Country4you
Country Danmark Country Music History Utvalgt Artikkel

Country Music History: ”Heartbreak Hotel”

Vi skal helt tilbage til 1956 da Elvis Presley sendte ”Heartbreak Hotel” til tops på de amerikanske hit-lister.

Forfatteren, Tommy Durden, fik inspirationen til, både titel og tekst, da han så en artikel i ”The Miami Herald” med overskriften: ”Do You Know This Man” og et billede af en mand der havde begået selvmord på et lokalt hotel.

Manden, der forblev ukendt, havde efterladt en seddel, hvorpå der stod: ”I Walk A Lonely Street” og Durden så straks potentialet til en bluessang. Komponisten Mac Boren Axton kom ”ind over”, og på blot 20 minutter havde de 2 skabt ”Heartbreak Hotel

23 år senere, i 1979 kom nummeret så også med på en dobbelt-live-lp med Willie Nelson og Leon Russell med titlen ”One For The Road

Alle kender jo Willie. Leon Russell startede som en særdeles anerkendt studiemusiker der så, op gennem 60´erne blev mere og mere anerkendt, og brugt af de større navne når de drog på tour, hvilket også blev hans springbrædt til en solo-karriere.

På dagen i dag gik ”Heartbreak Hotel” så, endnu engang til tops, denne gang på Billboards Country Chart, med de to herrer.

One For The Road” rummer i øvrigt en perlerække af cover-versioner af hits som, ”Don´t Fence Me In”, ”Stormy Weater”, ”Danny Boy”, ”Summertime”, ”I Saw The Light”, og mange andre.

Er du heldig kan du, måske, stadig finde en vinyl-udgave, ellers er albummet også kommet som cd og KAN, findes på nettet.

http://youtu.be/Q2LoyOX0uOo

Kanskje vil du også lese:

Willie Nelson med nytt album i mai

Redaksjonen

Elvis’ bursdag

Redaksjonen

Willie Nelson och hans söner

Rolf Berglund
Laster...