Country4you
Country Nyheter

Ken Burns dokumentar om Countrymusikk

Søndag 15.september var det premiere på Ken Burns sin dokumentar Country Music i USA. Jeg var i Nashville da og fikk med meg nesten hele første episode. Filmen er delt opp i 8 episoder som utgjør totalt 16 timer med musikk, historie og intervju med countrylegender og personligheter. Serien tar for seg countrymusikken fra rundt 1964 til nåtiden.

Dolly Parton ga oss en innsikt i hvordan starten på hennes karrière var, og jeg fikk fort en liten klump i halsen når Merle Haggard kom på skjermen, en av de mange countrylegendene Ken Burns intervjuet før han gikk bort.

Serien graver seg ned i dybden til countrymusikkens historie og forteller det på en slik måte at man sitter klistret foran skjermen. Jeg fikk sett noen episoder mens jeg var i USA, men fikk ikke sett alt…

Dette er en veldig bra serie som har blitt tatt godt i mot av countryfansen i USA som jeg virkelig håper våre Nordiske TV-kanaler også kan sende!

Kanskje vil du også lese:

Willie Nelson tar “Country Music” Tilbake til hitlistene

Roy Skjellaug

På søken etter Countrytalenter!

Boredandre

Ny video fra Jason Aldean

Redaksjonen
Laster...