Kom i kontakt med oss

Brad Paisley – En av countrymusikkens superstjerner

Brad Paisley er en kritikerrost sanger, låtskriver, gitarist og entertainer som har vunnet en rekke priser, deriblant tre Grammys, to American Music Awards, 14 Academy of Country Music Awards og 14 Country Music Association Awards (inkludert Entertainer of the Year).

Paisley har skrevet 20 av sine 23 #1 hits der den første var hans 1999 hit «He Didn’t Have To Be» og hans til nå nyeste, «Perfect Storm» fra 2014 albumet «Moonshine in the Trunk».

Debutalbumet, Who Needs Pictures, kom ut i 1999 og det har til nå (2015) blitt gitt ut 10 studioalbum og en jule-samling på Arista Nashville plateselskapet.

Alle Paisleys album har blitt sertifisert til gull eller høyere av RIAA.

Paisley har hatt 32 Topp 10 singler på den amerikanske Billboard Country Airplay listen, 19 av dem har nådd #1.
Han har solgt over 12 millioner album og vunnet tre Grammy Awards, 14 Academy of Country Music Awards, 14 Country Music Association Awards, og to American Music Awards.

Paisley har vært medlem av Grand Ole Opry siden 2001.

konserter i Norge

Brad Paisley har spilt i Norge en rekke ganger. Her er alle datoene:

25.06.2010 – Notodden Musikkfestival
26.08.2011 – Oslo Spektrum
10.11.2012 – Oslo Spektrum
11.11.2012 – DNB Arena Stavanger
19.03.2014 – Stavanger Konserthus
22.03.2014 – Oslo Spektrum

fakta

Navn: Brad Douglas Paisley
Født: 28. oktober 1972 i Glen Dale, West Virginia

Brad Paisley Diskografi

Albums
* 1999: Who Needs Pictures
* 2001: Part II
* 2003: Mud on the Tires
* 2005: Time Well Wasted
* 2006: Brad Paisley Christmas
* 2007: 5th Gear
* 2008: Play
* 2009: American Saturday Night
* 2011: This Is Country Music
* 2013: Wheelhouse
* 2014: Moonshine in the Trunk

Priser / Awards

Brad Paisley har vunnet følgende priser:

* Academy of Country Music
o 1999 – Top New Male Vocalist of the Year
o 2004 – Vocal Event of the Year («Whiskey Lullaby»)
o 2004 – Video of the Year («Whiskey Lullaby»)
o 2005 – Album of the Year («Time Well Wasted»)
o 2005 – Vocal Event of the Year («When I Get Where I’m Going»)
o 2005 – Video of the Year («When I Get Where I’m Going»)
o 2007 – Top Male Vocalist of the Year
o 2008 – Top Male Vocalist of the Year
o 2008 – Video of the Year («Online»)
o 2009 – Video of the Year («Waitin’ on a Woman»)
o 2009 – Vocal Event of the Year («Start a Band»)
o 2009 – Top Male Vocalist of the Year
o 2010 – Top Male Vocalist of the Year
o 2011 – Top Male Vocalist of the Year

* Country Music Association Awards
o 2000 – Horizon Award
o 2001 – Vocal Event of the Year («Too Country»)
o 2002 – Music Video of the Year («I’m Gonna Miss Her»)
o 2004 – Musical Event of the Year («Whiskey Lullaby»)
o 2004 – Music Video of the Year («Whiskey Lullaby»)
o 2006 – Album of the Year (Time Well Wasted)
o 2006 – Musical Event of the Year («When I Get Where I’m Going»)
o 2007 – Music Video of the Year («Online» – director Jason Alexander)
o 2007 – Male Vocalist of the Year
o 2008 – Music Video of the Year («Waitin’ on a Woman»)
o 2008 – Male Vocalist of the Year
o 2009 – Male Vocalist of the Year
o 2009 – Musical Event of the Year («Start A Band» with Keith Urban)
o 2010 – Entertainer of the Year

* Grammy Awards
o 2008 – Best Country Instrumental Performance («Throttleneck»)
o 2009 – Best Country Instrumental Performance («Cluster Pluck»)
o 2009 – Best Male Country Vocal Performance («Letter to Me»)

* Country Weekly – TNN Music Awards
o 2000 – The Discovery Award
o 2000 – Song of the Year («He Didn’t Have to Be»)
o 2000 – CMT Music Video of the Year («He Didn’t Have to Be»)

* Flameworthy Awards/CMT Music Awards
o 2002 – Concept Video of the Year («I’m Gonna Miss Her»)
o 2005 – Collaborative Video of the Year («Whiskey Lullaby»)
o 2006 – Most Inspiring Video of the Year («When I Get Where I’m Going»)
o 2008 – Comedy Video of the Year («Online»)
o 2009 – CMT Performance of the Year («Country Boy»)
o 2009 – Collaborative Video of the Year («Start a Band»)
o 2009 – Male Video of the Year («Waitin’ On a Woman»)
o 2012 – Collaborative Video of the Year («Remind Me»)

* American Music Awards
o 2008 – Favorite Country Male Artist
o 2010 – Favorite Country Male Artist

* Fim og TV
30 juli 2013: Paisley opptrer i en episode av Late Night with Jimmy Fallon der Fallon og Paisley synger «protestsangen» mot Deepwater Horizon’s oljeutslipp. Sangen heter «Balls in Your Mouth»

Paisley har en gjesterolle i South Park episoden «Cartman Finds Love».

Paisley har spilt seg selv i flere episoder av TV-serien Nashville.

Han hadde en gjesterolle i en sesong 11 episode av Two and a Half Men med kona Kimberly Williams-Paisley. Paisley har også vært med i to episoder av According to Jim.

Paisley var en av dommerene i TV-showet Rising Star sammen med Kesha og Ludacris der Josh Groban var programleder.

I 2014 spilte Paisley seg selv i en gjesterolle i episode 19 av The Crazy Ones. Tittelen på episoden var «Danny Chase Hates Brad Paisley.»

I 2015 er Paisley med i serien Repeat After Me. Han har også vært «hjelper» på Team Blake Shelton under amerikanske The Voice.

For mer informasjon om Brad Paisley:

Nettside: www.bradpaisley.com
Facebook: www.facebook.com/bradpaisley
Twitter: www.twitter.com/BradPaisley

Klikk for å kommentere

Kommenter dette innlegget

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Følg oss på Facebook

Country Kalenderen:

mai, 2017

Ingen arrangementer

Populære artikler:

  • Norsk Countrytreff
Till Toppen
X