Country4you

Beat This Paisley Roadtrip

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brad Paisley tog sin Beat This Winter Tour till Europa med spelningar i London och Skandinavien. Då bestämde sig tre skandinaviska tjejer för att bege sig ut på en Beat This Paisley Roadtrip.

Det hela tog sin början sommaren 2012, då Paisley spelade i Stockholm. Utanför arenan träffades Jenny, Sanna och Jane för första gången. De fortsatte att hålla kontakten via internet och i september förra året bestämde de träff i Stockholm. De insåg då att de hade en liknande relation till countrymusiken och att de alla drömt om att få göra en konsert-roadtrip en dag. Det ryktades om att Paisley skulle vara en av akterna på C2C i London och de bestämde sig för att åka dit. I samband med att Brads C2C-medverkan bekräftades, släpptes även konserterna i Skandinavien. Deras önskade roadtrip kunde nu bli verklighet och de bestämde sig för att, förutom London, också gå på konserterna i Oslo, Göteborg och Stockholm. I Skandinavien fick de också sällskap av Gunn.

Tjejernas kärlek till countryn sträcker sig många år tillbaka och Paisley tillhör favoriterna. Sanna säger ”Countryn tog en bit av mitt hjärta från första sekund – och kommer att bo kvar där för evigt! Det finns ingen annan genre som kan sätta ord på vad du känner eller går igenom som en countrylåt kan göra. Bästa terapin.” Jenny fyller i att ”låtarna har en mening, en bakgrund” och ”det finns en countrystil för de flesta.” Själv är hon allätare och kan hitta guldkorn i alla stilar.

”Å være countryfan må være noe av det beste som finnes. Man treffer utrolig mange flotte mennesker og finner venner for livet.” säger Jane.

Att vara countryfans i Skandinavien är inte optimalt. Tillgången till konserter kunde gärna vara större, men de anser att det blir bättre och bättre, att fler artister upptäcker att det finns en marknad här och en grund att bygga på. Skivsläpp, videosläpp etc. är inte synkroniserat med den amerikanska marknaden. ”Man är konstant snäppet efter” säger Sanna. Det finns dock fördelar också, framförallt vid konserter. De spelar ofta på mindre arenor, vilket ger större chans att komma nära och få kontakt med artisterna.

I London var de på plats i O2 Arena för att se Brad och de andra artisternas framträdanden under C2C. Med sig hade de en banner på vilken de skrivit Beat This Paisley Roadtrip med en kryssruta för varje stad de skulle besöka. Efter att ha uppmärksammat bannern i både London och Oslo fick Brad återigen syn på den i Göteborg och kommenterade den då: ”Wow, you’ve been to London, Oslo and you’re here today? And going to Stockholm? All four of you need to come backstage after the show, so that I can meet you!” Vi fikk vel sjokk hele gjengen akkurat i det øyeblikket.” kommenterar Jane händelsen.
BP GBG

Brad stod fast vid sitt ord och tjejerna bjöds in för en egen meet and greet med honom. Han var på strålande humör och småpratade med dem samtidigt som han signerade bannern och kryssade i rutan för Göteborg. Det togs kort och han ställde också upp på s.k. selfies.
Selfies J J och Brad

När turen kom till Stockholm avslutade han konserten med att böja sig ner och kryssa i den sista rutan. Därmed var roadtripen slut och tjejerna fick en resa att se tillbaka på och minnas för resten av livet. Jane uttryckte ”We’re blessed, thank God for country music!”. Och jag kan inte annat än hålla med!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy