Country4you

Branden vid Johnny Cash hus, 2007.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 10 april 2007 brann Johnny Cash hus i Hendersonville ner. Den nya ägaren Barry Gibb (från The BeeGees) höll på att renovera huset. Det var någon lättantändlig vätska (träimpregnering eller dylikt) som tog eld när det uppstod gnistor under arbetet. Nederst i artikeln ser vi ruinen.

Johnny Cash med June Carter Cash bodde i huset mellan 1968 och 2003 (då de två dog med ett par månaders mellanrum 2003). I huset spelades dessutom videon till en av hans sista låtar in, ”Hurt”.

Barry Gibb hade köpt huset för att kunna vara där när det var orkansäsong i Florida. Han har hus och studio i Miami (har för mig att ”Islands in the Sun” med Kenny och Dolly spelades in där). Barry sa att det var en ära att köpa det historiska huset och att han skulle vårda det till Johnny Cash minne.

En lokaltidning skrev att renoveringen var så gott som klar när olyckan skedde och att Barry Gibb skulle flytta in någon månad senare.

Nu i dagarna har men gett ut en utökad version av ’Johnny Cash: Forever Words, Expanded’. Alla de 34 låtarna finns nu på bl a Spotify.

Jag var med på countryturen 2017 och vi passerade förbi där huset stått men det var lite vildvuxet så vi såg inte så mycket. Men däremot var vi på kyrkogården och tittade på Johnny & Junes gravar. Bilden visar texten på en bänk vid graven.

Marken / tomten där huset låg – 1300m² – har hösten 2020 sålts för MUS$ 3,2 av ägaren (en affärsman från Texas) till en VD /Daglig Leder för ett lokalt fondbolag. Han ser fram emot att bygga ett hus på slutningen ned mot sjön. Affärsmannen köpte i sin tur tomten 2014 av Barry Gibb. Så här såg det ut då:

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy