Country4you
Country Danmark Country Music History Utvalgt Artikkel

Country Music History: ”Heartbreak Hotel”

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi skal helt tilbage til 1956 da Elvis Presley sendte ”Heartbreak Hotel” til tops på de amerikanske hit-lister.

Forfatteren, Tommy Durden, fik inspirationen til, både titel og tekst, da han så en artikel i ”The Miami Herald” med overskriften: ”Do You Know This Man” og et billede af en mand der havde begået selvmord på et lokalt hotel.

Manden, der forblev ukendt, havde efterladt en seddel, hvorpå der stod: ”I Walk A Lonely Street” og Durden så straks potentialet til en bluessang. Komponisten Mac Boren Axton kom ”ind over”, og på blot 20 minutter havde de 2 skabt ”Heartbreak Hotel

23 år senere, i 1979 kom nummeret så også med på en dobbelt-live-lp med Willie Nelson og Leon Russell med titlen ”One For The Road

Alle kender jo Willie. Leon Russell startede som en særdeles anerkendt studiemusiker der så, op gennem 60´erne blev mere og mere anerkendt, og brugt af de større navne når de drog på tour, hvilket også blev hans springbrædt til en solo-karriere.

På dagen i dag gik ”Heartbreak Hotel” så, endnu engang til tops, denne gang på Billboards Country Chart, med de to herrer.

One For The Road” rummer i øvrigt en perlerække af cover-versioner af hits som, ”Don´t Fence Me In”, ”Stormy Weater”, ”Danny Boy”, ”Summertime”, ”I Saw The Light”, og mange andre.

Er du heldig kan du, måske, stadig finde en vinyl-udgave, ellers er albummet også kommet som cd og KAN, findes på nettet.

http://youtu.be/Q2LoyOX0uOo

Kanskje vil du også lese:

George Strait & Willie Nelson – “Sing One With Willie”

Redaksjonen

Willie Nelson har vært hos frisøren!

Roy Skjellaug

Willie Nelson med i Hobbit 2?

Redaksjonen
Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy