Country4you

Coal Miner’s Daughter, Loretta Lynn er død, 90 år gammel

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Loretta Lynn, datteren til kullgruvearbeideren som i årtider har inspirert mange musikere og har hatt en rekke hits som tok for seg dagligdagse problemer og universelle temaer, døde i dag 4. oktober. Hun ble 90 år.

Gjennom sin bemerkelsesverdige karriere mottok Lynn åtte CMA Awards i tillegg til å bli hedret med CMAs Willie Nelson Lifetime Achievement Award. Lynn ble første kvinne som mottok CMA Award for Entertainer of the Year i 1972. Hun var den første mottakeren av CMA Award for Female Vocalist of the Year i 1967 og vant den prisen to ganger til (1972, 1973). Hun og den hyppige duettpartneren Conway Twitty vant CMA-prisen Vocal Duo of the Year fire år på rad fra 1972 til 1975. Lynn ble innlemmet i Country Music Hall of Fame i 1988.

«Det er ikke nok å si i dag at Country Music har mistet Loretta Lynn, men at verden har mistet en sann musikklegende. Loretta var en kvinne hvis bidrag og innvirkning inspirerte utallige artister og forvandlet Country-sjangeren til en universell kunstform. Hun var medlem av Country Music Hall of Fame og var den første kvinnen som mottok en CMA-pris for årets underholder. Som en banebrytende låtskriver skrev hun modig om sosialt og kulturelt relevante temaer som kom til å definere en generasjon»

–Sarah Trahern, administrerende direktør for Country Music Association

I løpet av sin 60 år lange karriere sørget Loretta for å få svimlende 51 topp 10-hits, høstet alle tilgjengelige utmerkelser innen musikk fra GRAMMY-priser til introduksjon til Country Music Hall of Fame, og brøt ned barrierer for kvinner overalt med sanger som «Don’t Come Home a Drinkin’ (With Lovin’ on Your Mind)», «Fist City» og «Coal Miner’s Daughter».

Takket være den Oscar-vinnende filmen Coal Miner’s Daughter fra 1980 med Sissy Spacek i hovedrollen, ble Lynns historie og sanger brakt til et enda bredere publikum, noe som forsterket hennes innflytelse på flere generasjoner av låtskrivere og artister i forskjellige sjangre.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy