Country4you

CMA Songwriter series på besök i Norden

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

CMA Songwriter series är tillbaka för andra året i rad i Sverige och Norge. Sist stod låtskrivare som Angaleena Presley, Marcus Hummon och Brandy Clark på scenen. I år fick publiken ta emot Chris DeStefano, Ashley Campbell, Charlie Worsham, Jill Johnson samt Drake White*

Turnékonceptet CMA Songwriter series går ut på att låtskrivare från Nashville besöker några platser Europa och spelar låtar som de har skrivit och samtidigt berättar bakgrunden om hur de kom till liv.

Chris DeStefano
Chris DeStefano

Line-up:en har bestått av Chris DeStefano, hitmakaren från Nashville som har varit med och skrivit låtar som ”Something in the Water” – Carrie Underwood, ”Don’t ya” – Brett Eldredge och ”Aw naw” – Chris Young.

Banjospelande Ashley Campbell, dotter till Glen Campbell, som för inte så länge sedan släppte sitt debutalbum efter ha turnérat och spelat med hennes far flera år tidigare. Hon berättar om dålig nätdejting som resulterat i låtar som ”Better boyfriend”.

Ashley Campbell
Ashley Campbell

Drake White (ej Stockholm) som även han börjar få mer och mer tid i rampljuset är en person att hålla ögonen på framöver. Även han har turnerat med Little Big Town och även Zac Brown Band.

Charlie Worsham släppte sitt andra album 2017 och syns mer och mer. Han har spelat på C2C i UK och Irland och spelar mycket runt om på barerna i Nashville. Han har även turnerat med bland annat Little Big Town, Tim McGraw och Faith Hill.

Charlie Worsham
Charlie Worsham

Jill Johnson, Sveriges country-drottning var special guest när turnén besökte Stockholm och Oslo i veckan. Efter tv-serien ”Jills veranda” så har country musiken uppmärksammats mer och mer i Sverige.

I år har turnén besökt Stockholm, Oslo, Hamburg och Amsterdam.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy