Country4you

Nordiske Country Artister: Tord Johnsen

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tord Johnsen er halvt Norsk og halvt Svensk, men har bodd hele sitt liv i Sverige. På 90-tallet var Tord stort sett å finne på Göteborg’s metall-scene sammen med artister som til eksempel Jesper Strömblad (ex. In Flames). Tord ga opp musikken etter en stund og gjorde karriere i forsvaret.

Nå, etter nesten 20 år med musikalsk stillhet har han gitt ut et album langt fra metall sjangeren, inspirert av sine år som boende i Nord-Sverige og fra det nå landlige livet i utkanten av Göteborg.

1. august kom Tord ut med sitt debutalbum som har fått tittelen «Home from Away». Albumet er helt og holdent skrevet og produsert av Tord selv, og innspilt i Nashville.

Innspilling i Nashville


Tord forteller at han har jobbet med debutalbumet siden 2010. Han skrev alle låtene selv, og kontaktet musikere i Nashville for å spille på albumet. En ting er å finne musikere, en annen ting er å finansiere prosjektet. Våren 2011 var alt klart til innspilling av albumet, og dette ble gjort i løpet av en uke Nashville i april i år.

Tord har laget en musikkvideo til låta «Start Again». Låta handler om å bryte opp fra et destruktivt miljø og velge hvilken retning livet vil ta. Videoen er sammensatt av bilder fra Tord’s Nashville besøk i april, og man kan kjenne igjen Honky Tonks barene på Broadway som The Stage, Roberts, Wildhorse Saloon og andre. Tord har selv ikke spilt på noen av disse barene(enda), men han vet(som meg) hvordan deres øl smaker der.

«Start Again» betyr mye for Tord, den er så personlig at han ikke kunne forestille seg at noen annen artist skulle spilte den.

Når man hører på albumet til Tord, kan man ikke unngå å trekke likheter til Steve Earle. Tord har en spesiell stemme, både på godt og vondt, som er lett å kjenne igjen.

Hør -og se, «Start Again» her:

Om fremtiden sier Tord at planen akkurat nå er å se hvor langt man kan komme med prosjektet på et forholdsvis lite budsjett, og uten noen backup fra et større plateselskap.

«Where the heart goes, songs will follow…
Twenty years ago it was all rock, but songs tend to not care what genre you want them to be in, they write themselves.»

Beste låter:
– Northern Blues
– Falling out of Love

Du kan kjøpe Tord’s album «Home From Away» på hans hjemmeside – www.tordjohnsen.com

Vår vurdering av albumet: 4 av 6

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy