Country4you

Dan Tyminski med ett nytt album

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Musikern, sångaren och låtskrivaren Dan Tyminski, är en doldis inom countrymusiken. Jag skulle vilja säga att han nästan är Bluegrass-musikens ’Vince Gill’. Nu släpper han ett soloalbum.

Många har hört Dan Tyminski eftersom:

  • han varit ledande i Alison Krauss komp-band Union Station i 25 år.
  • det är Dan som sjunger George Clooneys stämma i filmen”O Brother, Where Art Thou”.
  • det var Dan som sjöng i de första versionerna av Avicii’s super hit ”Hey Brother” och är med som låtskrivare (tillsammans med Tim Bergeling, Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Veronica Maggio)

Denne mångsidiga artist har nu släppt ett eget album, ”Southern Gothic”. Southern Gothic är en term inom litteraturen och är även en musikstil som kallas för Dark Country eller Gothic Americana. Det passar bra att albumet släpps inför halloween eftersom Southern Gothic kan präglas av fattigdom, kriminella handlingar, död, spöken, förlorad kärlek, familjeproblem, mord, djävulsdyrkan, drog- och alkoholmissbruk etc. Dan väljer att kalla sig för Tyminski på albumet, förmodligen för dess mörka innehåll som han inte varit så aktiv i tidigare.

Albumet är inte enbart svart utan den har flera riktigt bra spår som är mer ljusa. Dan, nej, Tyminski menar jag, var med i måndagens The Late Show med Stephen Colbert

https://www.youtube.com/watch?v=jlVkU0UST6c&feature=youtu.be

Det finns även en musikvideo med Tyminski och den visar mera om vad som är Southic Gothic (om du törs titta – nej skojar bara)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy