Country4you

Hvordan 2009 Forandret Countrymusikken

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når man ser tilbake på 2009, er det mange ting å se tilbake på innen countrymusikk. Om det er den historiske innsettelsen av Barack Obama som president i USA, eller ikonet Michael Jacksons død, bød 2009 på en oveflod av øyeblikk å verdsette. Innen countrymusikken var 2009 et år som man ikke kan glemme. Nashville kan vel aldri komme seg etter Kanye West, samt et par andre utsøkte begivenheter som vil forme countrymusikken i det fremadstormende året.

"Taylah, Im'ma let you finish.." Excuse me, what?

Ved å storme scenen, sjokkerte Kanye West alle i september da han stjal mikrofonen (og rampelyset) fra vår lille prinsesse, Taylor Swift som ydmykt aksepterte prisen for «Beste Kvinnelige Video» på MTV.

Med årets mestselgende album i alle sjangere, «Entertainer of the Year» og de talløse andre prisene for alle sjangere, kan Taylor Swift lett bli gitt tittelen «det største navnet i 2009».

Alt hun berører blir til gull, selv hennes kontroverser (se og lær,Kanye). Countrymusikken kan takke dets høyere makter for denne artisten, fordi hun hjalp verden til å se countrymusikk som den utrolige sjangeren den er.

Etter å ha «stjålet» Kenny Chesneys «Entertainer of the Year» tittel, kan det virke som om det neste blir at Taylor også overtar hans jobb som Gillettes Stadiums superstjerne denne sommeren. Hvilket som igjen fører meg til den neste store begivenheten fra 2009.

Kenny Chesney kunngjorde at han tok en pause fra turnelivet i 2010. Med «American Country Music award» prisen til

Farvel? eller ser dere senere?

Carrie Underwood, og «Country Music Associations» ærespris til tidligerenevnte Taylor Swift, stoppet Kennys tidligere overlegne rekke som #1’s. Kenny kan muligens ha blitt satt litt tilbake av dette, men han kjørte på med sin «Sun City Carnival tour», men kunngjorde altså at 2010 ble et turne-fritt år for han. Dessverre er det slik at der nye stjerner kommer til, må andre vakle.

Brooks & Dunn kom også med nyheten om at de gir seg som duo etter 2010’s The Last Rodeo Tour. «It’s just time» sa Kix Brooks og Ronnie Dunn da de annonserte dette høsten 09′. Sjokket har enda ikke lagt seg i Nashville om at den mestselgende duoen innen countrymusikk, med over 22.3 millioner solgte album i USA skal gi seg.

Året ga oss også en god del potensielle nye stjerner. Darius Rucker, brukte utnevnelsen «CMA’s Best New Artist 2009» til å bryte både barrierer og rekorder. Hans først 3 singler klatret helt til topps på listene, og hans album «Learn to Live» ble solgt til platina. Som den første svarte countryartisten som vinner en CMA siden 80-tallet, var Daruis’ 2009 seier en historisk countrymusikkbegivenhet.

Et av årets gode nyheter: Zac Brown Band

Så har vi Zac Brown Band da. Zac og guttene vant ACM Prisen for «Top New Duo or Group» og ga ut to singler som begge ble #1 på hitlistene.

Andre nye artister i 2009 som viste oss sitt potensiale er blant annet Jake Owen, David Nail og Gloriana. Alle disse har man kunnet høre i stabil rotasjon på radiostasjonene. Det blir spennende å se hva disse artistene får til i 2010…

Det er vanskelig å si hvilken begivenhet som har hatt størst betydning i 2009, eller om countrymusikken kunne blitt enda større enn hva det allerede var. Det som ER lett å si, er at Nashville dette året har gitt oss mange nye stjerner som vi kan se frem til å høre mye fra fremover.

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy