Country4you
Image default

Emmylou Harris släpper nytt album med Rodney Crowell

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emmylou Harris och Rodney Crowell har varit vänner i decennier och vann en Grammy 2013 för albumet Old Yellow Moon som de gav ut tillsammans. De har byggt sina separata karriärer på melodier, låttexter och tidlösa röster. De har använt samma framgångsrecept på deras nya samling duetter, The Traveling Kind, som släpps den 12 maj. Emmylou Harris och Rodney Crowell blev bekanta med varandra redan 1975 då Harris tolkade Crowells låt ”Bluebird Wine”.

The Travelling Kind innehåller 11 spår varav sex är helt nya spår skrivna av Harris och Crowell och producerade av Grammy Award vinnande Joe Henry (Billy Bragg, Elvis Costello, Aimee Mann). På plattan har de även samarbetat med låtskrivarna Mary Carr, Cory Chisel, Will Jennings och Larry Klein. Albumet har ett nostalgiskt sound med country inspirerade folkballader som berättar historier om kärlek, kamp och den speciella konsten att bekänna till båda genom låttexter.

Nashville ikonen Emmylou Harris är ett av de största namnen inom den moderna amerikanska countrymusiken med 13 Grammypriser och 26 album bakom sig. Hon valdes in i Country Music Hall of Fame 2008 och har samarbetat med flera av genrens främsta namn. Den 10 mars annonserades att Harris tilldelas Polarpriset 2015, dessutom den första country sångaren någonsin att ta emot priset.

THE TRAVELING KIND TRACKLIST

1. The Traveling Kind (Rodney Crowell/Emmylou Harris/Cory Chisel)

2. No Memories Hanging Around (Rodney Crowell)

3. Bring It on Home to Memphis (Rodney Crowell/Larry Klein)

4. You Can’t Say We Didn’t Try (Rodney Crowell/Emmylou Harris/Cory Chisel)

5. The Weight of the World (Rodney Crowell/Emmylou Harris)

6. Higher Mountains (Rodney Crowell/Emmylou Harris/Will Jennings)

7. I Just Wanted to See You So Bad (Lucinda Williams)

8. Just Pleasing You (Rodney Crowell/Mary Carr)

9. If You Lived Here, You’d Be Home Now (Rodney Crowell/Emmylou Harris)

10. Her Hair Was Red (Amy Allison)

11. La Danse de la Joie (Rodney Crowell/Emmylou Harris/Will Jennings)

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy