Country4you

Kenny Rogers är nära pensioneringen

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kenny Rogers fyller 78 år i Augusti och han har börjat sin sista turné, ‘The Gamblers Last Deal’. Just nu finns konserter i Nordamerika på programmet och några konserter i UK och Amsterdam är aktuella nu i November.

För 65 år sedan fick Kenny följa med sin syster och hennes venn till en konsert med Ray Charles. Den 12 årige Kenny såg plötsligt vad han skulle göra resten av sitt liv – stå på scenen och underhålla. I samband med att ridån börjar gå ner och pensioneringen står för dörren vill Kenny avsluta sin karriär med en sista turné.

Kenny har sålt mer än 120 Miljoner plattor och börjar bli mätt på resor och konserter. När turnén är slut tänker Kenny göra slag av sin dröm, en nöjespark. Namnet på parken blir Kennyland eller Kenny World och den ska ligga 65 km norr om Atlanta på en ö. Om Dollywood bygger på människor och glad tillvaro så räknar Kenny att hans park blir mer inriktad på teknik och automatik i spel och lekar.

Förra månaden kom rykten att Kenny var på sjukhus så man tänkte ’inte han också’ men det var fel och han är ute på turné. När frågan kommer om den långa karriären svarar Kenny: Min mor sa alltid:

Vad du än är och var du än är ska du alltid vara glad. Var aldrig nöjd med var du är och är du inte glad med det du gjort så kommer du aldrig bli glad.

Kenny har haft riktiga bottennapp men när han tänkt på mammas råd så har han kommit tillbaka på något vis.

“Son, always be happy where you are. Never be content to be there, but if you’re not happy where you are, you will never be happy.

Lite fakta
• Kenneth Ray Rogers föddes 1938 i Houston Texas som den fjärde av 8 barn till Lucille (!!!) och Edvard Rogers
• Han har varit aktiv som artist i 58 år.
• Han har spelat in 37 album (och gett ut 41 samlingsalbum)
• Han har släppt 80 singlar varav 21 var #1 i USA
• Kenny har spelat in 21 musikvideos
• Kenny fick sitt första pris 1977, en Grammy för låten ”Lucille”, han har 45 priser till
• Han har varit med i 16 filmer
• Kenny har varit gift 5 ggr och har 6 barn, de två yngsta är tonåringar
• Han har skrivit en bok

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy