Country4you

A tribute To Joe Sun

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Albumet «A Tribute To Joe Sun» og utgivelsen av Joe Suns åpenhjertige selvbiografi «I Can See The Sunshine Through The Rain» markerer at det er ett år siden Outlaw-country musikeren og låtskriveren gikk ut av tiden 25. oktober 2019. 

Produsert av amerikanske Brent Moyer og norske Bjørn Nilsen

«A Tribute To Joe Sun» er en amerikansk utgivelse, men er i aller høyeste grad et transatlantisk samarbeidsprosjekt med innslag av solide amerikanske, tyske og norske navn som bidrar til et album av nye tolkninger til den rike musikalske arven etter en gammel våpenbror og forbilde. Produsert av amerikanske Brent Moyer og norske Bjørn Nilsen, som har samlet et rotekte lag av Joe Suns venner fra både USA og Norge, med et tysk innslag ved Katja Kaye. 

Max T. Barnes: «When I was 20 years old I joined Joes band. We did about 5 European tours and recorded an album in London. It was during this time Joe and I wrote this song (It Don’t Take Much). Joe taught me so much! He taught us all a lot!«

«Joe var en fantastisk sanger og låtskriver. Vi gjorde flere konserter og et par TV-show sammen med ham. Det var en stor ære å bli spurt om om å delta på dette albumet» sier Casino Steel om sitt bidrag «The Sun Never Sets». Sammen med Nilsen´s Southern Harmony, Claudia Scott og Ottar «Big Hand» Johansen står han for en solid norsk tilstedeværelse på dette albumet. 

«If We’re Gonna Kill Each Other» med de to Outlaw-kollegene Dallas Moore og Billy Don Burns er en av de siste låtene Joe skrev og er her utgitt for første gang. Dallas Moore er et av de største navene blant nye Outlaw artister i USA, behørig omtalt i boken «Outlaws Still At Large!«. Billy Don Burns har nylig fått noen av sine låter innspilt av henholdsvis Colter Wall og Cody Jinks, i tillegg til eldre artister som f.eks Willie Nelson.

Old Flames (Can´t Hold a Candle to You)

Det er også verd å nevne at Hugh Moffatt avslutter albumet med sin komposisjon «Old Flames (Can´t Hold a Candle to You)«; en av de aller mest kjente sangene fra Joe Suns katalog. Dolly Parton gjorde senere denne til sin egen og toppet country-listene i 1980 med den. 

15 album, en Grammy nominasjon og 14 singler på Billboards Hot Country Songs. Turnéer med bl.a Leon Russell, J.J. Cale, Jerry Lee Lewis, George Jones and The Nitty Gritty Dirt Band i USA. Han turnerte også flittig i Europa.

Joe Sun satte spor etter seg

I omtalen av selvbiografien er sitatet fra Anonym mest talende: – «Mange vil lese boka for å se om de er nevnt, og trekke et lettelsens sukk når de ser at de ikke er med.«

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy