Country4you

Alabama-grunnlegger Jeff Cook er død

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gitaristen, vokalisten og medgründer for supergruppen Alabama døde mandag (7. november) i en alder av 73 år.

Cook døde i sitt hjem i Destin, Florida med familien ved sin side, ifølge et presseskriv. Cook hadde i et tiår kjempet mot Parkinsons og gikk offentlig ut med diagnosen sin i 2017. På det tidspunktet kunngjorde gruppen at han ville trekke seg fra å turnere med Alabama, men de ville holde av en mikrofon på scenen for ham når han kunne gjøre en opptreden sammen med bandet.

I likhet med søskenbarna Randy Owen og Teddy Gentry, var Cook fra Fort Payne, Alabama området. Musikk falt naturlig for ham, og i ung alder spilte han i band og jobbet på en radiostasjon i området. I 1969 ble Alabama dannet som Young Country før de skiftet navn flere ganger mellom perioder med relativ inaktivitet.

På slutten av 1970-tallet, etter en flytting til South Carolina, skiftet de navn til Alabama Band og til slutt bare Alabama før de signerte platekontrakt med RCA Records, deres nå mangeårige plateselskap. Det fantes ikke noe større countryband og kanskje heller ikke noe mer populært countrymusikk på hele 1980-tallet.

Mens de fikk dusinvis av radiohits var de kanskje mest kjent for et bøllete, må-se live-show. Der kunne Cook vise frem sine enorme talenter og kreativitet.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy