Country4you

Hank Williams – The Health and Happiness

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I oktober 1949 spelade WSM in 8 delar av en Radio-show med Hank Williams. Den här veckan släpptes en inspelning med det bästa från showerna. Programmet kallades ”The Health and Happiness Show” som sponsrades av Hadacol.

En del av låtarna har bättre kvalitet än studioinspelningarna och en låt ”A Tramp on the Street” har tidigare inte getts ut på platta. De 49 låtarna kan laddas ner, streamas eller köpas på 2CD eller 3 LP och samlingsnamnet är ’The Complete Health and Happiness Recordings’.

Det kontroversiella Hadacol

Hadacol var en patenterad ’medicin’ med vitaminer som framställdes i New Orleans, från 1943-1952 av senator Dudley J. LeBlanc. Ingen visste hur mycket vitaminer det fanns i men många förstod att det troligen var alkohol i. Hadacol blev därför mycket populär i den torra södern och bibelbältet. Som medicin skulle man ta en matsked i ett halvt glas vatten 4 ggr/dag. Jo, alkoholhalten var 12%, detsamma som vin alltså. Det blev så att den ofta såldes till barer som tonic water.

Hela historien om man med marknadsföring sålde en av de värsta fuskprodukterna i USA, finns att läsa på Internet.

T. Kila / 14/6-’19

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy