-staten for å besøke Johnny Cash sitt barndomshjem i Dyess, Arkansas. Bussen tar oss så videre mot Music City, Nashville.

  Vi er fremme i Nashville på ettermiddagen. Vi bor først to dager i Music Valley der vi har gåavstand til legendariske Nashville Palace (der Randy Travis jobbet som kokk før han ble artist), Willie Nelson Museum med mer. På kvelden får vi med oss et show på Grand Ole Opry. Vi har noen av de beste plassene, så her kommer vi nærme scenen og artistene som spiller denne kvelden.

  (Inkludert denne dag: Inngang til Johnny Cash Boyhood Home, FellesLunch og billetter til Grand Ole Opry)

 • null

  Onsdag 11. september, Nashville - Opryland-området

  Denne dagen er på egenhånd. Vi anbefaler besøk på Nashville PalaceWillie Nelson Museum og det som er i nærområdet ved vårt hotell. Vil du shoppe er det ikke lagt til Opry Mills som har over 200 forskjellige butikker.

  Mulige tilleggsvalg denne dagen:

  • Middagscruise på General Jackson Showboat
 • null

  Torsdag 12. september, Nashville Downtown

  Vi bytter hotell til et sentralt hotell downtown Nashville. Her er det gåavstand til alle Honky Tonks barene som Alan Jackson sin AJ Bar, Gart Brooks sin Friends In Low Places BarTootsie’s og mange flere honky tonks-barer der LIVE-musikken starter tidlig på dagen og holder det gående til langt på natt.

  Dagen er til fri disposisjon, men reiseledere tar med de som ønsker det på en gåtur for å bli kjent i nærområdet.

  Mulige tilleggsvalg denne dagen:

  • Billetter til Country Music Hall of Fame
  • Billetter til Grand Ole Opry – inkluderet transport til/fra
 • null

  Fredag 13. september, Nashville Downtown

  Dagen er til fri disposisjon.

  Mulige tilleggsvalg denne dagen:

  • Johnny Cash heldagsutflukt. Egen guide som tar oss først til Memory Gardens, der Johnny Cash og June Carter er gravlagt. Vi kjører innom steder der paret bodde i Hendersonville, spiser lunch på favorittstedet til Johnny Cash og besøker så Hideaway Farm & Museum i Bon Aqua. Utflukten tar oss så til Johnny Cash Museum and gift shop like ved hotellet vårt i Nashville.
 • null

  Lørdag 14. september, Nashville - Smoky Mountains

  Etter frokost er det på tide å forlate Nashville. Vi setter kursen mot Dolly Parton sine hjemtrakter i flotte Smoky Mountains.

  Fremme i Gatlinburg får vi tid til å slappe av litt på hotellet før vi igjen samles for å få med oss et forykende show på Dolly Parton’s Stampende Show.

  (Inkludert denne dag: Billetter og middag på Dolly Parton’s Stampede Show)

 • null

  Søndag 15. september, Smoky Mountains

  Dagen er til fri disposisjon.

  De som ønsker det kan besøke Dolly Parton sin flotte park, Dollywood. På denne tiden av året blir parken pyntet for høsten med masse lys og gresskar. Det er også en rekke konserter rundt om i parken, og de som liker gospelmusikk har ekstra mye å høre og se på. Ellers er det Dolly Parton Museum her og mange flotte boder med forskjellige typer av både mat og pyntegjenstander. Inngangsbillett til Dollywood er forholdsvis kostbar, rundt $90, men da er alt inne i parken inkludert (utenom mat og drikke).

  Gruppen samles igjen på kvelden for avslutningsmiddag.

  (Inkludert denne dag: Middag)

 • null

  Mandag 16. september, Smoky Mountains - Atlanta

  Det er på tide å sette snuten hjemover. Vi kjører mot flyplassen i Atlanta og gjør flere spennende stopp langs veien.

  Flyet tilbake til Norge har avreise på kvelden, så vi bruker god tid på bussturen.

 • null

  Tirsdag 17. september, Norge

  Vi er tilbake i Norge.

PÅMELDING, BETALING OG VILKÅR ELLERS FOR TUREN

Påmelding er bindende når depositum (forskudd) på kr. 11.800,- pr.person er betalt. Din/deres plass er ikke sikret før betaling av depositum er gjort. Faktura på sluttsummen, med fradrag for innbetalt depositum, blir sendt ut med forfall 60 dager før avreise.

AVBESTILLING:
Den reisende kan avbestille reisen etter følgende regler:
Avbestilling skal skje skriftlig. Manglende innbetaling av depositum gjelder ikke som
avbestilling. Ved avbestilling gjelder følgende gebyr:

1. Inntil 105 dager før avreise: kr 1500,- pr. person
2. Fra 104 til 61 dager før avreise: Depositumbeløpet
3. Fra og med 60 dager før avreisedato og ved manglende frammøte på avreisedagen: Ingen
refusjon

Ved påmelding seinere enn 60 dager før avreise, er påmeldingen bindende og hele reisebeløpet må betales ved påmelding for å sikre din/deres plass på turen.

For Countryturen USA 2024 blir Fotefar Temareiser brukt som teknisk arrangør. Fotefar Temareiser er medlem av Reisegarantifondet som sikrer deg som reisende mot bl.a. konkurs i selskapet. Skulle gruppereisen vår bli avlyst, vil du få vite det så snart råd er og få tilbake alt du har betalt.

Betaling av reisen (depositum og restbeløp) gjøres til Fotefar temareiser.

Fotefar Temareiser samarbeider med andre selskap og retter seg etter deres reisevilkår.

Ellers er det vanlige avbestillingsregler som gjelder ved sykdom eller dødsfall i nærmeste familie.

Husk at reiseforsikring med avbestillingsforsikring bør være i orden før du betaler inn restsummen. 
Dette sikrer deg økonomisk dersom det skulle oppstå alvorlig sykdom, alvorlig skade eller død på den reisende eller i den nære familie som ektefelle, barn, foreldre, svigerforeldre eller søsken. Reis derfor ikke uten reiseforsikring. Sjekk forsikringen din og se til at alt er i orden, at den gjelder for området du ferierer i og for rett periode, i god tid før du betaler for turen.

Innreisetillatelse (ESTA) og Pass
Det er den enkelte reisende sitt ansvar å ha gyldig ESTA og Pass.

Vi anbefaler å få godkjent ESTA og sørge for at ditt pass er gyldig før du innbetaler restsummen. USA krever maskinlesbart pass for visum-fri innreise. Pass skal være gyldig i 6 måneder etter hjemreisedato.

Se «Praktisk informasjon» for flere detaljer om ESTA og Pass.

Vi tar ellers forbehold om større endringer i valutakurser i forhold til kurser per 01.12.2023 og endringer i flyskatt/avgifter fra samme dato.

Klikk her for praktisk informasjon

INNREISE TIL USA – ESTA
Alle som reiser til USA skal fylle ut en elektronisk innreisetillatelse kalt ESTA. Utfyllingen må gjøres Senest 72 timer før avreise, men vi anbefaler å gjøre det før du betaler inn hele beløpet for turen. ESTA er gyldig i 2 år når den er godkjent og du søker om innreisetillatelsen på denne siden: https://esta.cbp.dhs.gov (velg ditt språk øverst til høyre), Vær oppmerksom på at det er KUN denne nettsiden som gjelder for ESTA søknad, og at det koster $21 pr. søknad.

Skulle det vise seg at noe er uklart rundt innreisetillatelsen, må man kontakte den amerikanske ambassaden – https://norway.usembassy.gov

PASS
Fra 26. oktober 2004 har USA krevd maskinlesbart pass for visum-fri innreise for personer som i turist- eller forretningsøyemed ikke skal være i landet i mer enn tre måneder.

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra USA.

KRAV TIL BEVEGELIGHET
Hovedregelen er at alle deltagere på Countryturen USA skal være selvhjulpne. Vi vil understreke at Countryturen USA generelt ikke egnes for den som har vondt for å gå. Selv om vi bruker buss på de lengre avstandene, vil det være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av severdighetene vil det bli en del gåing.

VIDEO OG FOTOGRAFERING
Som deltaker på Countryturen USA kan man bli filmet og tatt bilde av enten av reiseleder eller av andre deltakere. Dette kan bli brukt på Country4you’s egne publikasjoner. Hvis du vil reservere deg for å bli tatt bilde av må du informere reiseleder om dette, helst før turen starter.

Tar du bilder av enkeltpersoner spør man gjerne vedkommende om det er greit å dele på sosiale medier. Country4you vil aldri legge ut navn på de som blir tatt bilde at.

ELEKTRONISK UTSTYR I HÅNDBAGASJEN
De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, og utstyr må da legges igjen i sikkerhetskontrollen.

ER DRIKS INKLUDERT I REISENS PRIS?
På Countryturen USA kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med tips/driks. I USA er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum tips i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi vil informere mer om dette nærmere avreise. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere.

DELTAGERANTALL
Countryturen USA 2024 krever et deltagerantall på minimum 25 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

PÅMELDING TIL COUNTRYTUREN USA 2024

Påmeldingen til Countryturen USA 2024 gjøres i Fotefar temareiser sitt bookingsystem.

Kart over kjørerute - Countryturen USA:

Spørsmål til turen?

Kontakt:

Reiseleder – Roy Skjellaug
mail: roy@country4you.com
Telefon: 48 12 38 11

Bilder fra tidligere turer:

Image-068
Image-067
Image-061
Image-055
Image-076
Image-003
Image-013
Image-079
Image-084
Image-077
Image-075
Image-059
Image-058
Image-056
Image-054
Image-053
Image-052
Image-051
Image-047
Image-043
Image-042
Image-041
Image-040
Image-039
Image-038
Image-035
Image-034
Image-033
Image-032
Image-031
Image-030
Image-029
Image-028
Image-026
Image-025
Image-024
Image-023
Image-021
Image-020
Image-019
Image-017
Image-016
Image-012
Image-011
Image-010
Image-009
Image-007
Image-006
Image-002
Image-001
Image-008
PlayPause
previous arrow
next arrow
Shadow

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy