Country4you

Hege Øversveen spiller inn nytt album i Nashville

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hege Øversveen markerte seg med fantastisk stemme og utstråling da hun i 2012 var med i The Voice på TV2. Hege gikk nesten helt til topps, men måtte til slutt se seg slått av Martin Halla. Etter The Voice har Hege jobbet sin vei inn i hjertene til det norske folk med konserter land og strand rundt.

Etter andreplassen i The Voice ga Øversveen ut sitt første album i 2013, ”You don’t know me”. Plata lå 7 uker på VG-lista, og i Klassekampen ble albumet betraktet som ett av de 10 beste norske album i 2013.

Heges musikkstil ligger i et melodiøst grenseland mellom country, pop og rock. Det har blitt sagt at hun vet å balansere mellom Hank Williams’ hulking og Sheryl Crow’s trøkk.

Som låtskriver har Hege en stor spennvidde. Det finnes like mange hjerteskjærende og triste ballader, som optimistiske og gla’låter. Hun skriver mye om livet hun selv har levd.

Hege er for tiden i Nashville for å spille inn sitt nye album. Produsent Brett Ryan Stewart i The sound Shelter sier følgende om Hege og innspillingen av det nye albumet:

«Jeg liker vanligvis alle prosjektene jeg jobber på, men det er noe med dette prosjektet som virkelig fikk meg engasjert. Hege har et så unikt perspektiv og tilnærming, og hun kommer hele veien fra Norge for å jobbe med meg her i Nashville.IMG_7557

Brett Ryan Stewart forteller videre at de har hatt møter via Skype i månedsvis for å gjøre forberedelsene.

Det var tydelig at vi var på samme side fra starten av. Vi elsker begge to pop-rock’en fra artister som Brandi Carlile og Tom Petty, samt at vi ville gi låtene et snev av country. Men i stor grad en pop-glans, med røtter og en rocka råhet. Jeg syns vi har oppnådd en fin blanding av flere sjangere.

Første dag jobbet vi med å finne flyten og get the mojo flowing. Etter litt justeringer her og der var vi i gang. Jeg satte sammen et band måneder i forveien, og nå som vi er 10 dager ut i jobbingen er vi nesten ferdige med vokal og overdubs. Hege sitt viking-blod har drevet oss gjennom svært lange, harde dager.

Mens hun stoler på meg, og lar meg produsere disse sangene, samt utforske ulike arrangementer og lydbilder, kan jeg også stole på at hun legger et helt arsenal av ideer på bordet hver dag, og sier sin mening om hun synes noe styrer mot feil kurs. Vi jobber sammen for å få et best mulig resultat. Med det sagt, hun er en kriger og jeg tror vi har brutt ned noen grenser som avslører en nær grenseløshet ved hennes talent.

Hege Øversvven - NashvilleStudiobandet består (så langt) av:
Steve Latanation (trommer) har Cali punk bakgrunn og er mangeårige medlem av Agent Orange.
Bones Hillman (bass) fra New Zealand spilte i rockebandet Midnight Oil.
Mike Payne (el-gitarer) er en av de mest ettertraktede gitaristene i Music City.
Randy Leago (multi-instrumentalist) har spilt med blant andre Lucinda Williams og Martina McBride.

Alle Foto: Denise Fussell / Fussell Graphics

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy