Country4you
Country Artister

Joshua Ryan «Jake» Owen

Jake Owen

Joshua Ryan «Jake» Owen (född 1981 i Florida) har en (2-äggs) tvillingbror och de spelade golf och hade en lovande karriär men en skada efter en wakeboardolycka när Joshua var 15 var han tvungen att sluta. Under rehabiliteringen efter operationen för att återställa skadade kroppsdelar lånade Joshua grannens gitarr. Hän blev ganska snart självlärd och övertalade en barägare att få spela där. Till slut spelade han där så gott som varje vecka och vågade också ta med eget material.

Till slut vågade han ta steget att flytta till Nashville. Det första han gjorde i staden var att gå till en bank och öppna konto. Joshua förklarade att han var musiker och det sägs att bankkassörskan suckade och frågade efter om han spelat in något. Joshua gav henne en kopia på sin cd. Efter en genomlyssning skickade hon CDn till Warner/Chappell.Music. Han fick dock inget kontrakt.

Joshua träffade sedan låtskrivaren Chuck Jones (2005) som just skrivit ”Ghosts” som Kenny Chesney skulle ha med på ett album. Joshua fick öva lite på låten vilket kom till Sony’s kännedom och så hade han ett skivkontrakt med Sony’s  ”RCA Records” Det var nu han ändrade sitt namn från Josh till Jake för att undvika förväxlingar med Josh Turner och Josh Gracin. Tidigt 2006 kom då debutsingeln ”Yee-Haw” som blev #16. Låten var med på debutalbumet ”Startin’ With Me”.

httpv://www.youtube.com/watch?v=UpMX1OLlwq0

Albumet ”Easy Does it” kom 2009 där singeln “Don’t Think I Can’t Love You” var bäst placerad som #2.

Efter en time-out under större delen av 2010 så är det dags för Jakes nya singel ”Barfoot Blue Jean Night” som kommer att vara med i det nya albumet som förmodligen kommer i slutet på sommaren. Låten kommer nog att bli en sommarplåga i Nashville.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Tm5fEf69-8E

Kanskje vil du også lese:

Hvordan 2009 Forandret Countrymusikken

Roy Skjellaug

Countryturen USA 2014

Roy Skjellaug

Fannys sommar i Nashville

Redaksjonen
Laster...