Country4you
Country Music History Country Sverige

Heartbreak Hotel

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den mest populära låten i 1956 var «Heartbreak Hotel» med Elvis Presley. 17.mars 1956 blev låten #1 på Billboards country singel listan.

Bakgrunden till låten är ett självmord på ett hotell i Miami. En man brände alla ID-handlingar skrev ett självmordsbrev och hoppade ut genom fönstret. I brevet stod bara «I Walk a Lonely Street«.

Låtskrivarnas största problem var att få fram låten till Elvis men så äntligen den 10 november 1955 fick Mae chansen att spela upp låten för Elvis och han lär ha sagt «Hot Dog Mae, Play that again«.. Elvis lärde sig låten och gick med om att få 1/3 av intäkterna av låten om den blev Elvis första singel på RCA-Victor.

Låten släpptes den 27 Januari men Elvis fick inte spela låten på hans TV-debut dagen efter. Först på den tredje programmet kunde man övertala CBS att han fick spela «Heartbreak Hotel«. Resultatet blev 5 veckor på förstaplatsen på Hot100 och 17 veckor på förstaplatsen på C&W och en femteplats på R&B. Bara Carl Perkins med «Blue Suede Shoes» hade varit i närheten av sådan framgång. «Heartbreak Hotel» med B-sidan «I Was the One» har fram till 1999 sålt mer än 2 miljoner ex.

Kanskje vil du også lese:

Ronnie Dunn – I Worship The Woman You Walked On

Redaksjonen

Garth Brooks med «ny» video til ‘We Shall Be Free’

Redaksjonen

Over og ut for Blake & Miranda

Redaksjonen
Laster...