Country4you

Marshall Monrad Band med internasjonal platekontrakt

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som første og hittil eneste norske bluegrassband med internasjonal platekontrakt er dette en unik gjeng. Marshall Monrad Band er et akustisk band fra Oslo, Buskerud, Helgeland og Romerike med tidligere politiker og dykker Cato Monrad på banjo/mandolin/vokal, Joachim Svendsen (Stephen Ackles) gitar/mandolin/vokal, Erlend Hølland (ex Trang Fødsel) bass/vokal og Bjørn Nilsen (Nilsen’s Southern Harmony) på vokal/gitar/munnspill. Bandet startet i 2008 og har fått mye ros for sine opptredener på bl.a. Countryfestivalen i Seljord, Rammerokk, Sjømatfestivalen i Oslo, Risør Bluegrass Festival og ble ansett som et høydepunkt på den svenske Live At Heart festivalen.

Med utstrakt bruk av banjo, mandolin og munnspill er dette et band både for tilhengere av rotekte bluegrass, country og folk-music i nabolaget til Bruce Springsteens’ ”Seeger Sessions”, The Band, Ralph Stanley og Old Crow Medicine Show. Her finner man både svingende originalmateriale og radikale tolkninger av ukjente og kjære trad.-låter. Alt gjort med et tydelig særpreg. Bandet debutalbum; ”The Marshall Plan” ble utgitt til stående ovasjoner både i og utenfor det norske bluegrassmiljøet høsten 2009.

Marshall Monrad Bands andre album; Minerals & Mud blir gitt ut av det høyt respekterte og kvalitetsbevisste selskapet Rootsy i januar 2012.
Det loves ni nye originallåter og to omarbeidede bluegrassklassikere, med gjesteopptredener på albumet av bl.a. Stephen Ackles, Paal Flaata, Tove Bøygard, spellemannsprisvinner Tore Andersen pluss Knut Hem og Øystein Fosshagen fra Øystein Sundes band.

Her er Marshall Monrad Band med «Coal Mine Town» som er fra deres kommende album «Minerals & Mud»:

Les mer om bandet på www.marshallmonrad.com

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy