Country4you

Dale Watson på turne i Skandinavia

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Countryhjälten Dale Watson från Birmingham, Alabama, fyller 50 år i oktober och inleder 2012 genom att för första gången på länge turnera i Skandinavien och övriga Europa.

Numera bor Dale Watson i Austin, Texas och är en av de få nutida countrysångarna som har en sällsynt stark integritet. I stället för att sikta på försäljningslistor satsar han alltjämt på att spela in exakt de plattor han själv önskar. Detta har förvisso lett till att hans skivförsäljning överlag varit sparsam, men som i gengäld givit honom ett grundmurat rykte som en hårdnackad outsider. Han skivdebuterade så sent som 1995 och han har gjort fler låtar som kommer gå till countryhistorien. Senaste skivan som kom 2011 har titeln «The Sun Sessions» – inspelad i klassiska Sun Studios i Memphis. Exakt som Dale Watson’s hjältar Johnny Cash och Elvis Presley själva spelade in finns här inget överflöd. Låtarna är nya, men inspelade på traditionellt med enbart sång, gitarr, kontrabas och trummor. Samma sättning som nu följer med honom på «The Sun Sessions Tour».

Dale Watson gör fyra spelningar i Sverige och Norge under januari 2012. Har du aldrig upplevt honom tidigare, så blir det här en stor upplevelse.

23/1 Stockholm, Scandic Grand Central
24/1 Örebro, Clarion Hotell
25/1 Göteborg, S/S Marieholm
26/1 Oslo, Country Cruise, Oslo-Kiel

Dale Watson – My Baby Makes Me Gravy:

Texas Country from the early years – Dale Watson – South Of RoundRock Texas:

Se mer på www.dalewatson.com

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy