Country4you

Vi flyr fra Oslo til Atlanta der Countryturen USA starter med en kort busstur til nabobyen Newnan, Georgia. Dette er byen som Alan Jackson ble født i. Dagen etter krysser vi elven Chattahoochee på vei mot Tupelo, Mississippi for å besøke fødestedet til Elvis Presley. Neste stopp er Memphis hvor vi blir i to netter og besøker da selvsagt både Graceland og legendariske Sun Studio der legender som Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Elvis og mange flere spilte inn sin musikk.

Fra Memphis kjører vi den korte turen til nabo-staten Arkansas for besøk i Dyess der Johnny Cash vokste opp. Her blir det besøk i Johnny Cash Boyhood Home før vi setter kursen mot Music City, Nashville.

I Nashville bor vi to dager i Music Valley med gåavstand til kjente steder som Nashville Palace, Willie Nelson museum med mer. lørdagskvelden tilbringer vi med show på Grand Ole Opry. Vi har noen av de beste sitteplassene, så her får vi med oss alt som skjer nærme scenen.

Etter to dager i Music Valley flytter vi ned til Nashville sentrum. Det er gåavstand til det meste av både Honky Tonks og museum som Johnny Cash Museum og Country Music Hall of Fame.

Vi har 5 netter i Nashville, så det blir god tid til å bli godt kjent i countrymusikkens Mekka. Her starter live-musikken på Honky Tonks-barene tidlig på formiddagen og holder det gående til langt på natt.

Etter fem netter i Nashville setter vi kursen mot Dolly Parton sine hjemtrakter i Smoky Mountains.

Vi bor sentralt i Pigeon Forge/Gatlinburg der det er både restauranter og mange butikker rett i nærheten. Vi får litt tid på egenhånd til å utforske området før vi igjen samles på kvelden for et forrykende show med herlig countrymusikk på Country Tonite.

Dagen etter kan de som ønsker det besøke Dolly Parton sin flotte park, Dollywood. Her er det både berg & dalbaner, Dolly Parton Museum, glassblåsere, smeder og masse LIVE-musikk (både gospel og country). En flott park både for store og små som absolutt bør besøkes!

Vi samles på kvelden igjen til avslutningsmiddag. Neste dag setter vi kursen mot Atlanta for hjemreise.

Den norske countryartisten Arly Karlsen er med på hele turen og holder minikonserter.

Fra Countryturen USA 2022 - Nashville

PROGRAM COUNTRYTUREN USA 2023

Reiseperiode:  12. – 24. september 2023
 • null

  Tirsdag 12. september, Oslo - Atlanta

  Avreise fra Oslo. Ved ankomst Atlanta blir vi hentet av vår faste bussjåfør som tar oss til vårt hotell i nærheten av flyplassen for overnatting.

 • null

  Onsdag 13. september, Newnan - Tupelo

  Etter frokost setter vi kursen mot byen Newnan. Det er her Alan Jackson vokste opp, så her er det diverse foto-stopp som skal gjøres.

  Vi kjører ut av Newnan og krysser elven Chattahoochee der vi gjør en liten stopp. Her spilte Alan Jackson inn sin store hit med samme navn.

  Vi kjører videre til Tupelo for overnatting. På kvelden samles vi på en restaurant for middag.

  (Inkludert denne dag: Fellesmiddag)

 • null

  Torsdag 14. september, Elvis' Birthplace - Memphis

  Vi besøker Elvis Presley sitt fødested. Her er det i dag et museum som vi selvsagt besøker før vi kjører videre til neste stat – Tennessee. Her er det Memphis vi skal besøke først. Etter å ha slappet av litt på hotellet møtes gruppen igjen for fellesmiddag på en BBQ restaurant.

  (Inkludert denne dag: Inngang til Elvis Presley Birthplace og fellesmiddag)

 • null

  Fredag 15. september, Guidet tur i Memphis med besøk i Sun Studio og Graceland

  Vi starter etter frokost med en guidet busstur i Memphis. Vi stopper ved Sun Studio der legender som Elvis, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis spilte inn mange av sine plater. Her får vi en guidet omvising og vi kan lytte til flere av innspillingene som har blitt gjort der.

  Bussen tar oss så videre til Graceland der vi får omvisning i huset som Elvis bodde i frem til han døde der i august 1977. På området kan man også se Elvis sine biler, fly og motorsykler, samt vandre rundt i de mange suvenir-butikkene som er her.

  (Inkludert denne dag: Guidet busstur, Inngang til Sun Studio og Graceland)

 • null

  Lørdag 16. september, Johnny Cash Boyhood Home - Nashville

  Etter frokost forlater vi Memphis og kjører over til nabo-staten for å besøke Johnny Cash sitt barndomshjem i Dyess, Arkansas. Bussen tar oss så videre mot Music City, Nashville.

  Vi er fremme i Nashville på ettermiddagen. Vi bor først to dager i Music Valley der vi har gåavstand til legendariske Nashville Palace (der Randy Travis jobbet som kokk før han ble artist), Willie Nelson Museum med mer. På kvelden får vi med oss et show på Grand Ole Opry. Vi har noen av de beste plassene, så her kommer vi nærme scenen og artistene som spiller denne kvelden.

  (Inkludert denne dag: Inngang til Johnny Cash Boyhood Home, FellesLunch og billetter til Grand Ole Opry)

 • null

  Søndag 17. september, Nashville

  Denne dagen er på egenhånd. Vi anbefaler besøk på Nashville Palace, Willie Nelson Museum og det som er i nærområdet ved vårt hotell. Vil du shoppe er det ikke lagt til Opry Mills som har over 200 forskjellige butikker.

 • null

  Mandag 18. september, Nashville

  Vi bytter hotell til et sentralt hotell downtown Nashville. Her er det gåavstand til alle Honky Tonks barene som Alan Jackson sin AJ Bar, Gart Brooks sin Friends In Low Places Bar, Tootsie’s og mange, flere honky tonks-barer der LIVE-musikken starter tidlig på dagen og holder det gående til langt på natt.

  Dagen er til fri disposisjon, men reiseledere tar med de som ønsker det på en gåtur for å bli kjent i nærområdet.

  Vi setter også opp en valgfri utflukt på kvelden. Her er det mulig å bli med på et kveldscruise med General Jackson Showboat der middag og show er inkludert. (Utflukt ikke inkludert i pris.)

 • null

  Tirsdag 19. september, Nashville

  Dagen er til fri disposisjon.

  Valgfritt denne dag: Billetter til Country Music Hall of Fame. Her kan de som ønsker det kjøpe et armbånd som gjør at man kan besøke museet når som helst under besøket i Nashville.

 • null

  Onsdag 20. september, Nashville

  Dagen er til fri disposisjon.

  Valgfri utflukt denne dag: Busstur til kjente plasser i Nashville med besøk på blant annet Johnny Cash sitt gravsted.

  På kvelden kan de som ønsker det blir med reiseledere på en god restaurant for middag.

 • null

  Torsdag 21. september, Nashville - Smoky Mountains

  Etter frokost er det på tide å forlate Nashville. Vi setter kursen mot Dolly Parton sine hjemtrakter i flotte Smoky Mountains.

  Vi gjør en stopp i byen Clinton der vi besøker The Museum Of Appalachia. Her er det en selvguidet omvisning og vi får servert en god hjemmelaget sørstats buffet-lunsj. Musikkunderholdning fra et et Appalachia-band.

  Fremme i Gatlinburg får vi tid til å slappe av litt på hotellet før vi igjen samles for å få med oss showet The Country Tonite Show.

  (Inkludert denne dag: Inngang til Appalachia museet med lunch og band, billetter til The Country Tonite Show)

 • null

  Fredag 22. september, Smoky Mountains

  Dagen er til fri disposisjon.

  De som ønsker det kan besøke Dolly Parton sin flotte park, Dollywood. På denne tiden av året blir parken pyntet for høsten med masse lys og gresskar. Det er også en rekke konserter rundt om i parken, og de som liker gospelmusikk har ekstra mye å høre og se på. Ellers er det Dolly Parton Museum her og mange flotte boder med forskjellige typer av både mat og pyntegjenstander. Inngangsbillett til Dollywood er forholdsvis kostbar, rundt $90, men da er alt inne i parken inkludert (utenom mat og drikke).

  Gruppen samles igjen på kvelden for avslutningsmiddag.

  (Inkludert denne dag: Middag)

 • null

  Lørdag 23. september, Smoky Mountains - Atlanta

  Det er på tide å sette snuten hjemover. Vi kjører mot flyplassen i Atlanta og gjør flere spennende stopp langs veien.

  Flyet tilbake til Norge har avreise på kvelden, så vi bruker god tid på bussturen.

 • null

  Søndag 24. september, Norge

  Vi er tilbake i Norge.

REISEFAKTA OG PRISER FOR COUNTRYTUREN USA 2023

Antall dager 13
Pris pr. person i dobbeltrom 45 990,-
Tillegg for enkeltrom 12 985,-
Alle priser er i NOK

Enkeltromstillegg

Vi er av den oppfatning at enkeltromstillegget er høyt, men dette er noe vi dessverre ikke rår over. Tillegget bety at du betaler for et dobbeltrom selv om du kun er en person. Det at vi bruker sentrale og gode hoteller på Countryturen USA gjør at enkeltromstillegget blir så høyt.

Dersom du reiser alene ønsker vi derfor at du skriver i kommentarfeltet under påmeldingen: «Ønsker å dele rom». Dette gjør at vi enklere ser hvem som ønsker, og hvem som ikke ønsker, å dele rom med andre alene-reisende. Det er selvsagt ingen garanti for at man får noen å dele rom med, men vi gjør det vi kan for å finne en rom-partner som passer.

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly Oslo–Atlanta / Atlanta – Oslo.
 • Busstransport og guiding på hele rundturen i USA.
 • 11 overnattinger på sentrale hotell.
 • 11 frokoster (amerikansk frokost/Continental Breakfast)
 • 2 Middager og 3 luncher.
 • To norske reiseledere er med på hele turen.
 • Inngang til Elvis Birthplace
 • Inngang og guidet omvisning på Sun Studio
 • Inngang til Graceland
 • Inngang til til Johnny Cash Boyhood Home
 • Main Floor billetter til Grand Ole Opry
 • Inngang til The Museum Of Appalachia
 • Billetter til Country Tonite Show

Pluss minner for livet og noen overraskelser!

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Reiseforsikring
 • ESTA – Gebyr for innreiseregistrering til USA (21 USD)
 • Tilknytingsfly fra andre byer
 • Måltid som ikke er definert i programmet
 • Tillegg for enkeltrom kr 12 985,-
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tips (ca. USD 75,– pr. pers.)

PÅMELDING, BETALING OG VILKÅR ELLERS FOR TUREN

Påmelding er bindende når depositum (forskudd) på kr. 11.190,- pr.person er betalt. Din/deres plass er ikke sikret før betaling av depositum er gjort. Faktura på sluttsummen, med fradrag for innbetalt depositum, blir sendt ut med forfall 60 dager før avreise.

AVBESTILLING:
Den reisende kan avbestille reisen etter følgende regler:
Avbestilling skal skje skriftlig. Manglende innbetaling av depositum gjelder ikke som
avbestilling. Ved avbestilling gjelder følgende gebyr:

1. Inntil 105 dager før avreise: kr 1500,- pr. person
2. Fra 104 til 61 dager før avreise: Depositumbeløpet
3. Fra og med 60 dager før avreisedato og ved manglende frammøte på avreisedagen: Ingen
refusjon

Ved påmelding seinere enn 60 dager før avreise, er påmeldingen bindende og hele reisebeløpet må betales ved påmelding for å sikre din/deres plass på turen.

For Countryturen USA 2023 blir Fotefar Temareiser brukt som teknisk arrangør. Fotefar Temareiser er medlem av Reisegarantifondet som sikrer deg som reisende mot bl.a. konkurs i selskapet. Skulle gruppereisen vår bli avlyst, vil du få vite det så snart råd er og få tilbake alt du har betalt.

Betaling av reisen (depositum og restbeløp) gjøres til Fotefar temareiser.

Fotefar Temareiser samarbeider med andre selskap og retter seg etter deres reisevilkår.

Ellers er det vanlige avbestillingsregler som gjelder ved sykdom eller dødsfall i nærmeste familie.

Husk at reiseforsikring med avbestillingsforsikring bør være i orden før du betaler inn restsummen. 
Dette sikrer deg økonomisk dersom det skulle oppstå alvorlig sykdom, alvorlig skade eller død på den reisende eller i den nære familie som ektefelle, barn, foreldre, svigerforeldre eller søsken. Reis derfor ikke uten reiseforsikring. Sjekk forsikringen din og se til at alt er i orden, at den gjelder for området du ferierer i og for rett periode, i god tid før du betaler for turen.

Innreisetillatelse (ESTA) og Pass
Det er den enkelte reisende sitt ansvar å ha gyldig ESTA og Pass.

Vi anbefaler å få godkjent ESTA og sørge for at ditt pass er gyldig før du innbetaler restsummen. USA krever maskinlesbart pass for visum-fri innreise. Pass skal være gyldig i 6 måneder etter hjemreisedato.

Se «Praktisk informasjon» for flere detaljer om ESTA og Pass.

Vi tar ellers forbehold om større endringer i valutakurser i forhold til kurser per 17.12.2022 og endringer i flyskatt/avgifter fra samme dato.

Klikk her for praktisk informasjon

INNREISE TIL USA – ESTA
Alle som reiser til USA skal fylle ut en elektronisk innreisetillatelse kalt ESTA. Utfyllingen må gjøres Senest 72 timer før avreise, men vi anbefaler å gjøre det før du betaler inn hele beløpet for turen. ESTA er gyldig i 2 år når den er godkjent og du søker om innreisetillatelsen på denne siden: https://esta.cbp.dhs.gov (velg ditt språk øverst til høyre), Vær oppmerksom på at det er KUN denne nettsiden som gjelder for ESTA søknad, og at det koster $21 pr. søknad.

Skulle det vise seg at noe er uklart rundt innreisetillatelsen, må man kontakte den amerikanske ambassaden – https://norway.usembassy.gov

PASS
Fra 26. oktober 2004 har USA krevd maskinlesbart pass for visum-fri innreise for personer som i turist- eller forretningsøyemed ikke skal være i landet i mer enn tre måneder.

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra USA.

KRAV TIL BEVEGELIGHET
Hovedregelen er at alle deltagere på Countryturen USA skal være selvhjulpne. Vi vil understreke at Countryturen USA generelt ikke egnes for den som har vondt for å gå. Selv om vi bruker buss på de lengre avstandene, vil det være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av severdighetene vil det bli en del gåing.

VIDEO OG FOTOGRAFERING
Som deltaker på Countryturen USA kan man bli filmet og tatt bilde av enten av reiseleder eller av andre deltakere. Disse bildene kan bli brukt til Country4you’s egne publikasjoner eller på våre nettsider. Hvis du vil reservere deg for å bli tatt bilde av må du informere reiseleder om dette, helst når turen starter.

Tar du bilder av enkeltpersoner spør man gjerne vedkommende om det er greit å dele på sosiale medier. Country4you vil aldri legge ut navn på de som blir tatt bilde at.

ELEKTRONISK UTSTYR I HÅNDBAGASJEN
De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, og utstyr må da legges igjen i sikkerhetskontrollen.

ER DRIKS INKLUDERT I REISENS PRIS?
På Countryturen USA kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med tips/driks. I USA er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum tips i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi vil informere mer om dette nærmere avreise. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere.

DELTAGERANTALL
Countryturen USA 2023 krever et deltagerantall på minimum 30 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

PÅMELDING TIL COUNTRYTUREN USA 2023

Påmeldingen til Countryturen USA 2023 gjøres i Fotefar temareiser sitt bookingsystem.

Spørsmål om turen?

Kontakt:
Roy Skjellaug i Country4you på telefon 48 12 38 11 eller på e-post: roy@country4you.com

Se bilder fra Countryturen USA i 2014, 2015, 2016 og 2017

Kart over reiserute

Bilder fra tidligere turer:

Image-068
Image-067
Image-061
Image-055
Image-076
Image-003
Image-013
Image-079
Image-084
Image-077
Image-075
Image-059
Image-058
Image-056
Image-054
Image-053
Image-052
Image-051
Image-047
Image-043
Image-042
Image-041
Image-040
Image-039
Image-038
Image-035
Image-034
Image-033
Image-032
Image-031
Image-030
Image-029
Image-028
Image-026
Image-025
Image-024
Image-023
Image-021
Image-020
Image-019
Image-017
Image-016
Image-012
Image-011
Image-010
Image-009
Image-007
Image-006
Image-002
Image-001
Image-008
PlayPause
previous arrow
next arrow
Image-068
Image-067
Image-061
Image-055
Image-076
Image-003
Image-013
Image-079
Image-084
Image-077
Image-075
Image-059
Image-058
Image-056
Image-054
Image-053
Image-052
Image-051
Image-047
Image-043
Image-042
Image-041
Image-040
Image-039
Image-038
Image-035
Image-034
Image-033
Image-032
Image-031
Image-030
Image-029
Image-028
Image-026
Image-025
Image-024
Image-023
Image-021
Image-020
Image-019
Image-017
Image-016
Image-012
Image-011
Image-010
Image-009
Image-007
Image-006
Image-002
Image-001
Image-008
previous arrow
next arrow
Shadow

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy