Country4you

Never Mind – Reason to stay

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

CD Never Mind - Reason to stay

Norska Never Mind släppte våren 2010 denna cd: «Reason to stay«. Efter att ha lyssnat några gånger slås jag av den höga kvaliteten på musiken, och blir lite nyfiken..

Så här står det på nevermindmusic.net

Never Mind ble dannet i 1996 av Roald Gullaksen og Morten Øien. Bakgrunnen for å starte opp denne duoen var å få utfolde den største felles hobby: musikk. I tiden som er gått, har vi hatt gleden av å spille sammen med andre musikere på forskjellige gigs.
I den siste tiden har vi hatt med oss Jon Martin Skauge (gitar) og Dan Mikal Ripe Frøystad (steel) på forskjellige jobber, noe som har økt spillegleden. Samarbeid med Egil Kjelnes på steel har vært en opplevelse.


«Ordet: opplevelse» är det som slår mig direkt. Den musikaliska kvaliteten är riktigt bra. Hela plattan är väl mixad och anpassad i låtval och «mood». En påtaglig kärlek till Alan Jackson blir raskt mycket tydlig då många låtar är gamla godingar från Alan’s inspelningar. Men här finns också några låtar med text på Norska, vilket jag tycker är kul. En av den är skriven av aktuella Hellbillies.

Första låten «Billy the Kid» är en lugn stämningsfull berättelse om just Billy the Kid. Riktigt skön att lyssna på. Tvåan är den första på norska. Riktigt skön melodi med en hälsning till Gamle landet mitt, «Tar du med ei helsing» skriven av Kleppervik. En av Alan Jacksons låtarna är t.ex. «1976» som är en bra låt och en av mina favoriter hos just Alan. Titelspåret «Reason to stay» som är skriven av Morten och Roald, är en av de bättre på cd’n trots att det är svårt att plocka ut några enskilda låtar. Och så här fortsätter det rakt igenom hela cd’n.

«Reason to stay» är blandad med egna låtar och bra genomförda covers. Frøystad på steel är riktigt duktig, precis som de andra musikerna. Sången är inte 100% bra, jag tycker att meningarna blir lite avhuggna tyvärr. Det här är riktigt bra genomförd countrymusik, som visar på att man inte måste ta med hårda rockiga låtar för att få ett bra resultat. Never Mind vågar stå ut och lämna bort Nashville’s mainstream och hårdrock till andra. Drar de på lite med en upptempo så klara killarna det utan stöka till det. Tack för det Never Mind, det här är en cd som berör.

En av de bättre cd’s jag hört på ett tag..

Inlägg publicerat av: Per «TheBull» Gyllingberg
Fd. ägare av webbsidan countrykanalen.se i Sverige. Kontakta mig för mer information om eventuella recensioner av er countrymusik. Numera hittar ni mig på http://thebull.se

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy