Country4you

The history of a song: “Jambalaya”

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På denne dag, I 1952, strøg Hank Williams Sr til tops med sangen “Jambalaya

Jambalaya” er egentlig, ligesom retten ”Jambalaya”, lidt af et sammenkog.

Melodien stammer fra en gammel Cajun fransk sang, ”Grand Texas”, der fortæller historien om en forgæves kærlighed, hvor kvinden forlader kæresten (kunstneren) for at drage med en anden mand til ”Big Texas

Hank Williams bibeholdt Cajun-temaet, i både melodi og tekst. Endskønt det påstås, at den nye tekst blev skrevet sammen med Moon Mullican, er det, siden 1952, kun Hank der er anerkendt som forfatter.

Gennem tiderne er der dukket adskillige cover-versioner op, alle har dog bibeholdt det originale cajun-koncept, hvad enten det drejer sig om instrumentering, arrangement eller fraseringer.

Da der ikke rigtigt er nogle gode klip med Hank Williams Sr, så er her et link til, nok den mest kendte ”Jambalaya”-version – nemlig hvor Hank Williams Jr får besøg på scenen af en, meget, ung Hunter Hayes (4 år) der gi´r den hele armen.

http://youtu.be/57sfRo26fAc

I øvrigt er Jambalaya jo, i bund og grund en ret, baseret på en gammel Cajun-opskrift. I en moderne udgave kunne den t.ex. se sådan her ud.

Eller sådan:

800px-Homemade_Jambalaya

Velbekomme

Carsten Hennie

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy