Country4you

Brad Paisley LIVE på O2 arena i London

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brad Paisley hade igår kväll – onsdag 17 augusti – stor Europa-premiär på sin show inför ett utsålt O2 Arena i London, vilket betyder att över 12,000 förväntansfulla fans var på plats – och dom blev inte besvikna!

Brilliant – Totally fabulous! Brad Paisley was incredible at the O2 tonight… är folkets omdöme efter konserten. Det var Brad Paisley’s enda brittiska liveshow i år och en av de bästa jag har sett på evigheter – skriver en recensent – och då är han ändå inte ett stort Country-fan.

Brad Paisley - o2 Arena
Brad Paisley - o2 Arena

De som tror att Country fortfarande bara är något som intressar amerikaner skulle gjort ett besök på O2 Arena i går kväll. Londons största inomhus-arena var packad med musikintresserade, som med spänning väntade på att få höra Brad Paisley – en Stetson-klädd countrysångare från West Virginia.  Denne 38-åring, som har haft inte mindre än
16 ”Number 1 Hits» i USA.

Han började med «Mud On The Tires» och «Welcome To The Future». Trots att han säljer ut denna stora arena, så är det klart redan från början. Brad Paisley bara njuter av friheten att spela någonstans utanför USA. Här kan han blanda friskt i sin repertoar och spelade låtar från flera av sina 9 olika skivor inbegripet ‘Long Sermon’ från hans debut 1999.

Paisley säger: «Det fina med att spela i Europa är att jag får spela vad jag vill, eftersom ni inte vet vilka som varit hits och vilka som inte var.» Hits eller inte. Paisley’s låtar är humoristiska, späckade med referenser från popkultur och egna snabba gitarrsolon. Med sin vita hatt lyser han upp de stora bildskärmarna bakom och sidan av scenen. Showen är smart, det är som att se en video av en live-show.

Som alla bra country sångare, så bygger Brad sin popularitet på kontakten med publiken och vad de känner för honom. Det är uppfriskande att höra honom sjunga texter som är uppriktiga och ärliga, men de är inte djupare än att de resonerar sig fram, mera på grund av sin enkla karaktär.

Humor spelar en stor roll i Brad Paisleys show. Han skämtar och försöker tala med engelsk accent, vilket blir till ett stort nöje för publiken. Det är tryggt att veta att även stora countrystjärnor har problem. Brad funderar ”Jag älskar min fru, men jag älskar fiske också. Vad ska jag göra?»

Under denna del av showen, plockar han fram sin akustiska gitarr. Han sätter sig mitt ute i publiken vid mixerbordet, för att komma närmare de billiga sittplatserna, när han sjunger ‘I’m Gonna Miss Her’ (The Fishin’ Song). Publiken blir vild när han sedan går tillbaka till scenen. Alla ville nå honom och få beröra stjärnan med sina händer.
Det var verkligen ett spännande ögonblick att se.

Brad Paisley är ingen ”American Idol”-stjärna dock, och han kan verkligen spela gitarr. Hans tunga twang och intrikata plock kommer från en man, som är mycket förälskad i sin Crook Telecaster, precis som han älskar att fiska.

Brad Paisley är en del av den nya generationen Country Music. Han flyttar genren framåt och attraherar nya fans, medan han fortfarande vet var han har sina rötter och respektfullt hyllar sina föregångare.

Efter två timmar och 22 låtar är Brad knappast svettig när han bjuder upp Ron Wood från The Rolling Stones på scenen. Som extranummer spelar dom tillsammans «Let The Good Times Roll» innan förbandet – med den utmärkta Darius Rucker från Hootie & The Blowfish gemensamt på scen avslutar kvällen med att göra en medryckande version av Brads klassiska «Alcohol».

Omdömen från London säger att det här var en härlig avslutning på en fantastisk show.
This is fun time, beer drinking, shit kicking, falling in love, good old fashioned Country Music and Brad Paisley does it better than anyone.

Videoklipp från Youtube:

Brad Paisley – ‘Let The Good Times Roll’ w/ Ronnie Wood, London O2, 17/08/2011

Brad Paisley – ‘Alcohol’ w/ Ronnie Wood & Darius Rucker, London O2, 17/08/2011

BBC intervju med Brad Paisley:

Brad Paisley har njutit en viss grad av anonymitet i London. Brad Paisley skämtar och tycker det roligt att säkerhetsvakterna på O2 Arena i London misslyckades med att inte känna igen honom.
«De insåg inte vem jag var», säger Paisley och skrattar. «Jag borde ha haft ett laminerat backstage pass, eftersom jag blir tillfrågad om jag hör hemma här…»

«Excuse me Sir, do you have a pass?» berättar han för BBC och skrattar att han förmodligen hade kunnat bli utsparkad från sin egen konsert i London.
Jag kan gå runt här och ha en känsla av att knappast någon känner igen mig. Det är också trevligt … nice «, log han.

Brad är glad att säga att hans musik är mycket mer känd i Great Britain än hans ansikte.
«Jag vet en sak, det är en trevlig överraskning varje gång; att se hur mycket de vet och att de är bekant med min musik over here», säger han och ler.

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy