Country4you

Færøyenes skatt – Evi har kommet med sitt debutalbum

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Countryartisten Evi fra Færøyene har nå kommet med sitt debutalbum som inneholder 10 nye sanger som er innspilt og produsert i Nashville ved hjelp av musikere i verdensklasse.

Det hele har gått veldig raskt for Evi. I august 2010 giftet hun seg, og sang offentlig for første gang. Kort tid etter ga hun ut en singel med to Jim Reeves klassikere. Country4you.Com skrev om Evi i Januar og etter den tid har hun reist rundt på Færøyene og spilt på konserter og festivaler. Nå har hun igjen tatt en gigantisk steg videre og har kommet med et splitter nytt album, produsert i Nashville.

Grammy-vinner og gitarguru i Nashville, Brent Mason, er den som har produsert albumet. Evi har også fått med seg noen av verdens beste musikere på det nye albumet.

Paul Franklin, en av de beste av de beste på steel gitar, er med. Franklin spiller, og har spilt, med mange av de største artistene i Nashville og var også fast medlem av Dire Straits på 80-tallet. Eddie Bayers er også medvirkende. Bayers har vunnet Academy of Country Music’s pris ‘Drummer of the Year’ hele åtte år på rad.

Tilbake til Nashville

Etter Sommerfestivalen på Færøyene reiste Evi tilbake til Nashville for å spille inn sangene hun hadde valgt ut etter den første turen i Mars. Sammen med flere låtskrivere hadde hun en jobb å gjøre ved å velge ut de 10 låtene som skulle bli med på albumet. Etter å ha gått gjennom 40 sanger, sto hun igjen med 10 låter som hun syntes passet sin stemme og stil.

Johnny Cash utro

En av låtskriverne er Glenn Douglas Tubb. Tubb har skrevet flere hits og var en god venn av Johnny Cash. Tubb har sammen med Johnny Cashs første kone, Vivian Cash, skrevet sangen Wishing Well. Sangen ble skrevet i 50-årene da Vivian henvendte seg til Glenn og spurte om han ville hjelpe henne å skrive en sang. Glenn spurte Vivian hvorfor hun ikke ba Johnny hjelpe henne, men det ville hun ikke. Glenn skjønte raskt hvorfor. Tittelen var Wishing Well og beskrev Vivians hjertesorg ovenfor sin mann. Hun hadde nylig funnet ut at han var utro, og at han nok snart ville forlate henne.

Glenn hjalp henne med sangen, men når den var skrevet ferdig ga Vivian beskjed om at sangen aldri skulle frem i offentligheten. Glenn lovet å ikke gi sangen til noen, og den har til nå vært bortgjemt i nesten 50 år.
Da Glenn hørte Evis singel «How’s the world treating you», og fikk vite at Evi skulle spille inn sitt album i Nashville, viste han at hun var den rette til å fremfør sangen.
Glenn mente at han hadde holdt hva han lovet ovenfor Vivian. Både Johnny og Vivian var begge døde, så han ga sangen til Evi. Glenn er i dag meget fornøyd med resultatet!
Evi forteller videre til Country4you.Com;

Det har vært utrolig spennende å spille inn albumet med disse fantastiske menneskene, og jeg vil aldri glemme det! Min favorittsang på albumet er duetten med Jim Ed Brown. Den har en old school feeling over seg. Jeg håper jeg kommer til å synge mange flere sanger sammen med Jim Ed Brown…

Evi

Det har vært utrolig spennende å spille inn albumet med disse fantastiske menneskene, og jeg vil aldri glemme det! Min favorittsang på albumet er duetten med Jim Ed Brown. Den har en old school feeling over seg. Jeg håper jeg kommer til å synge mange flere sanger sammen med Jim Ed Brown…

Ikke bare har Evi en fløyelsmyk og behagelig stemme, men hun har også plukket ut de helt riktige låtene på sitt debutalbum. Færøyene kan være stolte av denne flotte artisten, og det kan forresten vi andre nordboere også være!

«Wishing Well» åpner med, for meg, en litt kjedelig men helt ok låt. Dette retter seg på neste låt som er tittelsporet. Deretter går det slag i slag med flotte låter. «Blue Radio» måtte jeg høre på flere ganger. Den er behagelig og fengende.

«I don’t Want To Hear it»
er en duett Evi har sammen med Alex Bærendsen. Duoen utfyller hverandre flott i denne låta!

«I’d Rather Have A Broken Heart» har et nydelig sound og Evi synger som hun mener det…vakkert!

«Oh How I Miss You Tonight» er Evi i duett med Grand Ole Opry medlem Jim Ed Brown.

På neste låt økes tempo noen hakk. «Sink Or Swim» har et herlig driv over seg.

«Somebody’s Somebody» og «How Am I Suppose To Feel» er de to siste låtene på albumet. Begge er flotte typisk klassiske countrylåter. Flott gjort Evi! Albumet «Wishing Well» anbefales for deg som liker god tradisjonell country music!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy