Country4you

CMA Music Festival 2015

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

CMA Music Festival 2015 går inn i historien som den til nå største Countryfestivalen i verden! Søndag avsluttet artister som Eric Church, Keith Urban og Brad Paisley den fire dager lange festivalen som daglig har trukket over 87,000 fans ut til Nashville’s mange scener. Dette er en økning på nesten 10 prosent fra 2014 festivalen.

Årets CMA Fest åpnet med Gary Allan på Riverfront Scenen. Med det så sparket han i gang festivalen der 371 artister/band spilte i løpet av de fire dagene festivalen varte.

De daglige konsertene på Riverfront scenen er forøvrig gratis for alle under CMA Fest. Dette merkes godt, og for første gang i historien ble Riverfront fullt på lørdag med 25 000 innenfor portene. 36 artister/band spilte over 30 timer med musikk over fire dager. 132,000 fans var innenfor portene i løpet av festivalen på Riverfront.

På kveldene er det LP Field som gjelder. Denne store arenaen som til vanlig huser NFL’s Tennessee Titans har en kapasitet på 70 000. Det blir en ganske så heftig stemning her når Alan Jackson, Keith Urban, Brad Paisley osv. drar i gang sine mest kjente låter.

Torsdag kveld var det nettopp Alan Jackson som var første artist ut. Alan var tydelig rørt over mottagelsen han fikk, noe som nok også har med at Grand Ole Opry legenden Jim Ed Brown døde denne dagen. Alan spilte «Pop a Top» som en hyllest til Jim Ed Brown som var den første artisten som fikk en hit med «Pop a Top» på 60-tallet.

Andre artist ut denne kvelden var nykommeren Sam Hunt før Rascal Flatts, Dierks Bentley, Florida Georgia Line og Jason Aldean fortsatte utover kvelden.

Fredag 12.juni var vi en tur rundt i byen på dagtid og så blant andre Kelsea Ballerini og Charles Esten (han som spiller Deacon Claybourne i TV-serien Nashville). Det var utrolig varmt med stekende sol og 32 varmegrader, så det er viktig å få i seg nok væske. Honky Tonks’ene ligger på rad og rekke i Nashville, så det er ikke noe problem..

Fredag kveld var det The Oak Ridge Boys som åpnet ballet. Vi har sett de mange ganger før, så vi droppet de denne gang. Vi var på plass til neste band: The Band Perry. Søsknene i The Band Perry kjører på som vanlig med fullt tempo. Vi fikk også et par coverlåter med Bruno Mars’ sin «Uptown Funk» og John Hartfords «Gentle on My Mind». Herlig stemning, som vanlig, ble det når gruppa fremførte «If i Die Young».

Neste artist ut denne fredagskvelden var nykommerne Maddie & Tae. Dette er to herlige jenter som har hatt stor suksess med sin første singel, «Girl in a Country Song«. Låta er et realt spark bak til «bro-country» trenden fra 2013 og 2014.

Lee Brice var neste artist ut. Brice er en utrolig dyktig fyr som skaper bra liv. Vi har sett han LIVE flere ganger før, men på LP Field var han virkelig god. Det er tydelig at et stort publikum gir artistene et skikkelig kick.

Randy Houser fulgte opp etter Lee Brice. Det var stor stemning da Houser spilte sin topp 5 hit, «Like A Cowboy«. En stadion med 60 000 lysende mobiltelefoner er til å få frysninger av…magisk!

Zac Brown Band var neste band ut og stemningen var på topp fra første låt, «Chicken Fried». Vi fikk et par gamle slagere, et par låter fra det nye albumet «Homegrown», samt en cover-versjon av Queen låta «Bohemian Rhapsody».

Lady Antebellum og Luke Bryan var de neste artistene ut denne kvelden. Mange var nok skuffet over at Luke Bryan kun spilte fem låter. Uansett ble det nok et magisk øyeblikk da Bryan fremførte sin nydelige ballade, «Drink a Beer» der hele arenaen lyste opp fra mobiltelefoner.

Lørdag var vi på plass utenfor Bud Light scenen for å se nykommeren Chris Janson. Janson er en dyktig sanger, låtskriver og multi-instrumentalist. At han også er en god entertainer gjør så absolutt ikke noe for karrièren.
Jason har blant annet skrevet Tim McGraw’s 2012 hit «Truck Yeah» og låter som blant andre Hank Williams Jr, Randy Houser, Craig Campbell, JB and the Moonshine Band og LoCash har fremført.
Nå om dagen har Janson egen suksess, endelig, med låta «Buy Me a Boat» som klatrer på hitlistene for tiden. Dette er en spennende artist som vi helt sikkert kommer til å bli bedre kjent med i årene som kommer!

Vi fikk også med oss konserten til Chris Carmack (han som spiller «Will Lexington» i tv-serien Nashville), før vi måtte kaste inn håndkleet pga.varmen.

Lørdag kveld på LP Field startet med Wynonna & The Big Noise. Den dama har en utrolig stemme altså, og hun er veldig populær i USA. Chris Young var neste mann ut. Young pryder for tiden hvert gatehjørne i Tennessee med reklame for sin nye singel «I’m Comin’ Over» som er første singel ut fra hans kommende album.
Chris Young startet med «Aw Naw«, så kom «Voices«, «Who I am with«, «Lonely Eyes«, «I’m coming over«, «Gettin’ You Home» og til slutt «Tomorrow«.

Thomas Rhett var neste artist ut. Rhett er populær i USA, men vi kjenner han kanskje ikke så godt her hjemme. Debutalbumet til Rhett, «It Goes Like This», kom ut i 2013. Fra dette albumet har det til nå blitt tre #1 hits og to andre låter som har vært inne blant topp 5 på Countrylistene. Rhett har også co-skrevet låter for andre artister som Jason Aldean («1984«), Florida Georiga Line («Round Here«) og Lee Brice sin #1 hit «Parking Lot Party«. Av Rhett’s egne fremførte låter, er «It Goes Like This«, «Get Me Some of That» og «Make Me Wanna» hans største hits. I april kom også singelen «Crash and Burn» ut. Denne er første låt ut fra hans kommende andrealbum. Alle låtene ble selvsagt spilt på LP Field denne kvelden. Rhett er en spennende artist som vi nok kommer til å bli bedre kjent med her hjemme også etterhvert!

Brett Eldredge tok over etter Thomas Rhett. Eldredge vant prisen New Artist of the Year under CMA Awards i 2014. Han har gitt ut to album og hatt tre av låtene fra sine album inne blant topp 10 på countrylistene. Hans mest kjente låt er «Don’t Ya» som vi fikk høre LIVE denne kvelden.

Little Big Town kjørte i gang en akustisk versjon av sin utrolig populære låt for tiden, «Girl Crush«. På et lite podie ute blant publikum fremførte de låta som har fått mye oppmerksomhet på grunn av teksten den siste tiden. Nok en gang lyste det opp i tusenvis av mobiltelefoner. Stemningen MÅ bare oppleves…man får gåsehud av å være der rett og slett.
Little Big Town hadde et forholdsvis kort sett. Nå i etterkant har vi fått beskjeden om at bandet avlyser alle sine kommende konserter i juni/juli på grunn av at det ene bandmedlemmet, Jimi Westbrook, skal ha en operasjon på stemmebåndet. Vi hørte helt klart at det var noe med stemmens hans på LP Field. Han hørtes forkjølet ut, men det viser seg altså at det er et problem med stemmebåndet hans.

Carrie Underwood avsluttet lørdagskvelden på LP Field. Carrie er utrolig populær i USA og det er kaotiske tilstander der når hun viser seg frem. Folk hyler, skriker og griner når hun kommer på scenen. Vi som har media-pass til CMA Fest har opplevd dette mange ganger nå, og har lært at det bare er å trekke seg litt tilbake til det verste kaoset har gitt seg. Folk glemmer alt og alle rundt seg og har kun et mål: Få tatt et bilde av Carrie, og aller helst få tatt på/håndhilst på henne.
Underwood så helt fantastisk ut denne kvelden. Hun ble i februar mamma for første gang til lille Isaiah og har holdt en lav profil i noen måneder. På LP Field denne kvelden var hun så absolutt tilbake i storform! Vi fikk servert låtene «Blown Away«, «Two Black Cadillacs«, «Something in the Water«, «Undo It«, «Little Toy Guns«, «Last Name» og «Before He Cheats» før dag tre av festivalen var over.

Søndag, og siste CMA Fest dag, var det Neal McCoy som åpnet ballet på LP Field. Vi var trege denne dagen med å komme oss ut fra hotellet, så vi fikk bare med oss siste låta fra McCoy før Cole Swindell tok over. Swindell er en spennende nykommer som først og fremst har blitt kjent for sin #1 hit «Chillin’ It«. Swindell har aldri spilt for et så stort publikum som det var på LP Field, så han gliste fra øre til øre under hele sin konsert. Det var liten tvil om at han syntes dette var stort å oppleve!
Det er bare tre år siden at Swindell jobbet med å selge t-skjorter og andre effekter på Luke Bryan’s turnè, så man kan trygt si at han har tatt noen steg opp i egen karrière..

Darius Rucker var neste artist ut. Rucker blir bare bedre og bedre innen countrymusikken. Det er jo bare syv år siden han «konverterte» fra rock til countrymusikk. Rucker fyrte i gang settet sitt med #1 låta «Alright» før vi fikk låtene «This«, «Southern Style«, «Only Wanna Be With You» (Hootie & the Blowfish låt), «Homegrown Honey» og til slutt «Wagon Wheel«. På siste låta var det allsang for full hals blant 70 000.

Eric Church kjørte i gang sitt sett med låta «Cold One«, og når Church ber publikum om å skåle og vise «en kald en», er ikke publikum trege med å heve sine øl/brus-bokser over hodet. Church var en av artistene jeg hadde gledet meg mest til å se igjen denne kvelden. Jeg har sett han LIVE mange ganger før, og han har pleid å være kveldens høydepunkt på CMA Fest for meg. Denne kvelden ble dessverre ikke en av hans beste kvelder. Han fremførte kun fem låter og fikk aldri helt publikum med seg på låtene slik han pleier å gjøre.

Keith Urban som kom etter Church, hadde derimot, som vanlig, publikum i sin hule hånd fra første tone. Urban er på Carrie Underwood nivå når det gjelder popularitet blant amerikanerne. Folk hyler og skriker, og griner en liten skvett når Keith setter i gang med sin flørt med publikum. Urban liker seg godt ute blant publikum, så hver gang vi har sett han LIVE beveger han seg ut blant publikum. Det er ikke mange artistene som gjør dette, men Urban har gjort det alle gangene jeg har sett han LIVE i alle fall.
På LP Field beveget han seg ut til det lille podiet som sto ute blant publikum. Her ga han også bort gitaren sin til en heldig fan blant publikum. Signerte den gjorde han også selvfølgelig.

Keith Urban startet med låta «Somewhere In My Car» før han fortsatte med «Put You in a Song«. Alle forventet at Eric Church ville komme tilbake på scenen og spille «Raise ‘Em Up» sammen med Urban, og det gjorde han selvsagt. Neste låt ut var Urbans nye singel «John Cougar, John Deere, John 3:16» før «Cop Car» og «Long Hot Summer» avsluttet hans sett.

Brad Paisley fikk æren av å avslutte årets CMA Fest. Paisley elsker også å bevege seg ut blant publikum, så joda, han også tok seg en runde blant den nærmeste fansen langs scenen. Paisley holdt sitt vanlige gode show selv om han hadde litt startproblemer med lyden. En heldig fan fikk på siste låt hans hvite cowboyhatt som et minne for livet…

Med det var årets CMA Music Festival over. CMA Music Festival 2016 er satt til Torsdag 9.juni – søndag 12.juni. Allerede nå er 62% av billettene til neste års festival solgt! Dette er salg til de som har vært på festivalen i år, og som allerede har lagt planene klare om at Nashville er stedet å være i juni 2016 også. Det ordinære billettsalget til CMA Fest 2016 starter i dag, fredag 19.juni. Se www.CMAfest.com for nærmere info.

CMA Music Festival blir mer og mer populært for hvert år som går. Med over 300 000 personer som på en eller annen måte deltar på festivalen i løpet av de fire dagene den pågår, sier det seg selv at det til tider rår kaos i downtown Nashville. Skal du til Nashville og oppleve CMA Fest for første gang i 2016, så vær forberedt på lange køer for det meste, være seg mat & drikke, konserter og butikker.
CMA Music Festival er en stor opplevelse tross mye folk. Har man ført deltatt på èn festival, blir man nesten garantert bitt av basillen og gjør alt for å komme tilbake til neste års festival. Det samme gjelder for oss. CMA Fest 2015 var vår femte festival på rad. Vi har tenkt å ta en pause i 2016 for å heller reise på en annen festival i USA, men vi får nå se på det….

Noen bilder fra årets festival. Flere bilder kommer etterhvert i vårt Country4you Galleri…

Zac Brown BandWynonnaKimberly Perry / The Band PerryStemning LP FieldStemning LP FieldRandy HouserMaddie & TaeLuke BryanLittle Big TownLee BriceLady AntebellumKeith Urban & Eric ChurchJason AldeanDierks BentleyDarius RuckerCole SwindellChris YoungCarrie UnderwoodBrett EldredgeBrad PaisleyAlan Jackson

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy