Country4you

North Dakota State Fair

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Country music & USA fans; listen up: Det er en gyllen mulighet til å oppleve Brooks & Dunn (kanskje for første og siste gang?), Eric Church, Darius Rucker og Sugarland i ”den norske” byen Minot i North Dakota, juli 2010.

North Dakota State Fair er for North Dakota det Momarkedet er for Norge med tivoli, okse riding, landbruk, utstillinger og da selvfølgelig en rekke konserter. I 2009 ble det ny publikumsrekord med rundt 296.000 glade State Fair mennesker..

North Dakota State Fair 2010

Programmet for årets utgave av State Fair:

  • Fredag 23 juli:  – Brooks and Dunn
  • Søndag 25 juli – Eric Church
  • Mandag 26 juli – Enduro Auto Race
  • Tirsdag 27 juli – Demolition Derby
  • Onsdag 28 juli – Front Fenders and Collector’s Car Show
  • Fredag 30 juli – Darius Rucker
  • Lørdag 31 juli – Sugarland

Litt om byen Minot:

Minot er en by i Nord-Dakota i USA. Antall innbyggere er rundt 40 000. Ca. 32 % av byens innbyggere er norske utvandrere! Nesten 40% av byens innbyggere er av skandinavisk avstamning, og hver eneste høst (oktober) siden 1977, har Minot vært vertskap for Norsk Høstfest (I år er Alan Jackson og Vince Gill blant artistene som opptrer der)

Norsk Høstfest festivalen består av konserter og underholdningsshow, markeds-stands og utstillinger. Her er bunader og lusekofter, og gebrokken norsk, troll og vikinger. Lefse-, lutefisk- og rømmegrøtboder står tett i tett. Disse tre ordene, i tillegg til lusekofte, er det amerikanerne i Nord-Dakota svarer oftest, når de blir spurt om hva de forbinder med Norge. Og uttrykket «uff-da» Minot er forøvrig også vennskapsby med Skien her i Norge.

North Dakota State Fair har holdt det gående siden 1922, men ble ikke offisielt godkjent av myndighetene i 1966.

Over 800.000 utvandrere forlot Norge mellom 1825 og 1. verdenskrig. I dag teller de mellom 3 og 4,5 millioner norskamerikanere. I takt med at generasjonen som pleide å holde tett kontakt med dem som dro «over there» begynner å tynnes ut, øker interessen for kunnskap om norskamerikanerne i Norge.

Linker:

North Dakota State Fair

Norsk Høstfest

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy