Country4you

Colter Wall bringer kulturarven videre!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Countrymusikken har som alt annet her i verden gjennomgått en massiv forandring helt siden tidenes morgen. I takt med teknologien bærer dagens countrymusikk preg av fornying og for noen en slags forfriskning. Artister som Taylor Swift, Luke Bryan og Florida Georgia Line er å finne på toppen av lister og bidrar på sin med måte å bringe frem et snev av tårevåte tekster og banjo ut til dagens publikum.

Men hva er egentlig countrymusikk i 2019?

For meg personlig er countrymusikk noe helt annet enn hva vi finner på toppen i Nashville i dag, uten å si noe negativt om noe. Jeg vil understreke at musikk er universelt og godt er det, men det er en liten djevel i meg som personlig heller ønsker å fremme det enkle fremfor det massive når det kommer til den elskede og store sjangeren country.

La oss trekke frem en artist ved navn Colter Wall. Colter Wall, en unggutt i fra Saskatchewan, Canada. En artist som trekker paralleller og gir oss et sound som trolig kunne inspirert den ene legenden etter den andre. En fremragende Folk, Americana og Countryartist som byr på dype mørke toner, ofte kun servert med klangen fra en ensom sliten gammel Martin gitar. Morderballader og selvopplevde enkle tekster, dog geniale bringer frem en glødende gnist i meg, og som igjen får meg til å iherdig ransake Internett for nye artister med den «gamle sounden».

Det sies at produsenter som eksempelvis Rick Rubin skryter frem Colter Wall, den samme produsenten som vi alle kjenner fra American Recordings av Johnny Cash, men som også har jobbet med artister som Eminem og Slayer for å nevne noen få.

Jeg elsker countrymusikk, og dens variasjon, ikke misforstå. Men i likhet med mange andre har jeg notert meg denne unge gutten ved navn Colter Wall fra Saskatchewan, som for øvrig var den artisten jeg hørte mest på i 2018 ved siden av det amerikanske bandet Old Crow Medicine Show. Det jeg ønsker å formidle her at jeg setter så utrolig stor på pris denne sjangeren, og jeg ønsker med all ydmykhet å sende ham en takk. Takk for at han bringer denne nydelige formen for kunst videre, en kunstform som trolig fremfor andre står litt mer i fare for å forsvinne.

Sannsynligheten er stor for at mange av dere allerede kjenner til Colter Wall, men dersom det er et ukjent navn så burde du absolutt ta et lite dypdykk inn i den fantastiske stemningen som nettopp Colter Wall er med å servere.

Sjekk han ut, og legg gjerne igjen en kommentar!


Skrevet av Ole Edin, Februar 2019

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy