Country4you

Countryturen USA 2014

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I samarbeid med Fotefar Temareiser arrangerte Country4you en 10 dagers USA-tur til Memphis, Nashville og Smoky Mountains i september 2014. Vi startet i Memphis og fikk med oss både Elvis’ Graceland og Sun Studio der legender som Elvis, Jonny Cash og Jerry Lee Lewis har spilt inn sine plater. Vi besøkte også Lorraine Motel der Martin Luther King ble skutt.

På veien ut fra Memphis mot Nashville stoppet vi på Loretta Lynn sin Ranch og fikk med oss Loretta Lynn’s Gospel Music Festival, samt en omvisning på ranchen. På ettermiddagen var vi på plass i Music City – Nashville. Kvelden ble brukt til å utforske Broadway’s Honky Tonks som Tootsie’s, The Stage og Legend’s Corner.

Neste dag møtes vi etter frokost til en samling på hotellet der tidligere sjef for Warner Brother Music, Bob Saporiti fortalte oss om Nashville og countrymusikken. Etter dette besøkte vi Country Music Hall of Fame og spiste en sen lunsj på Merchants Restaurant. Resten av dagen var til fri disposisjon.
GOO
Dagen etter var det en guidet tur rundt i Nashville med Bob Saporiti. Bob tok oss med til kjente og viktige steder i Nashville. På kvelden var vi klare for konsertene på The Grand Ole Opry. Denne kvelden spilte blant annet Rascal Flatts og Trace Adkins. Det ble en flott kveld med mye god musikk!

Musicans Hall of Fame var på programmet dagen etter. Her får kan man sette seg inn i historien til musikerene bak de kjente artistene. Her er det mye historie og effekter!

Neste dag forlot vi Nashville og satte kursen mot Smoky Mountains. Vi kjørte til Gatlinburg som ble vår base de siste dagene av denne turen. Dette området er jo kjent som Dolly Parton’s hjemtrakter. Dolly er født og oppvokst like i nærheten (Sevierville), og har lagt ned betydelige beløp i området. Her finner vi blant annet fornøyelsesparken Dollywood og Dolly Parton’s Dixie Stampede som vi besøkte en av kveldene.
http://www.youtube.com/watch?v=r8zkFXsocfU

Her fikk vi også oppleve en fantastisk bluegrass-konsert før selve Dixie Stampede showet. Dette er en kveld man sent glemmer…

Neste dag var det tur opp i fjellet med lokal guide. Vi besøkte Cades Cove der de gamle bosetterene har satt sitt preg på området. Her er det mange gamle bygninger, kirker og møller. Vi fikk se hvordan de kvernet korn i gamle dager. Du kan lese mer om området på disse sidene om det.

Vi fikk også tid til å se oss litt rundt i Gatlinburg. Her skjer det noe hele tiden! Vi smakstestet for eksempel byens (lovlige) hjemmebrent på Ole Smoky Moonshine Distillery. Her kan man også se hvordan ekte hjemmebrent blir laget. Du finner også fantastiske Ripley’s Believe It or Not! hvor «Truth is Stranger than Fiction» og mye annet i byen. Her går det ikke an å kjede seg!

På kvelden reiste vi på konsert med Bobby Bare, John Anderson og Darryl Worley i nabobyen Pigeon Forge.

Neste dag kjørte vi over den vakre fjellkjeden Great Smoky Mountains og stoppet i indianerbyen Cherokee. I denne byen er det indianere som regjerer, og bli ikke overrasket om du ser en indianer med full hodepryd sittende utenfor butikken sin røykende på en pipe!
Vi fikk med oss historien til Cheokee indianerene på The Museum of the Cherokee Indian.

Etter en bedre lunch var tiden inne for å sette snuten mot Atlanta og flyet hjem. Snipp, snapp snute, så var dette eventyret ute….

Belive in Nashville

Takk for en fantastisk tur alle sammen!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy