Country4you

JT Hodges – Fra dovasker til countryartist

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Texaneren JT Hodges har gått fra å vaske doer i foreldrenes platestudio i Fort Worth til å få platekontrakt i Nashville, være med Toby Keith på turné og få Vince Gill til å synge på debutalbumet sitt.

For de som liker country-rock kan det være vel verdt å sjekke ut nykommeren JT Hodges debutalbum som kom ut i august i år. Albumet er fullt av el-gitar, fengende riff og tekster om kjærlighet og mystiske jenter. Faktisk klarer texaneren å få de aller fleste låtene på albumet til å handle om jenter – grønnøyde jenter med røde solbriller, jenter som sårer ham, rike jenter fra Germantown og jenter han er forelsket i. Det er lett å se hva som inspirerer denne kjekke unge musikeren.
JT Hodges
At JT skulle ende opp som musiker var ingen stor overraskelse. Han vokste nærmest opp i platestudioet til foreldrene Jim og Marsha. Han var med foreldrene på jobb helt fra han var baby, og da han og broren ble eldre hjalp de til med alt fra støvsuging til å vaske doene. I platestudioet fikk JT høre mange forskjellige typer musikk, og det har hatt innflytelse på musikken han lager i dag.

Å ha musikalske foreldre har sine fordeler, og Jim Hodges lærte sønnen mye om musikk, gitarspilling og liveopptredener. JT øvde på å opptre med forskjellige band rundt omkring i Texas, før han til slutt flyttet til Nashville. Det tok ikke lang tid før Toby Keith, som er en av mennene bak plateselskapet Show Dog-Universal, fattet interesse for Hodges. Keith skaffet JT platekontrakt, og den ferske artisten fikk dermed jobbe med erfarne folk som Mark Wright og Don Cook (Cook har blant annet skrevet og produsert hits for Brooks & Dunn). Han fikk til og med Vince Gill med på låta «When I Stop Cryin». Selv om JT hadde en mengde dyktige folk rundt seg, hadde han nok talent til å være med og skrive hele ni av elleve sanger på debutalbumet. Toby Keith var så imponert over sangeren at han fikk være oppvarmingsartist på Keiths turné, og i desember skal JT turnere med Eli Young Band.

Alle sangene på det selvtitulerte albumet er definitivt verdt å høre på, men her er noen av de aller beste: Førstesporet «Rather Be Wrong Than Lonely» er en opplagt åpningslåt, energisk og fengende. Refrenget på «Goodbyes Made You Mine» gjør at man vil høre låta igjen og igjen, og «Sleepy Little Town» forteller sjokkerende småbyhistorier om hva som skjer «when the lights go out in a sleepy little town». Hodges er talentfull både som sanger og låtskriver, og forteller gode historier på en troverdig måte, med interessante melodier og catchy riff. Dette er en artist vi forhåpentligvis får høre mer av.

JT Hodges «Goodbyes Made You Mine»:

Kilder:
http://jthodges.com/jt-hodges
http://thetimes-tribune.com/lifestyles-people/eric-church-jt-hodges-join-country-superstar-toby-keith-thursday-1.1199873#axzz1aQoKDUbM
http://tasteofcountry.com/jt-hodges-starts-his-journey-into-a-country-music-career/

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy