Country4you

Pistol Annies imponerer med nytt album

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pistol Annies ga ut albumet Annie Up forrige uke, og de tre artistene har heldigvis ikke blitt noe mindre frittalende siden debuten Hell on Heels. Det kan være vanskelig å følge opp et bra debutalbum, men det virker som Pistol Annies heller har doblet innsatsen siden sist.

For to år siden ringte Ashley Monroe venninnen Angaleena Presley og spurte om ikke de skulle starte et band sammen med Miranda. Angaleena var ikke helt sikker på om det var en god idé, før hun fikk høre hvilken Miranda venninnen mente, nemlig Miranda Lambert. Da takket hun raskt ja, og etter det skjedde det meste ganske fort. Bandet debuterte på Academy of Country Music’s Girls Night Out i april i 2011 og ga ut albumet Hell on Heels senere samme år. Nå er oppfølgeralbumet Annie Up ute, og som på forrige album har de tre sørstatskvinnene skrevet alle låtene selv.

Åpningssporet heter I Feel A Sin Comin’ On, om hva som skjer når man blander alkohol og “tall, dark and handsome”.  Låta er en bra presentasjon av hvor godt stemmene til disse tre artistene passer sammen. Det er nesten ikke instrumenter på første halvdel av låta, men de klarer seg bra uten.

Tempoet og energien økes betraktlig på Hush Hush. Den handler om en bror som kommer ut fra rehab rundt juletider, og alle sitter rundt bordet og prøver å ikke prate om alkoholproblemene til broren mens de snikdrikker vodka. Fasaden må for all del se fin ut, uansett hvordan folk egentlig har det. Denne radiovennlige låta er første singel fra albumet, og den er nok et bra valg.

Being Pretty Ain’t Pretty er en forfriskende sang som sier det som det er: Å ta på seg fine klær, sminke og høye hæler betyr ikke nødvendigvis sterke, selvstendige kvinner, men heller at å følge moten og samfunnets kvinneidealer er fryktelig mye jobb. De får det til å høres ganske latterlig ut å sminke seg med dyre produkter hver morgen bare for å vaske det av igjen om kvelden.

Loved By a Workin’ Man er en hyllest til arbeidermannen som kanskje ikke er så god på oppvask og klesvask, men han jobber hardt, vet hvordan han skal behandle en kvinne og han kan reparere hva som helst. Den enkle melodien og det gjentagende gitarriffet passer veldig godt sammen og gjør sangen til en av de beste på albumet. Gitarriffet har også noe røft og mekanisk over seg som gjør det lett å se for seg arbeidermannen på jobb på fabrikken eller i gruva. Det flerstemte refrenget med de søte stemmene blir en fin kontrast til det harde riffet.

Albumet har også morsomme låter som nok ikke hadde passet så bra til noen andre artister som det gjør til dette bandet. Don’t Talk About Him, Tina handler om hun som ikke klarer å slutte å prate om eksen, i dette tilfellet en rodeorytter hun ikke kommer over. Venninnene hennes drar henne med ut på byen for å finne en ny mann til henne. Nå må Tina bare passe på å ikke ødelegge alt med å legge ut om eksen til alle hun møter. Melodien er morsom, lett og maner fram bilder av cowboyer og hester. Stemmen til Miranda Lambert passer perfekt til låta, og dette er en sang man vil høre på igjen og igjen.

Dear Sobriety er en av de mer seriøse sangene på albumet. Ashley Monroe skildrer kampen til en alkoholiker som holder på å ta livet av seg selv med alkohol. Hun klarte å slutte i to år, men nå har avhengigheten tatt tak igjen og hun er desperat etter å få igjen edruheten.

Trading One Heartbreak For Another står i stor kontrast til mange av de andre låtene. Dear Sobriety er trist, men denne er så mye mer enn det. Angaleena Presley synger dystert om endelig å slippe et forhold med den mannen som har gjort henne så ødelagt og ensom, men den lille gutten hennes er knust og spør når pappa kommer hjem. En linje oppsummerer sangen bra: I’m finally alive but it’s killing who I’m living for. Den mørke melodien og de flerstemte refrengene gjør denne låta komplett.

 

I Hope You’re The End of my Story er en søt, liten kjærlighetssang med bare en akustisk gitar og de nydelige stemmene til Pistol Annies. Den handler om å håpe man får bli ordentlig gammel sammen med den man elsker.

Annie Up er et album som bare blir bedre for hver gang man hører på det. Noen av høydepunktene er den hjerteskjærende Trading One Heartbreak (…), energiske Hush Hush og romantiske Loved By a Workin’ Man. De tar opp vidt forskjellige temaer, og det representerer albumet godt. På Annie Up vil du finne sanger om det meste: Sorg og desperasjon, samfunnskritikk, kvinneidealer og den store kjærligheten. Felles for sangene er at de framføres av tre store stemmer som passer perfekt til hverandre.

[box type=»shadow» align=»alignleft» width=»400″ ]Bestill «Annie Up» via følgende linker:

[button color=»black» size=»medium» link=»http://clk.tradedoubler.com/click?p=116&a=1751989&g=16861858&url=http://cdon.no/musikk/pistol_annies/annie_up-23052204″ target=»blank» ]Bestill i Norge[/button] [button color=»black» size=»medium» link=»http://clk.tradedoubler.com/click?p=116&a=1751989&g=16861858&url=http://cdon.se/musik/pistol_annies/annie_up-23052204″ target=»blank» ]Bestill i Sverige[/button] [button color=»black» size=»medium» link=»http://clk.tradedoubler.com/click?p(116)a(1751989)g(16861858)url(http://cdon.dk/musik/pistol_annies/annie_up-23052204)» target=»blank» ]Bestill i Danmark[/button]

[/box]

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy