Country4you

Ny video fra Holly Williams

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holly Williams er aktuell med Drinkin’ fra albumet The Highway og har tidligere gitt ut albumene Here With Me og The Ones We Never Knew. Hun er datteren til Hank Williams Jr., og dermed også barnebarnet til Hank Williams Sr. Med den bakgrunnen kunne Holly Williams sikkert ringt et plateselskap og fått noen låter å spille inn uten å bruke særlig mye energi på det. Holly valgte heller å være seg selv.

Da Williams vokste opp var hun ikke særlig interessert i musikk, til tross for at hun vokste opp i Nashville med en countrylegende til far. Hun hadde lyst til å bli modell, men musikkinteressen ble vekket da hun som 17-åring prøvde å spille litt på en av farens gitarer. Bare en uke senere hadde den talentfulle jenta begynt å skrive sanger. Etter videregående var planen at hun skulle vie ett år til musikken før hun begynte på universitetet. Det endte med utgitt EP, platekontrakt og Europaturné. Det var tydelig at det var musikk og ikke universitetsutdannelse som lå i kortene for Williams.

Den 32-årige låtskriveren er nå aktuell med videoen Drinkin’, som er første sporet fra hennes nye album The Highway. Teksten er enkel, men Williams får sagt mye med få ord.

“I raise your babies and I kiss your lips

So why are you cheatin’ on a woman like this?”

Den såre, særpregede stemmen er det første man legger merke til når man setter på Hollys nye album. Alt er veldig nedstrippet, men det trengs ikke mer enn akustiske instrumenter og enkle ord for å gi deg gåsehud.

Et bra eksempel på en slik låt er Waiting on June. Det er en lang historie om Hollys mormor, fortalt fra morfarens perspektiv. Den forteller om livet deres sammen, helt fra de lekte sammen som barn til de ble gamle sammen. Williams maler sterke bilder av en livslang kjærlighet, og denne balladen blir sittende i deg lenge etter at du har hørt den.

Den erfarne artisten har uttalt at dette albumet føles som hennes første, fordi hun har etablert seg, føler hun er på rett sted og vet hva hun vil uttrykke med musikken. Låta Without You handler om nettopp dette. Her forteller Williams om hvordan livet var da hun lette etter noe hun ikke visste hva var, før hun fant ektemannen, musikeren Chris Coleman. Han var egentlig trommeslager, men Holly overtalte ham til å lære å spille gitar, så han kunne bli med henne på turné. Det førte til at han også har kunnet hjelpe Holly mer med låtskrivingen, og to av låtene på det nye albumet har de to skrevet sammen: Happy og Let You Go.

Tittelsporet handler om å lengte etter å dra ut på turné igjen: Se en ny by nesten hver dag, være på scenen og være “out there on the highway” der hun føler seg hjemme. Dette er en artist som bare vil bare spille musikken sin og være seg selv. Hun er vanskelig å plassere i en kategori, og det har heller aldri vært noe mål for henne. Holly har fortalt hun har et sitat fra Hank Williams Sr. som leveregel:

“I don’t know what you mean by country music. I just write music the way I know how”.

P.S.! Hvis du skal til Storbritannia i juni kan du se Holly Williams live. Hun skal ha fem konserter sammen med Ron Sexsmith, og konsertdatoene finner du her.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy