Country4you

Marty Stuart till England

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MS Bilde
Marty Stuart

Marty Stuart är på väg över ”pölen” nästa vecka. Country-sångaren och låtskrivaren gör en sex-dagars turné i Storbritannien för att promota sitt senaste album, «Ghost Train». Han besöker Skottland, England och Irland.

En turné i ett Europeiskt land, som till exempel Storbritannien, är idealisk för en artist som Marty som efter många år i branschen har accepterats som en del av countryhistorien även i Europa

Sedan «Ghost Train» släpptets har den nominerats till två Grammy-nomineringar: ’Best Country Collaboration With Vocals’ för «I Run to You» och ’Best Country Instrumental’ för «Hummingbyrd.»

httpv://www.youtube.com/watch?v=jC7IvYoQLH0

Marty kommer sedan att göra ytterligare en turné i USA med konserter i Kentucky, Kalifornien, Oregon och Texas.

Marty Stuart UK Tour Datum:
28 januari – Glasgow, Skottland
29 januari – Gateshead, England
30 januari – Nottingham, England
31 januari – Milton Keynes, England
1 februari – London, England
2 februari – Dublin, Irland

Snabb-info om Marty:

Redan i 10-års-åldern var Stuart besatt av country musik och i den höga grad att han lärde sig att spela gitarr och mandolin. Vid 12 årsåldern var han då och då med i bluegrassgruppen The Sullivans vilket ledde till att han även lärde sig spela fiol.
Stuart spelade med Lester Flatt, Roland White, Vassar Clements och Doc Watson under tonåren. 1979 gav han ut sitt första album, ”With a Little Help From My Friends”.

1980 började Stuart i Johnny Cash kompband. 1982 gav han ut ännu en bluegrass skiva, ”Busy Bee Café”, som likt föregångaren blev en flopp.

1983 gifte sig Stuart med Johnny Cash dotter Cindy. 1985 lämnade han Johnny Cash för att satsa på en egen karriär. ”Arlene” från hans album ”Marty Stuart” blev en top 20-hits 1985-86.

Marty Stuart&Connie Smith Bilde
Marty Stuart & Connie Smith

Äktenskapet med Cindy Cash slutade med skilsmässa 1988 vilket ledde till att Stuart återvände till Mississippi för att spela fiol och sjunga i Roland Whites band. Han återvände till Nashville och i och med albumet ”Hillbilly Rock” som släpptes 1989. Därefter hade Stuart flera år med massor av framgångar.

1997 gifte sig Stuart med legenden Connie Smith. Connie och Marty möttes på 60-talet och när han såg den 17 år äldre Connie uppträda sa han till sin mor att en dag skulle han gifta sig med henne.

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy