Country4you

The Grand Ole Opry

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryman Auditorium

the Grand Ole Opry er verdens lengstlevende livesendte radioprogram.  28 November 1925 kom det på lufta for første gang.  Opprinnelig ble programmet kalt WSM Barn Dance, men det endte opp med å hete the Grand Ole Opry etter at George D. Hay skulle introdusere programmet like etter at et program med Opera hadde vært på luften.

«For the past hour, we have been listening to music taken largely from Grand Opera. From now on we will present the Grand Ole Opry.»

GOO har vært sendt fra flere venues i Nashville men det er ærverdige Ryman Auditorium som har blitt kjent som GOO´s hjem og the Mother Church of Country Music. Frem til 1974 ble the the Opry sendt fra Ryman. Da ble the Grand Ole Opry house ved Music Valley innviet. Men fortsatt, da spesielt sommerstid sendes showet ofte fra the Ryman.

Opry House eller Ryman, det er uansett en stor opplevelse å få oppleve the Opry live, men å få lov å sitte på en gammel kirkebenk på the Ryman under the Opry gir en veldig spesiell følelse. Det sitter mye historie i veggene og du drømmer deg tilbake til gamle dager, da Country var Country og det ikke var nok å bruke en cowboyhatt for å spilles på Countryradio.

Little Jimmy Dickens

Når du setter deg ned i salen, det være på the Opry House eller Ryman, og Eddie Stubbs annonserer den første av totalt fire segmenter føler du deg straks hjemme. Programmet er delt inn i fire sponsede segmenter som hver blir hostet av hver sin artist. F.eks så vil du ofte se at Little Jimmy Dickens hoster en del av showet. Etter en melodi eller to fra verten vil han eller hun introdusere et par artister som vil opptre. Av og til får vi uannonserte go’biter som den gangen Mary Chapin Carptenter gjorde en suprice performance forrige Juli til stor applaus fra salen.

Marty Stuart og Mary Chapin Carpenter

Du får høre både gammelt materiale i tillegg til nye melodier som ennå ikke er utgitt på plate.  Vi som publikum får ofte være «prøvekaniner» for upublisert materiale.

I og med at dette er en live radiosending vil det mellom segmentene være en reklamepause på et par-tre minutter. Men det gjør ingenting, du er jo tross alt med på en livesending av verdens lengstlevende direktesendte radioprogram. Som Eddie Stubbs sa da publikum brøt ut i spontan applaus etter en reklame fra butikkjeden Dollar General, “I have never before heard a crowd cheer so hard for a convient store. Feirer dere bryllupsdag eller fyller gamlemor 70 år i dag, ja da kan du regne med at Eddie gratulerer dere og salen applauderer.

Har du i mange år drømt om å få oppleve Nashville og du skal endelig reise over dammen så er et besøk på the Grand Ole Opry et must. Liker du Bluegrass, Honky Tonk eller Contemporary Country så får alle sitt. Artister som Taylor Swift, Vince Gill, Earl Scruggs og Little Jimmy Dickens opptrer her. Medlemmer av Opryfamilien må opptre x-antall ganger i løpet av året, mens andre, som Taylor Swift detter også innom av og til. Komplett oversikt over hvem som opptrer dagen DU skal dit, vet vi vanligvis ikke før et par dager før showet. Etterhvert som det blir kjent blir oversikten lagt ut på www.opry.com

Riders in the Sky

For oss som er bosatt utenfor USA, er det ikke mulig å få hjemsendt billetter, men du må plukke de opp i bilettluka helst 30 minutter før showet. Etter nesten to timer med hærlig musikk, ta gjerne turen innom giftshoppen for å finne noen suvernirer. Du trenger ikke dra på hotellet etterpå, det er mye å finne på i Nashville. Hva med en tur til the Nashville Palace etterpå? Her kan du ofte treffe noen av artistene som opptrådte på showet. Countryartister er ofte jordnære folk uten stjernenykker og de setter pris på sine fans. Selv satt jeg ut i de sene nattetimer og pratet med Mel Tillis.

Du må heller ikke glemme å få med deg The Midnight Jamboree live hver lørdag etter the Opry. Showet sendes fra Texas Troubadour Theatre ved Ernest Tubb Record Shop i Music Valley. Det er gratis inngang. Både the Opry og the Midnight Jamboree kan høres LIVE på www.wsmonline.com

Alle bilder er (C) Boredandre

Kanskje vil du også lese:

Laster...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. Vi antar at dette er ok for deg, men du kan velge det bort hvis du ønsker det. OK Les Mer

Privacy & Cookies Policy