Country4you

Kathleen Edwards på turné i Skandinavia

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kathleen Edwards är en alternativ country-singer & songwriter född 1978 i Ottawa, Kanada, som på sin Europaturné även gör fyra konserter i Skandinavien. Hon spelar i Göteborg 6 mars, Stockholm 7 mars, Oslo 9 mars och i Köpenhamn den 10 mars.

Redan som 5-åring började Kathleen att ta lektioner i att spela klassisk fiol. Hon är dotter till en diplomat och fick tillbringa sin ungdom utomlands bl a i Korea och Switzerland. Hon debuterade i musikvärlden 2003 med sitt kritikerrosade album «Failer». Hon blev utnämnd till en av årets mest lovande nya artister av tidningen Rolling Stone Magazine och har därefter spelat med världsartister som Bob Dylan, Willie Nelson, Neil Young, John Mayer och landsmannen Bryan Adams.

Fram till idag har Kathleen Edwards karriär mynnat ut i både nomineringar till det kanadensiska Polaris Music Prize och Juno Awards, TV-framträdande hos Jay Leno och på ”Late Show with David Letterman”.
Nu i januari 2012 släpps hennes nya album ¨Voyageur» .Tillsammans med Justin Vernon har Kathleen producerat albumet och medverkar på skivan gör bl a Norah Jones. Kathleen säger om sin nya skiva att «Jag vill inte vara en akustisk singer-songwriter med bara fyra ackord, därför att det där låter så gammalt för mig».

Turnédatum
06 mars Göteborg, Bio Roy
07 mars Stockholm, Nalen
09 mars Oslo, Rockefeller John Dee
10 mars København, Vega

För mera info: www.kathleenedwards.com

Lyssna på videos med Kathleen Edwards och berätta vad ni tycker:

Kathleen Edwards – «Six O’Clock News» fram debutalbumet «Failer» 2003

strong>Kathleen Edwards – «I Make The Dough You Get The Glory» (2008)

Kathleen Edwards – «Change The Sheets» from the new album «Voyageur» 2012

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy